Sayokan'dan Akademik Hamle - Son Dakika
Güncel

Sayokan'dan Akademik Hamle

Sayokan\'dan Akademik Hamle

Sayokan Dünya Federasyonu, yeni bir çalışmaya daha imza attı.

03.12.2014 09:30

Sayokan Dünya Federasyonu, yeni bir çalışmaya daha imza attı. Federasyon bünyesinde Bilim Kurulu oluşturmak gayesiyle SDF Başkanı Doç. Dr. Ünal Özdemir ve Sayokan'ın kurucusu Yabgu Nihat Yiğit, İstanbul'da bazı bilim adamlarıyla tanışma toplantısına katıldı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Kırgizistan Manas Üniversitesi'nden Prof. Dr. İlhan Şahin, Kırgızistan Çüy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kayıbov, Kırgızistan Bişkek Üniversitesi'nden Sadıkov Taşpolat, Azerbaycan Bakü Üniversitesi'nden Dilaver Azimli, Kazakistan Üniversitesi'nden Rosa Barkbergonova, Kuldaran Smagulova, Özbekistan Üniversitesi'nden Sadet Devletova, Beykent Üniversitesi'nden Çağrı Özkan, İstanbul Üniversitesi'nden Doç. Dr. Yücel Yüksel, SDF Organizasyon Kurulu Başkanı Tuna Kolbaşı, Talutay Mahmut Arslan ve Ediz Tuyun Yılmaz Üstün iştirak etti.

Tarihi sohbetlerin konuşulduğu toplantıda Yabgu Nihat Yiğit, milli savaş sanatlarının ülkelerin uluslararası alanda kültürel tanıtımına katkılarını örnekleriyle anlattı. Türk dünyasını bir araya getirmenin gençlerden başlayabileceğini, bunun içinde Sayokan ve Yesüken'in önemli bir lokomotif olacağını ifade eden Nihat Yiğit, bilimsel akademik seminer ve toplantılarının gerekli ve kaçınılmaz olduğunu, lakin bu tür faaliyetlerin daha hareketli 'aksiyonel' ortamlar içerisinde gerçekleştirilmesinin Türk Dünyası çalışmalarına ivme katacağını savundu.

Yiğit, Sayokan ve Yesüken'in yakın tarihte gerçekleştirilmesi beklenen 'Korgan' projesinden ve bu projeye bağlı olan hedeflerini de paylaştı.

Prof.Dr. İlhan Şahin, Türklerin savaş sanatlarına dair hala bugün oyunlar şeklinde sürdürülen spor dalları üzerinde akademik çalışma yapılması gerektiğini, tüm Türk dünyasını kapsayacak bu çalışmaların belgelenmesinin Türk dünyasına fayda sağlayacağını ifade etti.

Sohbet havasında geçen toplantıda Rektör Prof. Dr. Süleyman Kayıbov'un esprileri ortama sıcak bir hava katarken katılımcılar bilim kurulunun kısa sürede belirlenmesi konusunda ortak karara vardı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sayokan'dan Akademik Hamle - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement