Sdt, 2012'de Yeni Oyunla Tiyatroseverlerin Karşısına Çıkacak - Son Dakika
Yerel

Sdt, 2012'de Yeni Oyunla Tiyatroseverlerin Karşısına Çıkacak

Sivas Devlet Tiyatrosu (SDT), Ocak ayında "Ortak Ağıt" adlı yeni oyunla tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.

02.01.2012 14:01

Sivas Devlet Tiyatrosu (SDT), Ocak ayında "Ortak Ağıt" adlı yeni oyunla tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.

SDT'den yapılan yazılı açıklamada, yeni yılı yeni oyunla karşılayan SDT'nin Ocak ayında perdelerini Sivas'ın yanı sıra başka illerde de açacağı belirtildi.

Açıklamada, "Sanatseverlerle birlikte 2012 yılını sahnede uğurlayan SDT, 2012 yılına dünyada ilk kez Sivas'ta sahne ışıklarıyla buluşturulacak olan, Hasan Öztürk'ün kaleme aldığı, Bengisu Gürbüzer Doğru'nun yönettiği 'Ortak Ağıt' adlı oyunla 'merhaba' diyecek. SDT, 2012 yılının ilk ayında yeni oyunla birlikte, tiyatro sezonunun ilk yarısında sanatseverlerin beğenisini kazanan 'Batakhane Güzeli' ve 'Gus ile Yemek Saati' adlı oyunları sahnelemeye de devam edecek" denildi.

"Dans Eden Eşek" isimli çocuk oyununu Ocak ayında da minik tiyatroseverlerle buluşturacak olan SDT, Ocak ayı içerisinde ayrıca "Gus ile Yemek Saati" adlı oyunu 11-12 Ocak'ta Elazığ'da, 13-14 Ocak'ta Malatya'da, 17 Ocak'ta Sakarya'da, 18 Ocak'ta Bolu'da, 20-21 Ocak'ta Zonguldak'ta ve 22 Ocak'ta Bartın'da sahneleyecek.

-Ortak Ağıt'ın prömiyeri 12 Ocak'ta-

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"2011 yılında 'Gus ile Yemek Saati' adlı oyunu Türkiye'de ilk defa tiyatro seyircisiyle buluşturan SDT, Ocak ayı içerisinde, Hasan Öztürk'ün kaleme aldığı

'Ortak Ağıt' isimli oyunu dünyada ve Türkiye'de ilk defa sahneleyecek. Sahnelediği oyunların konuları ile Anadolu'da toplumcu-gerçekçi tiyatronun başarı sağladığını kanıtlayan SDT'nin sahne ışıklarıyla buluşturacağı oyun, ilk defa 12 Ocak Perşembe günü perde açacak. Bengisu Gürbüzer Doğru'nun yönetmenliğini üstlendiği oyun, 13-14-19-20 ve 21 Ocak'ta seyircisiyle buluşacak."

SDT, Sivas Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi'nde ise 5-6-7 Ocak'ta "Gus ile Yemek Saati" ve 26-27-28 Ocak'ta "Batakhane Güzeli" oyunlar ile 4-11-18 Ocak'ta ise "Dans Eden Eşek" adlı çocuk oyununu tiyatroseverlerle buluşturacak.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sdt, 2012'de Yeni Oyunla Tiyatroseverlerin Karşısına Çıkacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement