Şehit Ateşi Baba Ocaklarını Yaktı! - Son Dakika
Güncel

Şehit Ateşi Baba Ocaklarını Yaktı!

Şehit Ateşi Baba Ocaklarını Yaktı!

Hakkari'de şehit düşen Uzman Çavuş Yasin Gencer'in Tokat'taki, Astsubay Üstçavuş Dursun Taştiken'in Konya'daki, Uzman Çavuş İbrahim Taş'ın Şanlıurfa'daki baba evlerine acı haber ulaştı.

15.08.2015 01:27  Güncelleme: 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen 3 askerden 23 yaşındaki Uzman Çavuş Yasin Gencer'in memleketi Tokat'ın Turhal İlçesinde yaşayan baba ocağına ateş düştü. Anne Fatma Gencer'in 'oğlum' diyerek uzun süre gözyaşı dökmesi yürekleri dağladı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca Bölgesinde terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan 3 askerden Astsubay Üstçavuş Dursun Taştiken'in de acı haberi memleketi Konya'daki ailesine ulaştı. Şehidin eşinin 10 gün sonra doğum yapacağı öğrenildi.

Şanlıurfa Harran'lı Şehit Uzman Çavuş İbrahim Taş'ın ise evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi. Çocuklarının Hakkari'de şehit olduğu haberini alan ailenin, Şanlıurfa'daki evinde dün geceden itibaren ağıt ve gözyaşı dinmedi.

TOKAT

GENCER ÇİFTİ ŞEHİT HABERİYLE YIKILDI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde PKK terör örgütü mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen 3 askerden biri olan 4 yıllık piyade uzman çavuş Yasin Gencer'in, Turhal ilçesinde yaşayan ailesine haberi askeri görevliler verdi. Yunus Emre Mahallesi Örnek Sokakta bulunan 5 katlı apartmanın en üst katında yaşayan Fatma ve Ali Gencer çifti şehit haberiyle yıkıldı.

"OĞLUM" DİYEREK GÖZYAŞI DÖKTÜ

4 çocuklarından en küçüğü ve bekar olan Yasin Gencer'in şehit olduğu haberini alan Fatma ve Ali Gencer çifti gözyaşına boğuldu. Şehit haberini alan yakınları Yasin Gencer'in yaşadığı eve gelerek aileyi teselli etmeye çalıştı. Anne Fatma Gencer, 'oğlum' diyerek gözyaşı döktü. Şehit ailesinin evinin balkonuna ve yaşadığı mahalleye büyük Türk bayrağı asıldı. Apartman girişinde ise 112 acil servis ekipleri hazır bekletildi. İlçe Kaymakamı Bünyamin Yıldız, Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, İl Jandarma Komutan yardımcısı Yarbay İrfan Özcan acılı aileyi ziyaret ederek, işçi emeklisi baba Ali Gencer'e ve ailesine başsağlığı diledi. Şehit ailesinin yaşadığı evin önünde toplanan vatandaşlar büyük üzüntü yaşadı.

"KÜRTLERİN - TÜRKLERİN KARDEŞLİĞİNİ KİMSE BOZAMAYACAK"

Şehit Yasin Gencer'in mahalle arkadaşı olan Muhammet Ali Aydın, şehit Gencer'in 4 yıllık uzman çavuş olduğunu söyleyerek, "Ülkemizde Türklerin ve Kürtlerin kardeşliğini kimse bozamayacak. Bugün burada annesinin feryadı yürekleri yakıyor, ama hiç kimse kahrolsun Kürtler demiyor, herkes kahrolsun PKK diyor. Bu milleti kimse yıkamaz Allah'ın izniyle" dedi.

KONYA

ŞEHİT HABERİYLE EVDEN FERYATLAR YÜKSELDİ

Jandarma Astsubay Üstçavuş Dursun Taştiken'in (27) Doğanhisar ilçesine bağlı Deştiğin Mahallesi'nde yaşayan babası Ahmet Taştiken (54) ve annesi Rukiye Taştiken'e şehit olduğu haberini ilçe yetkilileri verdi. Şehit haberi ile birlikte evden feryatlar yükselirken, eve Türk Bayrağı asıldı.

Haberin duyulmasıyla şehidin yakınları ve vatandaşlar eve gelerek şehidin babası Ahmet Taştiken'e taziyelerini ilettiler. Şehidin baba evine sağlık görevlileri de gelerek fenalık geçirenlere müdahale etti.

ŞEHİDİN EŞİ 10 GÜN SONRA DOĞUM YAPACAK

Şehidin eşi Ayşe Taştiken'in Ankara'da olduğu belirtildi. 2 yaşında dedesinin ismini taşıyan Ahmet isimli bir oğlu olan şehidin eşinin hamile olduğu ve 10 gün sonra doğum yapacağı öğrenildi.

ŞANLIURFA

MAHALLEYE TÜRK BAYRAKLARI ASILDI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde bir grup terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda şehit olan Uzman Çavuş İbrahim Taş'ın (24) Şanlıurfa'nın Harran ilçesindeki babaevinde hüzün yaşanıyor.

Evli ve iki çocuğu olan Taş'ın İmam Bakır Mahallesi'ndeki evinde ailesine acı haberi, askeri yetkililer verdi.Haberi alan Taş'ın ailesi büyük üzüntü yaşarken evin önünde 112 Acil Servis ekipleri ve ambulans bekletildi. Mahalleye ise çok sayıda Türk bayrağı asıldı.

Ailenin yakınları ise acıyı paylaşmak üzere şehidin babaevine geldi. Taziyeleri kabul için mahallede çadır kuruldu.

2 GÜN ÖNCE EŞİNİ ARAMIŞ

Bu arada şehit İbrahim Taş'ın ölmeden 2 gün önce eşini aradığı ve herhangi bir sıkıntının bulmadığını söylediği öğrenildi.

Yaklaşık 4 yıldır görev yapan Taş'ın biri 7 aylık diğeri 2 yaşında iki kızı bulunuyor.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Ateşi Baba Ocaklarını Yaktı! - Son Dakika


Advertisement