Şehitlerimizi Uğurluyoruz - Son Dakika
Yerel

Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Afyonkarahisar'daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda meydana gelen patlamada şehit olan Onbaşı Emrah Kartal'ın cenazesi, Zonguldak'ın Beycuma beldesine bağlı Eceler köyünde toprağa verildi.

16.09.2012 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda meydana gelen patlamada şehit olan Onbaşı Emrah Kartal'ın cenazesi, Zonguldak'ın Beycuma beldesine bağlı Eceler köyünde toprağa verildi.

Emrah Kartal'ın (26) cenazesi, GATA'daki törenin ardından askeri helikopterin iniş yaptığı Zonguldak Havaalanı'ndan alınarak Çaycuma Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Daha sonra Kartal'ın Türk bayrağına sarılı tabutu cenaze aracıyla Eceler köyündeki baba evine getirildi. Anne Ergül Kartal'ın, oğlunun tabutunu görerek fenalık geçirmesi üzerine taziyeler beklenmeden Kartal'ın cenazesi, askerlerin omzunda köy meydanındaki tören alına kadar taşındı.

Dede Baki Kartal, cenaze namazı öncesi şehidin tabutunun yanına gelerek torununun bedelli askerlik yapmasını istediğini belirterek, "Kendisi kabul etmedi. Askere gitti. Onu bir gün bile zor gördüm. Hakkımı helal ediyorum " dedi.

Anne Ergül Kartal ve yakınları şehidin tabutuna sarıldı. Şehidin babası Ercan Kartal, yakınlarından ağlamamalarını istedi.

İl Müftüsü Refik Bulut'un kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, vatandaşların ve askerlerin omzunda köy mezarlığına kadar taşındı ve burada tabutla toprağa verildi.

Cenaze törenine şehidin yakınları ve ailesi, AB Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Ercan Candan ve Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, 3. Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Es, bazı belediye başkanları, kaymakamlar ve vatandaşlar katıldı.

Bu arada, cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanlar ile Genelkurmay Başkanlığı ile şehidin ABD'de master yaptığı Teksas A&M Üniversitesi Corpus Christi'nin çelenk gönderdiği görüldü.

Muhabir: Ferdi Akıllı/ Erdinç Aksoy

Yayıncı: Murat Taydaş

Yayıncı Açıklaması - ZONGULDAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şehitlerimizi Uğurluyoruz - Son Dakika


Advertisement