"Şener'in Yaptığı Açıklama Suçtur" - Son Dakika
Spor

"Şener'in Yaptığı Açıklama Suçtur"

"Şener\'in Yaptığı Açıklama Suçtur"

Şekip Mosturoğlu, Zehir Zemberek Bir Açıklama Yaptı.

12.03.2011 05:59

Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'nun Spor Toto Süper Lig'deki şampiyonluk yarışına ilişkin son dönemde sarı-lacivertli takım ile ilgili söylemlere yanıt veren bir basın toplantısı düzenledi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın 1907 tribün salonunda düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in resmi internet sitesinden yaptığı açıklamanın suç olduğunu söyledi. Mosturoğlu, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Kulüpler Birliği Başkanlığı'ndan, Işın Çelebi'nin açıklamalarına kadar birçok konuda konuştu.

"BİR SENEDE GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ HİÇ BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ"

Mosturoğlu, "Şampiyon olmak adına şaibe yapmakla, karşı takım futbolcularını ve kalecilerini ayartmakla suçlanan kulübümüz, başkanımız ve yönetimimiz acaba son maçta mı şaibe, şike yapmayı unuttu? Yıllardan beri bizlerin üzerine oyunlar oynayalanları lanetliyoruz. Fenerbahçe düşmanlığının ne kadar çirkin bir düzeye ulaştığını gördük. Biz şampiyon oluyorsak bunu terimizin son damlasını kadar akıtarak hak ettik. Fenerbahçe şampiyon olunca lig kirli, Burşa şampiyon olunca lig temiz midir? Ne lig takımlarımız, ne milli takımlarımız böyle kirli atışmaların içinden çıkarak uluslararası arenada başarılı olabilir. Bu tavırlar devam ederse Fenerbahçe sadece bir sene şampiyonluk kaybeder. Ben bu yazımı 19 Mayıs 2010'da dile getirdim. Ancak bir senede gördüğünüz gibi hiç bir şey değişmedi." dedi.

"SEBA GİBİ EFSANE YÖNETİCİLER BUGÜN BEŞİKTAŞ'TA BULUNMUYOR"

Mosturoğlu, "Şerefli ikinciliklerden bahsedenler bunları kime karşı aldıklarına dönüp bir baksınlar. Bizim tarihimizde daha şerefli ikincilikler yer alıyor. Kendilerini temiz ligçi olarak gösterenlerin bugün ne olduğunu herkes biliyor.

Kupa bizim, lig sizin söylemi bundan yaklaşık iki sene öncesine ait. Hayatın cilvesine bakın bu sene Beşiktaş ile Trabzonspor kupada eşleşti. Beşiktaş kupada Trabzonspor'u yenip yoluna devam etti. Trabzonspor ise ligde Beşiktaş'ı yenip yoluna devam etti.

Asla Süleyman Seba gibi efsane yöneticiler bugün Beşiktaş'ta bulunmuyor. O yüzden Beşiktaş yöneticileri bugün efsane olamıyor. Beşiktaş kendi internet sitesinden samimiyeti ve ciddiyeti çok net olan bir açıklama yapıyor. Mete Düren maçtan sonra farklı konuşuyor, resmi internet sitesinden ise yönetim kurulu farklı konuşuyor." ifadelerini kullandı.

Mosturoğlu, "Sadri Şener'in bir özür dileme makinası haline geldiğini görüyoruz. Çok özür dileyen, çok hata yapan demektir. Acaba Sayın Sadri Şener bugün şikayet ettiği Futbol Federasyonu'ndan özür mü dilemeli, şükür mü etmeli?

Sayın Şener, Beşiktaş maçından sonra Beşiktaş'tan özür diledi. Teknik direktörünün başına ayakkabı atıldı ve Şener maçın ardından hocamızın sevinmesi nedeniyle bu olaylar yaşandı. Biz Beşiktaş'la dost kulübüz diyerek özür diledi." dedi.

"SADRİ ŞENER ÖZÜR DİLEMELİ"

Mosturoğlu Sadri Şener'in açıklaması ile ilgili, "Bir hukuk devletinde kimse kendi hakkını kendi arayamaz. Sayın Sadri Şener'in resmi internet sitesinden yaptığı açıklama suçtur ve bu açıklamaları yeniden gözden geçirmesi gerekiyor.

Açıklamanın en ilginç bölümü 1970 yılının yöneticilerine ilişkin. 70'li yılların yöneticilerinin içinde bulundukları şartları göz önüne alırsak, elleri öpülecek insanlar olduklarını görürüz. Şener, 1970'li yılların futbolcularından ve yöneticilerinden özür dilemelidir." dedi.

"BÜTÜN POZİSYONLARI İNCELEYİN, KİMİN ALEYHİNE EN ÇOK HATA YAPILDIĞINI GÖRÜN"

Mosturoğlu, Fenerbahçe'yi eleştirenlere, "Bugün burada hakem hatalarını irdeleyebilirdik ama bugün bunu artık herkes yapıyor. Buradan Lig Tv'ye sesleniyoruz. Ellerinde tüm maçların görüntüleri var. Marcus Merk ile birlikte pozisyonları yorumlasınlar ve kimin aleyhine en çok hata yapıldığını görsünler. Buradan ligin adil olmadığını söyleyenler en yakın Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek suç duyurusunda bulunsunlar. Ancak elinizde belge yoksa susun." dedi.

"ŞENER'İN İLLA FIFA HAKEMİ İSTEMESİNİ ANLAYAMIYORUZ"

Mosturoğlu, Şener'in FIFA hakemi istemesi ile ilgili, "Biz hakemlik müessesinin çağı yakalamasını istiyoruz. Biz bu konudaki düşüncelerimizin hala arkasındayız. Ancak bazı insanlar dün başka bugün başka konuşuyor. Sadri Şener eğer FIFA yardımcı hakemi istiyorsa, lütfen kulübümüzün oynadığı maçlarsa baksınlar ve o maçlarda FIFA yardımcı hakemleri mi varmış görsünler. Bana kalırsa Trabzonspor'un açıklaması bizzat Trabzon hakemlerine zarar veriyor. Gençlerbirliği maçında attığımızda ilk golda yerdımcı hakemin Diyarbakırlı olduğu ve başkanımızında Diyarbakırlı iddia ediliyor. Ankaragücü maçında Özer Hurmacı'nın ayağı kırıldı. Yardımcı hakem Trabzonlu'ydu. Ancak bizim aklımıza en ufak art niyet gelmedi. Sayın Şener'in illa ki Trabzonlu hakem, illa FIFA hakemi istemesini anlayamıyoruz." şeklinde konuştu.

NİHAT MIZRAK İÇİN NE DEDİ?

Mosturoğlu Nihat Mızrak haberleri ile ilgili, "Tarihi gerçek malesef unutuluyor ama yok edilemiyor. 2003-2004 sezonunda oynadığımız Rizespor ile deplasman oynadığımız maçını hatırlıyor mu? 2005-2006 yılında Sakarya'da oynadığımız maçı ve hataları hatırlıyor mu? Bu maçların hakemi da Nihat Mızrak. Rizespor'da maçında ofsayttan yediğimiz bir golle galibiyet serimiz son buluyor, Sakaryaspor maçında ise Semih'e yapılan bariz bir faul ve penaltı verilmiyor. O maçların hakemi de Nihat Mızrak'tı." ifadelerini kullandı.

"SADRİ ŞENER KENDİ HATALARINI BAŞKALARININ ÜZERİNE ATMAK İSTİYOR OLABİLİR"

Mosturoğlu, Sadri Şener'in Volkan Babacan ile ilgili açıklamaları ile ilgili, "Volkan Babacan'ın yaptığı hatayla ilgili olarak Sadri Şener çıkıp konuşuyor. Ancak kaderin cilvesi ki iki hafta sonra Kayserispor maçında aynı şekilde bir hata kendilerine karşı yapılıyor ve Sadri Şener çıkıp 'şaka yaptım' diyebiliyor. Sadri Şener kendi hatalarını bu şekilde başkalarının üzerine atmak istiyor olabilir.

Gençlerbirliği maçında Metin Şentürk'ün bile ofsaytı görebileceğini iddaa eden yorumcuları ben şiddetle kınıyorum. Bir görme engeli vatandaşımız bu şekilde açıklamalarda kullanılmamalıdır." dedi.

"HANGİ SADRİ ŞENER'İ CİDDİYE ALACAĞIZ?"

Mosturoğlu, "TFF Başkanı Mahmut Özgener'i küçüklüğünden beri tanırım. Ben memnunum federasyondan diyor ve şimdi federasyonu karalıyor. Aziz Yıldırım'la ilgili olarak ise kendini takdir ediyorum diyerek, 'Ben olsam bunca işin arasında Kulüpler Birliği Başkanlığı'nı yapmazdım' şeklinde konuşuyor. Şimdi ise Aziz Yıldırım'ın istifa etmesini istiyor. Biz hangi Sadri Şener'i ciddiye alacağız?" dedi.

"FUTBOL KİMSENİN ŞAKASINI KALDIRMAZ"

Mosturoğlu, "Yapılan değerlendirmelerden anlıyoruz ki koskocaman Trabzonspor'un gidişatını Aykut Kocaman'ın açıklamaları bozmuş. Aykut hocanın etkisi domine etkisi yapıyor, aynı şekilde Şenol Güneş'in açıklamaları ağırbaşlılık olarak itham ediliyor. Bugüne kadar Aykut Kocaman'ın herhangi bir maçta rakip takım yöneticleri, futbolcuları ve hakemler hakkında bir eleştirisi olmuş mu?

Kim hangi odayı basmış kimse bilmiyor? Olaya ilişkin bir hakem raporu bir gazetede yayınladı. Raporda hakem odasının basıldığını görmeden buna inanıyorsunuz. Kim hangi odayı basmış? Biz hiç bir maçın ardından konuşmamaya özen gösteriyoruz. Yaptığımız bir açıklama hemen lige müdahale olarak görülüyor. Ancak rakiplerimizin açıklamaları olumlu ve şaka olarak algılanabiliyor. Gençlerbirliği oyuncularının Trabzonspor için oynayacağız sözlerinin üzerinde durulmadı bile. İşin içinde Fenerbahçe olmayınca her şey normal algılanıyor. Futbol basit ve ciddi bir oyun. Ama bu futbol kimsenin şakasını kaldırmaz." dedi.

"ŞAMPİYON OLMAK MÜMKÜN, FENERBAHÇE OLMAK İMKANSIZ"

Mosturoğlu, Şener'i kendi kulübünün işleri ile uğraşmaya davet ederek, "Başta Trabzonspor olmak üzere başarısızlıkları için mazeret arayanlara sesleniyoruz. Futbol sadece bir sezon oynanmıyor. Her yıl yeni bir sezon başlıyor. Rakiplerin başarısına çamur atmayın. Bugün kirli dediğiniz lig sadece sizin başarılarınızda temiz oluyor. Sayın Sadri Şener bugün Türkiye'nin 4'te 3'ünün kendilerinin şampiyon olmasını istediğini söylüyor. Şener büyük takımların arkasına sığınıyor. Büyük takımların büyük işleri vardır ve lütfen siz de kulübünüzün işleriyle ilgilenin. Sayın Şadri Şener 70'li yıllarında yöneticilere söylediği sözlere ithafen rahmetli İslam Çupi'nin sözüyle konuşmamı noktalıyorum. Şampiyon olmak mümkün, Fenerbahçe olmak imkansız." diyerek sözlerini tamamladı ve basın mensuplarının sorularını cevaplamaya başladı.

Havuzdan çekilmeyle ilgili olarak Mosturoğlu, "Bunun yeri burası değil. Salı günü Kulüpler Birliği toplantısında başkanımız gerekli açıklamaları yapacak. Salıdan sonra bunları konuşmak daha iyi olacaktır." dedi.

Mosturoğlu yeni şiddet yasası ile ilgili, "Yeni şiddet yasısında yöneticiler hakkında çıkacak yasaları destekliyoruz ve cezaların en ağır yönde olmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"BURADA HEDEF AZİZ YILDIRIM VE FENERBAHÇE DEĞİL"

Mosturoğlu, "Başkanımız bugün sağlık sebepleri nedeniyle burada yok. Salı günü Kulüpler Birliği toplantısında görüşlerini dile getirecektir. Şampiyonluk yarışında geri kalan, hata yapan kendi hatalarına mazeret arayanlar rakiplerine çamur atıyor. Burada hedef Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe değil. Yarın bizim yerimizde başkaları da olacaktır. Geçtiğimiz sonda ligin şaibeli ve kirli olduğunu, Fenerbahçe şampiyon olursa, ligin temiz olmayacağını iddia ettiler. Biz Trabzonspor maçından sonra Trabzonspor'u ve hakemleri suçladık mı? Yunus Yıldırım'a yönelik top durmadan oyunu başlattığı yönünde eleştirilerimiz oldu. Ancak bunun altında başka bir şey aramadık.

Biz aynı şeyleri tekrarlıyoruz. Ligde hiç bir hakemin art niyetli olmadığını biliyoruz. Hakem hataları var ama bu hatalar en aza indirilmeli. hakem hataları uluslararsı düzeye çekilerek hakemlerin hatalarını en az seviyeye indirmesi gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

"BU SÖYLEMLERİMİZ AZİZ YILDIRIM YÖNETİMİ DEVAM ETTİKÇE DEĞİŞMEYECEK"

Mosturoğlu, "Bir yerde hata varsa bu hatalarda bahsedilecek. Hatalardan art niyet olarak bahsedenler çıkıp suç duyurusunda bulunsunlar. Hangi hukukusuzluğu, yolsuzluğu biliyorsanız çıkıp açıklamazsanız siz de bu hukuksuzluk ve yolsuzluk içinde yer alırsınız.

Trabzonlu hakem Barış Şimşek önümüzdeki sene FIFA kokartı takacak. Sayın Şimşek, Sadri Şener'in bu tavırları sonrasında nasıl İstanbul takımlarının maçlarını yönetecek. Hatalar tabii ki var ama bu hatalar bölgeciliğe ve hemşericiliğe bağlanmamalıdır. Bizim bu söylemlerimiz Aziz Yıldırım yönetimi devam ettikçe değişmeyecek.

Son 10 yıla baktığımızda bütün yarışlarda finale kadar gidebilen ve istikrarını sürdüren tek takım Fenerbahçe. Bu yüzden Fenerbahçe bu karalamaların direkt hedefi oluyor. 8 senedir aynı tür tavırlar devam ediyor." dedi.

"EĞER AZİZ YILDIRIM SOYUNMA ODASI BASMIŞ OLSAYDI..."

Mosturoğlu polemiklerin içinde yer almayacaklarını söyleyerek, "Ne hocamız, ne de futbolcularımız diğer takımlardan farklı olarak bu konuşmaların içinde yer almıyor. Biz polemiklerin içinde yer almayacağız ve gerek görmediğimiz sürece bir daha açıklama yapmayacağız.

Spor ailesinin tüm fertlerine düşen görev belli. Bundan 10 ay önce yaptığımız açıklama var. Bu açıklamanın altına imza atsınlar, her şey kendiliğinden düzelecektir.

Sayın Sadri Şener, Beşiktaş ve Galataray'ın kendisini desteklediğini söylüyor. Diğer takımlar Kulüpler Birliği Başlanlığı'nda sanırız Aziz Yıldırım'ı destekliyor. Sayın Aziz Yıldırım bu görevi sürecinde olağanüstü işler yaptı ve tüm kulüp başkanları Aziz Yıldırım'ı kapalı kapılar ardında tebrik etti.

Hakem raporunda koridorda karşılaştık yazıyor. Ancak gazetelerde soyunma odası basıldık denildi. Bu çok ağır bir itham. Görüntüler ellerinizde. Bakın hakem odası basılmış mı, basılmamış mı? Hakemler, gözlemciler hiç biri bunu raporunda yazmamış. Bir şehir efsanesine inanıp gidiyorsunuz. Eğer Sayın Aziz Yıldırım soyunma odasını basmış olsaydı, Futbol Federasyonu'nu iki yıldan az ceza vermezdi." dedi.

"SAYIN ÇELEBİ KENDİ İŞİNE BAKSIN"

Işın Çelebini'nin 'Hakemler ve federasyondan memnun olmayan Fenerbahçe, son bir ayda her şeyden çok memnun sözleriyle' ilgili olarak Mosturoğlu, "Sayın Işın Çelebi 10 yabancı futbolcuyla olmaz diyor ama 10 yabancı isteyen kulüplerin altında Galatasaray'ın da imzası var. Bence Sayın Çelebi kendi işine bakmalı" dedi.

Mosturoğlu "Büyük camia, büyük kulüp sayın Sadri Şener'in söylemleri gibi olmuyor. Trabzonspor zaten büyük bir kulüp. Trabzonspor'un kimseden destek almasına gerek yok. Kimsenin, kimseye yatmasına gerek yok. Göreceksiniz ligin geri kalanında bizim ve Trabzonspor'un rakipleri kora kor mücadele edecek." diyerek basın toplantısını noktaladı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor 'Şener'in Yaptığı Açıklama Suçtur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement