Siirt'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Siirt'ten Kısa Kısa

Siirt Üniversitesi, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) tarafından düzenlenen Eğitim Fuarı'na katıldı.

22.04.2016 18:49

Siirt Üniversitesi, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) tarafından düzenlenen Eğitim Fuarı'na katıldı.

Üniversite ve çeşitli eğitim kurumlarının katılımıyla Bakü kentinde düzenlenen tanıtım günlerinde Siirt Üniversitesi standı yoğun ilgi gördü.

Stantta dağıtılan broşür, promosyon ve yapılan sunumlarla Azeri öğrencilere üniversite hakkında bilgi verildi.

Fuara, üniversiteyi temsilen Rektör Prof. Dr. Murat Erman, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Galip Bakır ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Uzm. Mehmet Kenan Tan katıldı.

Rektör Eman, yaptığı açıklamada, Siirt Üniversitesi ve Bakü Devlet Üniversitesi ile ortak işbirliği antlaşması imzalanarak, 100'e yakın Azeri öğrenci Siirt Üniversitesinde eğitim görmek için ön başvuru yaptığını söyledi.

Siirt'te uçkun tezgahlarda yerini aldı

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin yayla ve dağlarında doğal olarak yetişen ve halk dilinde "Işgın" olarak adlandırılan uçkun, Siirt'te tezgahlardaki yerini aldı.

Özellikle Erzurum, Elazığ, Van, Bitlis, Siirt, Hakkari ve Şırnak'ta bulunan yaylalarda yetişen uçkun, bahar mevsimiyle birlikte kilogramı 10 liradan tezgahlarda yerini aldı.

A, E ve C vitaminleri bakımından zengin olan uçkuna vatandaşların yoğun ilgi göstermesi satıcıların yüzünü güldürdü.

Uçkun satıcısı Nizam Söyler, ekşimsi tadı nedeniyle bölgede çok beğenilen uçkunun 2 ay boyuncu tezgahlarda satıldığını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirt'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement