Silifke Tso'nun 110. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Silifke Tso'nun 110. Kuruluş Yıl Dönümü

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) 110. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle resepsiyon düzenlendi.

16.01.2018 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) 110. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle resepsiyon düzenlendi.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, ilçenin gelişmesi ve kalkınması için çalıştıklarını bildirdi.

Karaman, Konya ve Ankara'yı Akdeniz'e bağlayan Silifke'nin Mersin, Adana ve Antalya karayolunun da kavşağı konumunda bulunduğunu belirten Cinbir, "Silifke sahip olduğu gerçek potansiyelini harekete geçirme konusunda kararlılığını ortaya koymuştur. Silifke'ye yapılması gereken yatırımların yapılması halinde Silifke gerçekten bölgenin cazibe merkezi haline gelecektir. Silifke bir tarım, turizm, bir sanayi kentidir." dedi.

Silifke TSO Başkanı Nurettin Kaynar ise Silifke'nin eşsiz doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla Akdeniz'in turizm kenti olduğunu söyledi.

Kaynar, şunları kaydetti:

"Yılık 25 milyon dolarlık yaş sebze ve meyve ihracatıyla Silifke bir tarım ve ihracat kentidir. Kalite ve aromasıyla marka olan çilek üretimiyle Türkiye çilek üretiminin yüzde 40'ı Silifke'den karşılanmaktadır. Toplam tarım ihracatı bağlamında ülkemiz ihracatına 50 milyon dolarlık katkı sağlamaktadır. Silifke eşsiz tatlarıyla bir lezzet merkezidir. Yakın süreçte coğrafi işaret tesciline kavuşacak olan Silifke yoğurdu, Silifke'nin bilinirliğini artırma noktasında büyük katkı sağlayacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Silifke Tso'nun 110. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement