SİMAV'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

SİMAV'dan Kısa Kısa

SİMAV ilçesinde, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Rehberlik Araştırma Merkezince yürütülen "Bugün Bedava, Yarın Sırayla" adlı kitap okuma kampanyası kapsamında okuma salonu açıldı

09.05.2011 19:52

Simav ilçesinde, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile Rehberlik Araştırma Merkezince yürütülen "Bugün Bedava, Yarın Sırayla" adlı kitap okuma kampanyası kapsamında okuma salonu açıldı.

Kaymakam Yüksel Ünal, salonun açılışında yaptığı konuşmada, projeyle ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki öğrenciler ile gençlere yönelik kişisel gelişim ve eğitim kitaplarından oluşan bir okuma salonu açılmasına karar verdiklerini bildirdi.

Bu kampanyanın Türkiye'ye örnek olmasını temenni eden Ünal, "Okuma salonumuz vatandaşlarla öğrencilere üç ay boyunca ücretsiz hizmet sunacak. Ayrıca salonumuza kitap bağışı da kabul ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından açılış yapılan salonda 365 yazara ait toplam 1449 kitap bulunuyor.

-EYNAL KAPLICALARI'NDA SATRANÇ TURNUVASI

Simav ilçesinde, Belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 7. Eynal Satranç Turnuvası gerçekleştirildi.

Büyüklerde Mustafa Yavuz birinciliği, Kamil Otmar ikinciliği, Sinan Avcı üçüncülüğü elde ederken, yıldızlarda Tavşanlı Özel Yıldız İlköğretim Okulundan Enes Börcek birinci, Karamanca İlköğretim Okulundan Mehmet Bozdemir ikinci, Simav 4 Eylül İlköğretim Okulundan Serhan Özboz üçüncü, miniklerde Kütahya Atatürk İlköğretim Okulundan Ahmet Baran Altaş birinci, Gediz Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulundan Berkay Keskin ikinci, Simav Osmanbey İlköğretim Okulundan İsmet Kayacık üçüncü oldu.

Çeşitli illerden 109 kişinin katılımıyla iki gün süren turnuvanın ardından birincilere cumhuriyet altını, madalya ve satranç takımı hediye edildi.

-ŞEHİTLER ANITININ ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI

Simav ilçesine bağlı Bahtıllı beldesindeki Şehitler Anıtının çevre düzenleme çalışmaları tamamlanamadı.

Alınan bilgiye göre, Şehit öğretmen Mehmet Fidan ile şehit piyade er Selçuk Yiğit'in kabirlerinin bulunduğu alanda oluşturulan anıt, 2008 yılında hizmete açıldı.

Anıtın çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanamaması üzerine yetkililerden talepte bulunan şehir er Yiğit'in annesi Hamide ve babası Veysel Yiğit, ödenek yetersizliği yüzünden çalışmanın yürütülemediğini öğrendiklerini bildirdi.

Konuyla ilgili resmi yazışmaların yapılmasının ardından geçen yaklaşık bir yıla rağmen çevre düzenlemesi yapılmadığından anıtın harabeye döndüğünü ifade eden Yiğit çifti, "Oğlumuzun kemiklerini sızlattılar. Şehitlik anıtına çevre düzenleme çalışması yapılması bu kadar mı zor? Her şeye para bulan kurumlar anıta bir türlü para bulamadı. Bunu anlamakta zorlanıyoruz" dediler.

Bahtıllı Belediye Başkanı Ali Bingül ise başladıkları gölet yapımının tamamlanmasının ardından anıtın çevre düzenlemesini bitireceklerini söyledi.

Kütahya Öğretmen Lisesinden 1978 yılında mezun olan 50 emekli öğretmen, Simav ilçesinde buluştu.

İlçenin tarihi ve turistik bölgelerini gezen grup, Eynal Kaplıcaları'nda konakladıkları iki günde eski anılarını anlatarak geçmişi yad etti ve hatıralarını tazeledi.

Grupta bulunan Namıka Babayiğit, Eynal'da iki gün süresince eski dostlarıyla hasret giderdiğini ifade ederek, "Aramızdan vefat nedeniyle ayrılan Ayşe Esen ve Bedia Ural arkadaşlarımızın mezarlarını da ziyaret ederek ruhlarına Fatiha okuduk. Gelecek yıl nasip olursa yine burada buluşacağız" dedi.

'EYNAL KAPLICA İŞLETMESİ MÜŞTERİLERİNE 500 ADET GÜL DAĞITTI

Simav Belediyesince işletilen 1200 yataklı Eynal Kaplıcaları işletmesi, Anneler Günü dolayısıyla müşterilerine 500 adet gül dağıttı.

Belediye Başkanı Kasım Karahan, yaptığı açıklamada, anneleri bir gün değil yılın her günü anmak gerektiğini bildirdi.

Tüm annelerin Anneler Gününü kutladıklarını ifade eden Karahan, şunları kaydetti:

"Anneler en güzel varlıklarımızdır. Tüm annelerin evlatları için yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Bizlerin de görevi onlara en iyi şekilde hizmet vermektedir. Anne sevgisi tüm sevgilerin üzerindedir. Anneler Gününün kutlandığı böylesine anlamlı bir günde, kaplıcamızda konaklayan tüm müşterilerimize özellikle annelere gül dağıttık. "

-YAĞMURLAR KÖYLÜLERİ GÖLET İSTİYOR

Simav ilçesine bağlı Yağmurlar köyünde yaşayan vatandaşlar, köylerine gölet inşa edilmesi için 6 yıldır mücadele ediyor.

Köy Muhtarı Mahmut Turgut, yaptığı açıklamada, Yağmurlar'ın Simav'ın meyve yönünden en zengin köyü olduğunu bildirdi.

Kiraz ve vişne başta olmak üzere 85 bin civarında elma, armut, Japon eriği ve cevizden oluşan meyve ağaçları bulunduğunu belirten Turgut, şunları kaydetti:

"Kiraz ve vişne hasadı döneminde Simav'ın meyve borsası köyümüzde kuruluyor. Sulama göletimiz için her şey hazır. Gerekli etütleri bile yapıldı. Göletimiz olsa meyve rekoltemiz iki veya en azından üç katına çıkacak. Köylünün cebine daha çok para girecek ve sıkıntılarımız bitecek. Ancak ne hikmetse çevremizde her yere yapılan sulama göleti, hak ettiğimiz halde Yağmurlar'a yapılmıyor. Haklı mücadelemizi sürdüreceğiz. "

-VATANDAŞLAR HIDIRELLEZİ KUTLADI

Simav ilçe merkezi ve Öreğler beldesinde Hıdırellez kutlaması yapıldı.

Değirmenciler Mahallesi Harman Yeri mevkisine gelen vatandaşlar, geç saatlere kadar gönüllerince eğlendi, piknik yaptı. Simav Belediyesi de ulaşımda kolaylıklar sağlamak üzere ilçe merkezinden şenlik alanına karşılıklı ücretsiz otobüs seferleri düzenledi.

Halkın yazın müjdecisi olarak kabul ettiği Hıdırellez Şenlikleri için önlemlerin günler öncesinden alındığını belirten Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, vatandaşların bu güzel geleneği yıllardır aksatmadan sürdürdüklerini bildirdi.

Öreğler beldesinde ise Hıdırellez kutlamasının bu yıl üçüncüsü düzenlendi. Harman Yerindeki etkinliğe, Kaymakam Yüksel Ünal, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, Öreğler Belediye Başkanı Özden Akçay, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı. Şenlikte mahalli sanatçılar tarafından konserler verilerek, vatandaşlarca piknik yapıldı.

-SOĞUK BAHAR ARILARI DA ETKİLEDİ

Simav ilçesine dışarıdan gelen göçer arıcılar, soğuk geçen ilkbahar mevsiminin arıları olumsuz etkilediğini, ancak haziran ve temmuz aylarından umutlu olduklarını bildirdi.

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinden gelen Şükrü Karakum, yaptığı açıklamada, bu yıl ilkbahar mevsiminin yağışlı ve soğuk geçmesi üzerine arıların bal yapmadığını, umutlarını haziran ve temmuz aylarına bağladıklarını söyledi.

Simav'ı, çeşitli bitki türleri ve zengin florası yönünden tercih ettiklerini ifade eden Karakum, "Bu yıl bahar her zamankinden daha soğuk ve yağışlı geçiyor. Bu, arı ve arıcıları etkiledi. Dolayısıyla arılar pek gelişemedi. Güneşli gün sayısı az oldu, arılar uçamadı. Böyle oyunca da polen toplayamadı. Bunun toplam bal üretimine yansımasını bekliyoruz. Bana göre bal en az yüzde 25 eksik olur" dedi.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel SİMAV'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement