Erdoğan, İstanbul Seçimlerine Yapılan İtiraza Değindi: Sonuna Kadar Mücadele Edeceğiz - Son Dakika
Güncel

Erdoğan, İstanbul Seçimlerine Yapılan İtiraza Değindi: Sonuna Kadar Mücadele Edeceğiz

AK Parti'nin İstanbul dahil bazı noktalarda seçimlere yaptığı itirazları değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

18.04.2019 13:08  Güncelleme: 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını alarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından Memur-Sen Konfederasyonu'nun düzenlenen konferansa katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. İstanbul dahil bazı noktalarda seçimlere yapılan itirazı yorumlayan Erdoğan, "Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Dönem kızgın demiri soğutma, birlik ve beraberliği yeniden perçinleme dönemidir" mesajını verdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

" Türkiye'de ideolojik sendikacılığın yerini yeni bir sendikal anlayış almıştır.Türkiye'nin son yıllardaki tüm demokrasi hamlelerinde Memur-Sen kritik rol oynamıştır.

31 Mart itibariyle tamamlamış olduğumuz seçimlerden sonra bazı belediyelerdeki gelişmelerden rahatsızlık duyma gibi veya bulundukları yerde mücadelelerini kararlı bir şekilde sürdürüemeyenler sebebiyle Memur-Sen camiasının asla rahatsızlık duymaması gerekir. İnsanoğlu bir yere kadar menfaatleriyle yürür. Memur-Sen camiasının seçimler sebebiyle ortaya çıkan tabloda bulundukları yerlerde dimdik duracaklarına inanıyorum. Seni makamından mı alacak? Seni memurluktan atabilir mi atamaz. Bu ülkede bir hükümet var. Biz yapılacak zulümlere tribünden seyirci olmayız. Yapılması gereken neyse onu da yaparız. Bütün yargı ve yürütme mekanizmalarını her halükarda başta Memur-Sen olmak üzere yürütmek durumundayız. Memur-Sen camiası üyeleri 'sendikanı değşitir' diyenlere karşı dimdik durmalı ve yerini korumalıdır.

"FINANCIAL TİMES ŞÖYLE YAZMIŞ, NE YAZARSAN YAZ"

Batı dünyasının belli kesimleri ekonomimizi çökmüş gibi gösterme gayreti içine giriyor. Türkiye dimdik ayaktadır güçlenerek de yoluna devam edecektir. Financial Times böyle yazmış, sen ne yazarsan yaz. Türkiye'nin gücünü de kabullenecekler. Bunlar ilk kez bu başlıkları atmıyorlar. Ey Financial Times 4 milyon Suriyeliye ev sahipliği yapan Tükiye'yi sen tanıdın mı? Biz 4 milyon mülteciye ev sahipliği yaparken kimsenin doğru dürüst ciddi desteği olmadan harcanan 35 milyar dolardır. Onlar öyle yapacak biz doğrusunu yapacağız. Bu ülkemizdeki 4 milyon mülteciyi de bir yerden destek gelir mi diye beklemeyeceğiz. Bir tas çorba varsa o mülteci kardeşlerimizle paylaşarak yola devam edeceğiz. Bolu'da seçilen belediye başkanı ben onlara bir tas çorba vermem demişse de biz valilikler kanalıyla yedirmeye, içirmeye, giydirmeye devam edeceğiz.

"EKONOMİK SALDIRIYA MARUZ KALDIK"

Türkiye'nin PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerine karşı meşru mücadeleyi engellemeye çalışıyorlar. Asıl sorgulanması gereken iftiraların uluslararası kuruluşlar nezdinde alıcı bulmasıdır. Bizi birkaç marjinalin iftirası değil, iddialar teyit edilmeden Türkiye karşıtı her türlü habere prim verilmesi rahatsız ediyor.

Türkiye olarak 31 Mart'ta bir seçim maratonunu başarıyla tamamladık. 31 Mart seçimleri demokrasi şöleni havasıyla gerçekleşti. Dünyada bizim gibi bir katılım oranına sahne olan bir başka ülke adeta yok gibidir. Yüzde 85'e varan katılım oranıyla yapılan seçimlerin bir kez daha hayırlara vesile olmasını diliyorum. ABD'de bile yüzde 50'nin altında katılım. Seçim sonuçlarının demokrasimizin kalitesini daha da artırdığına inanıyorum. Türkiye'de son 6 yılda Gezi olaylarıyla başlayan çukur eylemleriyle bir üst aşamaya çıkan anti demokratik girişimlere ülkemiz muhatap oldu. 15 Temmuz darbe teşebbüsü tarihimizin en büyük ihanetlerinden biridir. Geçtiğimiz ağustos ayında ise ekonomik saldırıya maruz kaldık.

"OLAY PARTİME GELİNCE NİYE RAHATSIZ OLUYORSUNUZ?"

Son 5 yılda 7 kez sandığa gittik. Biz hiçbir zaman seçim ekonomisine tevessül etmesek de seçimlerin ekonomide ağır bir yük oluşturduğu vakadır. Seçim döneminde yaşanan tartışmalar artık sona ermiş artık herkes günlük hayatına yönelmiştir. Seçim kanunumuz çerçevesinde yapılan hak arama mücadelesi demokrasının gereğidir. Kimse hak arama mücadelesine girdi diye, bu mücadeleyi verenleri hakaretle eleştirme yoluna gidemez. Her türlü siyasi parti geçmişten bugüne bu tür hak arama mücadelesini vermiştir. Olay partime gelince niye rahatsız oluyorsunuz? YSK noktayı koyduğu zaman bizim için de mesele bitmiştir. Ondan sonra yola devam. Türkiye'nin bekası her türlü politik hesabın üstündedir. Özellikle içinde bulunduğumuz hassas dönemde siyasetçilerin sorumluluk duygusuyla hareket etmesi önem arz ediyor.

Dönem kızgın demiri soğutma, birlik ve beraberliği yeniden perçinleme dönemidir. Yapısal reformları hayata geçirmeye devam edeceğiz. Şu anda turizmde yüzde 50 bandına ulaşmakta olan bir Türkiye var. Savunma sanayii ve turizmde yakaladığımız ivmeyi başka alanlarda da inşallah gerçekleştireceğiz."

Erdoğan, İstanbul Seçimlerine Yapılan İtiraza Değindi: Sonuna Kadar Mücadele Edeceğiz

Son Dakika Güncel Erdoğan, İstanbul Seçimlerine Yapılan İtiraza Değindi: Sonuna Kadar Mücadele Edeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İlkokul öğrencileri kendi hazırladıkları parkurlarda kıran kırana yarışıyor
    10:17 İlkokul öğrencileri kendi hazırladıkları parkurlarda kıran kırana yarışıyor

    Kahramanmaraş'ta Göksun İlçesi Ericek Mahallesi Müdürler İlkokulu öğrencileri, kendi hazırladıkları parkurlarda kıran kırana bir survivor yarışması düzenledi. Öğrencilerin yarışması, televizyondaki Survivor yarışmasını aratmayacak kadar heyecanlı ve renkli görüntülere sahne oldu.

  • VakıfBank Kadın Voleybol Takımı'nın 'Yarının Sultanları' projesi Kırklareli'nde gerçekleşti
    10:16 VakıfBank Kadın Voleybol Takımı'nın 'Yarının Sultanları' projesi Kırklareli'nde gerçekleşti

    VakıfBank Kadın Voleybol Takımı'nın başantrenörü Giovanni Guidetti'nin hayata geçirdiği 'Yarının Sultanları' projesinin ikinci ayağı Kırklareli'nde gerçekleşti. Guidetti, Kırklareli Gençlik ve Spor Müdürlüğü spor salonunda kız çocuklarına teorik ve pratik eğitim verdi. Proje, geleceğin sporcularının yetişmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

  • Erzurum'da 'İrfan Meclisi' EİT 2025 Turizm Başkenti Erzurum gündemiyle ilk toplantısını yaptı
    10:15 Erzurum'da 'İrfan Meclisi' EİT 2025 Turizm Başkenti Erzurum gündemiyle ilk toplantısını yaptı

    Erzurum'da bir araya gelme kültürünü geliştirmek, ortak aklı şehir ve halkın yararına çalıştırmak ve istişare kültürüne katkı sağlamak için kurulan 'İrfan Meclisi', EİT 2025 Turizm Başkenti Erzurum konusunu ele aldığı ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Kırklareli Valisi Birol Ekici, şehit aileleriyle iftar yaptı
    10:12 Kırklareli Valisi Birol Ekici, şehit aileleriyle iftar yaptı

    Kırklareli Valisi Birol Ekici, öğretmenevinde düzenlenen programda şehit aileleriyle iftar yaptı. Ekici, birlik ve hoşgörünün simgesi ramazan ayında kırgınlıkların bir kenara bırakılması gerektiğini belirtti. Ayrıca Kırklareli'nde gıda işletmelerinde denetimler gerçekleştirildi ve Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü personeli şehit aileleri ve gazileri ziyaret etti.

  • İstanbul'da lüks otomobillerin konsollarını çalan 2 şüpheli gözaltına alındı
    10:11 İstanbul'da lüks otomobillerin konsollarını çalan 2 şüpheli gözaltına alındı

    İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Ümraniye, Çekmeköy ve Esenler'deki otomobillerden hırsızlık yapıldığı ihbarları üzerine çalışma başlattı. Güvenlik kameraları incelenerek şüphelilerin kimlikleri tespit edildi ve Esenler'de yakalandılar. Şüphelilerin adliyeye sevk edildiği belirtildi.

  • Adana'da Uyuşturucu Ticareti Yapan Sanığa Hapis Cezası
    10:11 Adana'da Uyuşturucu Ticareti Yapan Sanığa Hapis Cezası

    Adana'nın Seyhan ilçesinde otomobilinde uyuşturucu sattığı iddiasıyla tutuklu yargılanan sanığa 12 yıl 6 ay hapis ve 25 bin lira adli para cezası verildi. Sanık, uyuşturucu ticareti yapmadığını öne sürerek tahliye ve beraat talebinde bulundu ancak mahkeme tutukluluğun devamına karar verdi.

  • Avrupa Birliği, Ukrayna Yardım Fonu'na 5 Milyar Euro Tahsis Etti
    10:10 Avrupa Birliği, Ukrayna Yardım Fonu'na 5 Milyar Euro Tahsis Etti

    Avrupa Birliği (AB) Konseyi, Ukrayna Yardım Fonu'nun oluşturulmasını onaylayarak bu fona 5 milyar euro tahsis etti. Karar, AB Dışişleri Konseyi toplantısında alındı ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne askeri ekipman ve eğitim yoluyla destek sağlanmasını amaçlıyor. AB, Rusya-Ukrayna çatışmasının başlamasından bu yana Ukrayna'ya 138 milyar eurodan fazla destek verdi veya taahhüt etti.

  • Kuşadası'nda jandarma ekipleri trafik kuralları konusunda bilgilendirme yaptı
    10:10 Kuşadası'nda jandarma ekipleri trafik kuralları konusunda bilgilendirme yaptı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde jandarma ekipleri, motosiklet, motorlu bisiklet ve elektrikli bisiklet sürücülerine trafik kuralları hakkında bilgilendirme etkinliği düzenledi. Etkinlikte, koruma başlığı ve gözlüğü kullanımı, geçiş hakkı ve önceliği, sağa ve sola dönüş kuralları gibi temel trafik kuralları anlatıldı. Jandarma ekipleri, bilgilendirici broşürler dağıtarak vatandaşların trafik güvenliği konusunda bilinçlenmesine katkı sağladı.

  • Elazığ'da Pikapın Otomobile Çarpması Sonucu 2 Kişi Yaralandı
    10:09 Elazığ'da Pikapın Otomobile Çarpması Sonucu 2 Kişi Yaralandı

    Elazığ'ın Bosna Hersek Bulvarı'nda meydana gelen kazada, bir pikap sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçerek bir otomobile çarptı. Kazada 2 kişi yaralanırken otomobil sürücüsü sıkıştı. Olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Erzurum'un Tortum ilçesinde araç kazası: 4 kişi yaralandı
    10:09 Erzurum'un Tortum ilçesinde araç kazası: 4 kişi yaralandı

    Erzurum'un Tortum ilçesinden kent merkezi yönüne hareket eden araç, Karagöbek Mahallesi civarında kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada sürücü ile araçtaki 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Erzurum'daki hastanelere kaldırıldı.


Advertisement