İstanbul merkezli 4 ilde FETÖ operasyonu - Son Dakika
Güncel

İstanbul merkezli 4 ilde FETÖ operasyonu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen ve aralarında eski emniyet müdürü, komiser yardımcısı ile aktif görevde bulunan bazı polis memuru...

24.01.2022 10:57  Güncelleme: 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen ve aralarında eski emniyet müdürü, komiser yardımcısı ile aktif görevde bulunan bazı polis memuru ve doktorların da olduğu 18 şüpheliden 13'ü yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Bürosu tarafından terör örgütünün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı belirlenen zanlılarla ilgili yürütülen soruşturma sürüyor.

Bu kapsamda ByLock kullandıkları belirlenen, daha önce meslekten ihraç edilen emniyet müdürü ve komiser yardımcısı ile aktif görevde bulunan polis memuru ve doktorların da aralarında olduğu 18 şüphelinin yakalanması amacıyla operasyon düzenlendi.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde İstanbul, Bingöl, Denizli ve Manisa'da belirlenen 22 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltı kararı verilen zanlılardan 13'ü yakalandı.

Operasyonda yakalanamayan şüphelilerden 3'ünün yurt dışında olduğu belirlendi.

Baskın yapılan adreslerde çeşitli örgütsel dokümanlarla zanlılara ait "F" serisi 1 dolar ele geçirildiği bildirildi.

Haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerden bazılarının terör örgütü içinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüttükleri iddia edildi.

İstanbul merkezli 4 ilde FETÖ operasyonu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul merkezli 4 ilde FETÖ operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement