Dilek Yarımadası'nın koyları atlı jandarma timine emanet - Son Dakika
Güncel

Dilek Yarımadası'nın koyları atlı jandarma timine emanet

Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'nda jandarma atlı timi göreve başladı.

17.07.2021 10:42  Güncelleme: 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'nda jandarma atlı timi göreve başladı.

Nevşehir'deki Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı'ndan Kavaklı Jandarma Karakol Komutanlığına görevlendirilen "Ayperi", "Şimşek" ve "Dolunay" isimli atlar, milli parkta motorlu araçların girmekte zorlandığı koylar da emniyet ve asayişi sağlamak amacıyla devriye geziyor.

Atlar, İçmeler, Aydınlık, Kavaklı ve Karası koylarında yüzmeye gelen yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı oluyor. Atları yakından sevme imkanı bulan turistler, onlarla fotoğraf da çekildi.

Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği atların sahildeki o anları ise renkli görüntü oluşturdu.

İzmir'den gelen ziyaretçilerden Tülay Alkan, AA muhabirine, jandarmanın bu şekilde devriye gezdiğinden haberdar olmadığını belirterek, "Görsel olarak da çok beğendim. Kendimizi güvende hissediyorum. Bu şekilde doğal güzelliklere hasret kaldık, buraların kaybedilmemesi gerekiyor." dedi.

İngiliz asıllı Ayşegül Er de 16 yıldır Türkiye'de yaşadığını belirterek, atları plajda görünce çok şaşırdığını, araçların giremediği yerlerde atların olmasının çok güzel olduğunu söyledi.

Ailesiyle tatile gelen 10 yaşındaki Zeynep Ece Yiğit de "Atları çok beğendim, çok güzeller. Daha önce bu büyüklükte bir at görmemiştim. Atları okşadım ve sevdim, çok yumuşaklar. Çok sevdim onları." diye konuştu.

Dilek Yarımadası\'nın koyları atlı jandarma timine emanet
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dilek Yarımadası'nın koyları atlı jandarma timine emanet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement