Sunar'ı, Üstün Lezzet Uzmanı Fuarda Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Sunar'ı, Üstün Lezzet Uzmanı Fuarda Ziyaret Etti

Sunar\'ı, Üstün Lezzet Uzmanı Fuarda Ziyaret Etti

Sunar, İstanbul CNR'da gerçekleşen Worldfood 2013 fuarında, uluslararası Lezzet ve Kalite Enstitüsü Başkan Yardımcısı Jean Pierre Goeseels'i standında ağırladı.

06.09.2013 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÜSTÜN LEZZET ÖDÜLLÜ TEK TÜRK MARKASI OLAN SUNAR'I, ÜSTÜN LEZZET UZMANI FUARDA ZİYARET ETTİ

Türkiye'nin en hızlı büyüyen, uluslararası üstün lezzet ödüllü gıda devi Sunar, İstanbul CNR'da gerçekleşen Worldfood 2013 fuarında, uluslararası Lezzet ve Kalite Enstitüsü Başkan Yardımcısı Jean Pierre Goeseels'i standında ağırladı. Merkezi Brüksel'de bulunan International Taste&Quality Institute'ün üstün lezzet ödülüne layık görülen mısır yağıyla yapılan Adana Halka Tatlısı'nı deneyen Başkan Yardımcısı Goeseels ve jüride yer alan Dünya Master Şefler Birliği Türkiye Başkanı Fikret Özdemir tatlıya tam not verdi. Sunar Grup standında ayrıca, konuk ülke Azerbaycan adına hazırlanan Türkiye-Azerbaycan dostluk bayraklı pasta büyük ilgi gördü.

Türkiye'nin Sanayi Devlerini Listeleyen İSO-500 listesinde, Adanalı tek yağ üreticisi olmasının yanı sıra, lezzetini uluslararası boyutta üstün lezzet ödüllüyle tescilleyen tek yağ markası olan Sunar Yağ/ Elita Gıda, Türkiye'nin gıda alanındaki en büyük fuarı olan Worldfood İstanbul 2013'de, Sunar Mutfağı'ndan Üstün Lezzetler temasıyla yer aldı. Fuarda konuklara neşeli dakikalar yaşatan Sunar Mısır Adam'a ITQI madalyası takıldı.

Merkezi Brüksel'de bulunan Uluslararası Lezzet ve Kalite Enstitüsü'nün (ITQI) 2005 yılından bu yana her yıl düzenlediği lezzet ve kalite ödüllerinde, Sunar Profesyonel Pasta Margarini ve Sunar Mısır Yağı dünyanın önde gelen derneklerinin master cheflerinin beğenisini kazanarak ITQI'nin "üstün lezzetli'' ürünler kategorisine girmişti.

Bu gururla, İstanbul CNR'da gerçekleşen Worldfood 2013 fuarına katılan Sunar Grup, ödül aldığı Uluslararası Lezzet ve Kalite Enstitüsü'nün (ITQI) Başkan Yardımcısı Jean Pierre Goeseels'i ve ITQI jürisinde yer alan tek Türk olan, Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Özdemir'i standında ağırladı. Goeseels ve Özdemir ödül verdikleri Sunar ürünlerinden tatma fırsatı buldu. Özellikle Sunar mısır yağıyla yapılan Adana Halka Tatlısı'na hayran kalan başkan yardımcısı Goesseels, 'Bu harika bir lezzet, üstün bir lezzet,' dedi.

Türkiye mısır yağı ihracatının üçte birini tek başına gerçekleştiren ve Çukurova'nın lider yağ markası olarak dikkat çeken Sunar, 5-8 Eylül tarihleri arasında, CNR Expo Fuar Merkezi'nde düzenlenen, 21. Uluslararası Gıda Worldfood İstanbul, Gıda Teknolojileri Fuarı'na damgasını vurdu.

Sunar Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çomu'nun da katıldığı fuarın ilk gününde ünlü şef Rafet İnce, müthiş bir şov eşliğinde mutfaktaki tüm hünerlerini sergiledi. Sunar Grup yöneticileri, İnce'nin hazırladığı kavurma, iç pilav ve damla sakızlı Türk kahveli irmik helvasının ikram edildiği öğlen yemeğinde, Azerbaycan'dan fuara katılan ve Sunar standını ziyaret eden, Chocolate Factory CEO'su Vusal Sharifov'u ağırladı.

Bosna Hersek, Kırgızistan ve Azerbaycan Bakanları ve heyetlerinin standı ziyareti sonrası Azerbaycan-Türkiye dostluk pastası kesildi. Mısır yağında pişen halka tatlıların ikramından sonra, Rafet İnce şovu konuklara renkli dakikalar yaşattı.

Fuar boyunca standında farklı etkinliklere imza atılan Sunar standında, pastacılık sektörünün duayeni, Sunar Grup Demonstrasyon Şefi Sefa Sabırlı koordinasyonunda fuara katılan kadın konuklara yönelik düzenlenen yarışma hareketli ve eğlenceli geçti. Şans kurabiyelerinin dağıtıldığı fuar süresince, büyük ilgi gören yarışmalara katılan konuklara hediye olarak kep, yemek kitabı ve 2 lt'lik Sunar Mısır yağı verildi.

Gıda Teknolojileri Fuarı, Türkiye'nin alanındaki en büyük fuarı olma özelliğini taşıyor. Sektörün devlerini bir araya getirip, sektördeki gelişmelerin, yeniliklerin ve fırsatların profesyonel ziyaretçiler için sergileneceği fuarın bu yılki konuğu Azerbaycan'dı. Worldfood İstanbul fuarında bu yıl "Konuk Ülke Projesi" kapsamında boy gösteren Azerbaycan, son dönemde petrol ve doğalgaza bağlı büyüyen ekonomisinin yanı sıra, diğer sektörlerdeki yatırımları ile dikkatleri üzerine çekiyor. Ülke ekonomisinde yaşanan olumlu gelişmelere paralel olarak yapılacak yeni yerli ve yabancı yatırımlara ağırlık veren Azerbaycan, yerli gıda sektörü ihracatı için büyük önem taşıyor. İstanbul Gıda Fuarına Azerbaycan'dan 30 civarında işadamının katıldı. Fuarın açılışında Azerbaycan İşadamları Derneği Başkanı Memed Musayev'de bir konuşma yaptı.

DEİK, Ekonomi Bakanlığı İhracat Bilgi Platformu verilerine göre Türkiye'den Azerbaycan'a ihraç edilen ürünlerin başında ilk sırayı gıda maddeleri alıyor ve ülkenin toplam ithalatının yüzde 16'sını tarımsal ürünler, gıda ve içecekler oluşturuyor.

Azerbaycan Türk Ticaret Ataşeliği'nin desteği ile büyük zincir market satın almacılarının, büyük toptancı ve tedarikçilerin olduğu özel bir alım heyeti Worldfood İstanbul Fuarını ziyaret ederek ve fuar süresince iş geliştirme platformu kapsamında ikili görüşmelerde bulundular.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sunar'ı, Üstün Lezzet Uzmanı Fuarda Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement