Süslü Kadınlar Pedal Çevirdi - Son Dakika
Genel

Süslü Kadınlar Pedal Çevirdi

Süslü kadınlar pedal çevirdiSokaklar parfüm koktu BALIKESİR - Balıkesir'de yüzlerce bisikletli, otomobilsiz yaşama dikkat çekmek için Balıkesir'de pedal çevirdi.

23.09.2018 20:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süslü kadınlar pedal çevirdi

Sokaklar parfüm koktu

BALIKESİR - Balıkesir'de yüzlerce bisikletli, otomobilsiz yaşama dikkat çekmek için Balıkesir'de pedal çevirdi. Bisikletlerini süsleyip, rengarenk kıyafetler giyen kadın bisiklet sürücüleri caddelere egzoz kokusu yerine parfüm kokusu bırakmak istediklerini söylediler.

Balıkesir'de yüzlerce kadın ve erkek otomobilsiz eksoz gazına dikkat çekmek ve bisikletin önemini anlatmak amacıyla pedal çevirdi. Bisikletlerini balonlarla ve çiçeklerle süsleyen kadın sürücülere, erkekler de destek oldu. Balıkesir Tren Gar'ı önünde toplanan kalabalık şehir içinde Milli Kuvvetler Caddesi, Anafartalar Caddesi ve Kızılay Caddesinde tur atarak Atatürk Anıtı'nda toplandı. Renkli görüntülerin yaşandığı bisiklet turu hakkında bilgi veren grup öncüsü Berna Karademir, "Bugün burada bu yıl 6.kez düzenlenen süslü kadınlar bisiklet turu için buradayız. Bu etkinliği kurum, kuruluş şirketler değil gönüllü kadınlar organize ediyor." Şeklinde konuştu.

Bisikletlerin kent yaşamının bir parçası olduğuna dikkat çeken Karademir, "Bisiklet kent yaşamının bir parçasıdır, çevreyi kirletmeyen, doğa dostu ulaşım aracıdır. Bisiklet yoğun kent trafiğine çözüm olabilir bir ulaşım aracıdır. Bisikletin önemine dikkat çekebilmek amacıyla süslendik ve bisikletlerle yola çıktık" şeklinde konuştu.

Yolların sadece motorlu taşıtlara ait olmadığına dikkat çeken Karademir, " Bisikletlileri fark etmelerini istiyoruz. Yollarda bisikletlilere saygı istiyoruz. Motorlu taşıtların hiçe saydığı birçok insanı kazalarda kaybettik. Bunun için 'Egzoz kokusuna karşı çiçek kokusu' diyoruz. Çünkü bisiklete saygı, kadına saygı, kadın bisikletliye saygı istiyoruz" şeklinde ifade etti.

Süslü kadınlar egzoz gazına karşı pedalladı

Kadınlar, 'Egzoz kokusuna karşı çiçek kokusu' dedi.

TEKİRDAĞ - Tekirdağ'da kadınlar, birçok kentte olduğu gibi, "Egzoz kokusuna karşı çiçek kokusu" sloganıyla Süslü Kadınlar Bisiklet Turu düzenledi.

İlk olarak 2013 yılında İzmir'de başlayan ve her geçen yıl daha da yaygınlaşan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu bu yılda kitlesel olarak tüm yurtta gerçekleşti. Tekirdağ'da da gerçekleşen Bisiklet turuna 60 yakın kadın bisiklet kullandı. Renkli kıyafetlerini giyip, balonlar, çiçekler ve oyuncaklarla bisikletlerini süsleyen kadınlar,"Egzoz kokusuna karşı çiçek kokusu" sloganıyla hareket etti. Kadınlar Süleymanpaşa Sahil dolgu alanında bir araya geldi. Grup adına bir konuşma yapan Selin Şen, "Egzoz kokusuna karşı çiçek kokusu" sloganıyla pedal çevireceğini aktararak, "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu bu yıl Tekirdağ'ın da dahil olduğu 65 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirdik" dedi.

Kadınlar Barış ve Özgürlük Parkı'ndan başlayarak Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü'ne kadar turlayıp başlangıç noktasına gelerek etkinliği sonlandırdı. Kadınlara bir grup erkek de pedal çevirerek destek oldu.

Süslü kadınlar pedal çevirdi

ADIYAMAN - Adıyaman'da süslü kadınlar, egzoz kokusuna karşı pedal çevirdi.

Adıyaman Valiliği önünde başlayan 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turuna' Adıyaman'da yaşayan bayanlar yoğun ilgi gösterdi. Bisikletlerini ve kendilerini süsleyen kadınlar Adıyaman Valiliği önünde bir araya gelerek buradan Atatürk Bulvarı üzerinden Karayolları Kavşağına kadar bisikletleri ile tur atarak yeniden valilik önüne geldi. Vatandaşlar tarafından büyük bir beğeniyle karşılan bisiklet turunun belirli aralıklarla kadınlar tarafından yapılmasının hedeflendiği de belirtildi.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Adıyaman Koordinatörü Zeliha Yılmaz, bütün katılımcılara teşekkür ederek, "Süslü kadınlar bisiklet turu, özellikle bisikletle kadına ve topluma dikkat çekmek amacıyla toplandık. Türkiye'nin 65 şehrinde eş zamanlı olarak düzenlenen bu tur Adıyaman'da ilk defa düzenleniyor. Tur koordinatörü olarak ben sadece sosyal medya üzerinden birimize ulaşarak bu kalabalığı topladık. Çok güzel bir kalabalıktı çok güzel bir eğlenceydi. Biz bisiklet sürmekten keyif aldık. Amacımız bisiklet, kadın ve toplum, istediğimiz şekilde bisiklete binebiliriz kadınlarda sokakta olmalı" dedi.

Bisiklet turuna katılan Gülşen Pekgöz ise, "Süslü ve güçlü kadınlar olarak buradayız. Her zaman da olacağız teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Turun oldukça güzel olduğunu belirten Gülbahar Taşkaynatan ise, "Araba kullanmayı azaltmak istiyoruz. Çünkü bu şekilde daha güvenli olacağını düşünüyoruz. En güzeli bisiklet, hep beraber bisiklete binelim. Yani diğer ülkelerde cumhurbaşkanı bile işe bisiklet kullanarak gidiyor biz vatandaşlar olarak niye bisikletlerle gitmeyelim ki. Mutluyuz süslü kadınlar olarak çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu tür etkinliklerin her zaman yapılmasını istediklerini söyleyen Sezgi Yıldız ile Ümran Sağnak, "Çok güzel bir etkinlikti. Adıyaman'da böyle bir etkinliğin olmasından oldukça keyif aldık. İnşallah bu tür etkinliklerin devamı gelir" diye konuştular.

Süslü süslü bisiklete bindiler

Hem süslü kadınlar bisiklete bindi hem de çocukları

DÜZCE - Süslü kadınlar hem kendileri hem çocukları bisiklete bindi. Süsledikleri bisikletleriyle tura çıkan kadınları erkek bisiklet tutkunları da yalnız bırakmadı.

Bütün Türkiye'de aynı zamanda yapılan süslü kadınlar bisiklet turu Düzce'de yaklaşık 60 kadının katılımıyla yapıldı. Anıtpark Meydanında toplanan kadınlar süsledikleri bisikletleriyle birlikte kortej oluşturdu. Çocuklarını bazı kadınlar bisikletinin arkasına koyduğu sepette taşırken bazı kadınlar ise çocuklarının bindiği bisikletleri de süsleyerek çocuklarıyla birlikte tura katıldılar.

Kadınlar bisiklet yollarının olmamasından dolayı bisiklete binmekte zorlandıklarını ifade ederken, her zorluğa rağmen bisiklete binmenin keyifli olduğunu dile getirdiler.

Düzce'de süslü kadınlar bisiklet turunu organize eden ve aynı zamanda öğretmen olan Derya Boz; bu yıl 6.'sını yaptıkları Süslü Kadınlar Bisiklet turu hakkında bilgiler verdi. Derya Boz; "Bu yıl Süslü kadınlar bisiklet turunun 6.'sını yaptık. Turumuz her yıl artan katılımcısıyla birlikte büyüyerek devam ediyor. Turumuz bu yıl 63 Şehirde eş zamanlı olarak yapılıyor. Amacımız otomobillerin kirlettiği dünyada daha temiz bir çevrede kadınlarımızın bisiklete binmesini artırmak için farkındalık oluşturmak" dedi.

Ardından kendilerini ve bisikletlerini süsleyen kadınlar, tur atmak üzere pedal bastı. Kadınlara erkek bisiklet tutkunları da yalnız bırakmadı.

Süslü Kadınlar Pedal Çevirdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Süslü Kadınlar Pedal Çevirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement