Taraftara "Terörist" Diyen Beyaz TV ve Yorumcularına 5 Bin TL Ceza - Son Dakika
Spor

Taraftara "Terörist" Diyen Beyaz TV ve Yorumcularına 5 Bin TL Ceza

Taraftara "Terörist" Diyen Beyaz TV ve Yorumcularına 5 Bin TL Ceza

2013 yılında Kasımpaşa-Beşiktaş maçında sahaya giren Mustafa Özel isimli taraftara "Terörist" diyen Beyaz TV ve futbol yorumcularına ceza yağdı.

15.04.2015 08:50  Güncelleme: 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyaz TV'de Ertem Şener'in sunduğu "Derin Futbol" adlı programda geçtiğimiz sezon Kasımpaşa ile Beşiktaş arasında oynanan maçta sahaya giren taraftar Mustafa Özel'e "terörist" diyerek hakaret edildiği iddiasıyla açılan davada mahkeme, kanala ve futbol yorumcularına ceza yağdırdı. Programda yorumcu olarak yer alan Ahmet Murat Çakar, Rasim Ozan Kütahyalı ve Beyaz Tv davalı Mustafa Özel'e faiziyle birlikte 5 bin TL tazminat ödeyecek.

HAKARET OLDUĞU ANLAŞILDI

İstanbul 8. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında Hakim Ayla Akdüzen, programda yapılan yorumların hakaret olduğunu belirterek davalıları tazminat ödemeye mahkum etti. Davalı vekili, söylenenlerin ifade özgürlüğü kapsamında ele alınmasını istedi. Duruşmaya Davalı Mustafa Özel ve avukatı Kadir Tunç, davalılar Rasim Ozan Kütahyalı, Ahmet Murat Çakar ve Beyaz TV ile avukatları Esennur Ezgi ve Burak Temel katıldı. Avukat Kadir Tunç, yayımlanan programda yapılan yorumların bilirkişi raporuyla "hakaret" olduğunun anlaşıldığını ifade etti.

HAKARETİ KABUL ETMEDİLER

Davalı vekilleri ise bilirkişi raporunda yer alan hakaret nitelendirmesini kabul etmediklerini ve konunun ifade özgürlüğü kapsamında ele alınması gerektiğini savundu. Ayrıca davalı vekilleri müvekkillerinin basın mensubu olarak görevlerini yaptıklarını iddia etti.

KANALA VE YORUMCULARA 5 BİN TL CEZA

Taraf avukatlarının yaptığı savunmaların ardından mahkeme, Beyaz TV, Rasim Ozan Kütahyalı ve Ahmet Murat Çakar'ın 7 Ocak 2014 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile 5 bin TL'nin tahsil edilerek davacı Mustafa Özel'e ödenmesine hükmetti.

NE OLMUŞTU ?

2013 yılında oynanan Kasımpaşa-Beşiktaş maçında sahaya girerek Beşiktaşlı oyuncu Fernandes'e yumruk atmaya çalıştığı iddia edilen ve iki Beşiktaşlı futbolcunun kırmızı kartla oyun dışında kalmasına neden olan taraftar Mustafa Özel, Beyaz TV'de yayımlanan "Derin Futbol" programına konuk olmuştu. Programda yer alan futbol yorumcularından ve eski Beşiktaş yöneticisi Sinan Ergin tarafından kolundan tutularak canlı yayında stüdyo dışına çıkarılmıştı. Ayrıca programda Rasim Ozan Kütahyalı'nın cep telefonuna bir SMS ile Mustafa Özel'in Genel Bilgi Taraması (GBT) kaydı geldiğini söylemişti. Ahmet Çakar ise programda Mustafa Özel'e "terörist" diyerek hakaret etmişti.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Taraftara 'Terörist' Diyen Beyaz TV ve Yorumcularına 5 Bin TL Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • yakamoz: şu beyaz tv yi aslında kompleee kapatmaları lisanslarını iptal etmeleri lazımmm çünkü milletin huzurunu bozuyobeyaz tv 11 4 Yanıtla
  • yiğit: o kanalı zor kapatırlar işinize gelmiyosa seyretmeyin 5 3 Yanıtla
  • Salih Has: Rasim kanaldan giderse düzelir. Torpilli yalaka. 4 3 Yanıtla
  • 1908 Devrimcisi: AKP gidecek. 4 3 Yanıtla
  • TÜRK : İyi olmuş ikiside çakalın teki 3 0 Yanıtla
  • Kafkas kartalı: Ben olsam bütün cezayi beyinsiz bjk düşmanı rasim kutahyalıya yazarım onun durusu ofsayttttttttttttttttt 1 1 Yanıtla

Advertisement