TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, AK Parti iktidara geldiğinden bu yana Türkiye'nin nüfusunun yaklaşık yüzde 25 arttığını belirterek, "Biz bu süre içerisinde öğretmenlerin sayısını yüzde 100'den daha fazla artırdık.

05.10.2017 15:46

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, AK Parti iktidara geldiğinden bu yana Türkiye'nin nüfusunun yaklaşık yüzde 25 arttığını belirterek, "Biz bu süre içerisinde öğretmenlerin sayısını yüzde 100'den daha fazla artırdık." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

Bahçekapılı, bugünün 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü olduğunu anımsatarak, tüm öğretmenlerin ellerinden öptüğünü ve önlerinde saygıyla eğildiğini dile getirdi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de Dünya Öğretmenler Gününü kutlayarak, öğretmenlerin sorunlarının çözümü için herkesin ortak çaba göstermesi gerektiğini söyledi.

Muharrem ayı olduğunu anımsatan Gök, İmam Hüseyin'in onurlu duruşu, erdemi, hürriyeti, adaleti temsil ederken Zeyid'in zorbalığı, güç ve iktidar uğruna insanları katledecek bir yapıyı temsil ettiğini anlattı.

İmam Hüseyin'in gösterdiği onurlu davranış ve hayatları pahasına ölümü tercih eden anlayışın bugün de zalimlere karşı bir tavır olarak sürdürüldüğünü ifade eden Gök, "Zalimler var ama zalimler karşında, adaletsizliğin karşısında direnecek milyonlarca insan var. Hazreti Hüseyin'in, yarenlerinin ölümü unutulmayacak, onların ölümü zalimlere karşı mücadele için bizlere her zaman saygıyla anılması gereken bir hatıra olarak kalmıştır." diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da Dünya Öğretmenler Gününü kutlayarak, öğretmenlerin bu çoğrafyanın kültürü, tarihi, duyarlıkları ve geleceği istikametinde çocukları yetiştirdiklerini belirtti.

Bostancı, "AK Parti iktidara geldiğinde, Türkiye'nin nüfusu ile bugünkü nüfusu arasında yaklaşık yüzde 25'lik fark var. Biz bu süre içerisinde öğretmenlerin sayısını yüzde 100'den daha fazla artırdık." ifadesini kullandı.

Öğretmenlere yapılan yatırımın, öğrencilere ve geleceğe yatırımın önemli unsurlarından olduğunun altını çizen Bostancı, böylece öğretmen başına düşen öğrenci sayısının azaldığını ve öğretmenlerin öğrencileriyle daha yakın ilişki kurduğunu vurguladı.

Bostancı, eğitim kalitesinin artırılması, modern ve bilimsel esaslarla eğitimin sürdürülmesi doğrultusunda AK Parti'nin 15 yıldan bu yana büyük çaba gösterdiğini aktardı.

Öte yandan İçişleri Bakanlığınca belediyelere yapılan görevlendirmelere ilişkin gündemdışı söz alan HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, göreve getirilenlerin yolsuzluktan görevden alındığını savundu.

FETÖ ile süren mücadele sırasında "Ben burada vatan haini mezarlığı yapayım." diyen Kadir Topbaş'ın da istifa ettirildiğini öne süren Yiğitalp, bir insan, halk veya anlayışa yapılan kötülük karışısında sessiz kalınırsa, bu kötülüğün sessiz kalanların da kapısına geleceğini söyledi.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğu Atıcı da "2 Ekim Dünya Şiddetten Kaçınma Günü ve Özgecan Davasındaki Son Durum"a ilişkin konuşmasında, Yargıtay'ın ceza artırımını bozduğunu söyledi. Atıcı, "Bunun anlamı şu, kadınlar artık toplu taşıma araçlarına güvenle binemeyeceklerdir. Bu karar, kadını eve bağlamak isteyen siyasi ideolojiye hizmet etmektedir ve asla kabul edilemez. Eğer AKP Hükümeti ve milletvekilleri olarak sizler bu duruma samimi olarak karşı çıkıyorsanız, derhal bir yasal düzenlemeyle toplu taşıma araçlarını devlet güvencesine almak zorundayız ve buraların zorunlu ortak yaşam alanı olduğunu yasal düzenlemeyle bildirmeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir de "Camiler Haftası" dolayısıyla yaptığı gündemdışı konuşmada, camilerin önemli kurumlar olduğunu belirterek, "Ne yazık ki artık camiler şehrin kalbine, mahallerin merkezine değil, kenarlara iliştirilmektedir, bodrumlara sığıştırılmaktadır." dedi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement