TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, AK Parti iktidarının çalışan kesimin sorunlarına çözüm üretmeye büyük özen göstermesinin en önemli göstergesinin 1 Mayıs'ın resmi tatil ilan edilmesi olduğunu söyledi.

09.03.2015 19:01

AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, AK Parti iktidarının çalışan kesimin sorunlarına çözüm üretmeye büyük özen göstermesinin en önemli göstergesinin 1 Mayıs'ın resmi tatil ilan edilmesi olduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda CHP, 1 Mayıs 2013 tarihinde Taksim'deki olayların araştırılması için verdiği önergesinin bugün görüşülmesini grup önerisi olarak getirdi.

CHP Kocaeli Milletvekili Hilal Kaplan, dönemin İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun, 1 Mayıs 2013'te kentte toplu taşımayı yasakladığını, Anayasal haklara aykırı kararlar aldığını ifade ederek, "Valiler devletin valisi olmaktan çıktı, hükümetin valisi olmaya başladılar. Yakın gelecekte olacakların, özellikle orantısız güç sonucu sokak ortasında yargısız infazların sorumlusu siz olacaksınız. Kamusal alanı koruma gerekçesiyle yaptıklarınız, kamu ihlalidir" diye konuştu.

AK Parti Sivas Milletvekili Bilgin ise AK Parti döneminde demokratikleşmede önemli adımlar atıldığını belirterek, yeni Türkiye'nin temellerinin atıldığını kaydetti.

AK Parti hükümetlerinin geçmişten gelen kronikleşmiş sorunların çözümü için kararlı davrandığını dile getiren Bilgin, "AK Parti, çalışan kesimin sorunlarına samimiyetle çözüm üretmeye büyük özen göstermiştir ve bunda da başarılı olmuştur. Bunun en önemli göstergelerinden biri de çalışan kesimimiz için çok anlamlı bir gün olan 1 Mayıs'ın, AK Parti döneminde Emek ve Dayanışma Günü olarak resmi tatil ilan edilmesidir" dedi.

Bilgin, bundan sonra sivil toplum kuruluşları, sendikalar, işçi, işveren kuruluşlarıyla hep birlikte ortak akılla hareket ederek, 1 Mayıs'ın birliğin, beraberliğin, dayanışmanın, mücadelenin, barışın, kardeşliğin günü olarak kutlanması gerektiğini söyledi.

HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasının 12 Eylül öncesinde de 12 Eylül döneminde de günümüzde de yasak olduğunu ifade etti.

Temel hak ve özgürlükler üzerindeki baskı kalkmadan kamu güvenliğinin sağlanamayacağını dile getiren Aksoy, 6-7 Ekim olaylarının bunun örneği olduğunu belirtti.

Aksoy, "Kendi dilimi okullarda öğrenmek istiyorum. Benim hakkımın önüne geçildiği zaman kuşku yok ki tepki göstereceğim. Eğer birisi silahla, gazla karşıma çıkarsa ben de tepkimi gösteririm" diye konuştu.

CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement