Telepati 200'üncü Sayısını Kutluyor - Son Dakika
Güncel

Telepati 200'üncü Sayısını Kutluyor

Türkiye'nin ilk aylık Bilişim ve Haberleşme Teknolojileri dergisi Telepati, 200'üncü sayısını yayınlayarak imza attığı kırılması güç rekoru İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi'nde düzenlenecek bir etkinlikle kutlayacak.

28.05.2012 19:49

Türkiye'nin ilk tamamen bağımsız ve yansız aylık Bilişim ve Haberleşme Teknolojileri dergisi Telepati, 200'üncü sayısını yayımlayarak imza attığı erişilmesi güç rekoru, düzenlenecek bir etkinlikle kutlamaya hazırlanıyor.

1 Haziran 2012 Cuma günü İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Yerleşkesi'nde düzenlenecek etkinliğe, başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve KKTC Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner olmak üzere, devlet erkânından çok sayıda önemli ismin katılması bekleniyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve BTK Başkanı Dr. Tayfun Acarer de etkinliğin davetlileri arasında yer alıyor.

Telepati dergisinin kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Merih Işın, "Daha o tarihte böyle bir sektör için bir dergi çıkartmanın zorluklarını biliyorduk. Ama bu güne gelindiğinde işlerin çok daha zor olacağını düşünememiştik.

O ilk gün; bize verdikleri destek için Telsim'den Oğuz Özcü'ye, Turkcell'den Ersin Pamuksüzer'e, Superonline'dan Savaş Ünsal'a, Motorola'ya, Ericsson'a, Netaş'a, Alcatel'e, Siemens'e, Philips'e, Karel'e ve özellikle desteklerini hiç kesmeden sürdüren Gen-Pa'ya şükranlarımızı sunuyoruz.

Bugünlere gelirken yaşanılan iki büyük ekonomik kriz bile bizi yolumuzdan döndüremedi. Dört Ulaştırma Bakanı, sekiz Türk Telekom Genel Müdürüyle tanıştık. 17 yılda, 60 civarı çok çeşitli ulusal ve uluslararası etkinlikte görev aldık.

Türk basın tarihinde hiçbir dergi, Telepati'ye layık görülen çeşitte ödül almadı.

Korsan yazılıma karşı çalışmalarından ötürü BSA'dan alınan ödül, Türk Elektronik Sanayicileri ve İş Adamları Derneği-TESİD'den alınan ARGE ve İnovasyon Destekleri Ödülü ile devam etti. Sektörün düzenleme ve denetlemeden sorumlu kuruluşu Telekomünikasyon Kurumu'nun üstlendiği ve ilk defa Cenevre dışında gerçekleştirilen Dünya Telekomünikasyon Birliği (ITU) İstanbul etkinliğindeki destekleri için yine Telepati dergisine verilen onur ödülü, Türk dilinin korunması ve yozlaşmasına karşı yapılan çalışmaları için Türk Dil Kurumu-TDK'den alınan ödül ile taçlandı.

Bitmedi; Superonline 10.yılını kutlarken, kendi grubunun yazılı medyası olmasına rağmen, Türk İnternet'ine katkılarından dolayı yazılı basına verdiği tek ödül Telepati'nin oldu. 2010 yılı Avrupa Gazeteciler Derneği, 'Yılın Teknoloji Dergisi' ödülünün hemen peşinden dünyada hiçbir medya kuruluşunun alamadığı uluslararası Trade Leader's Club'ın '38.ci Kalite ve İş Mükemmelliği' ödülünün de sahibi oluyordu.

Son ödül ise, Telekom sektörünün hocalarından geldi. Telekomcular Derneği'nin 'Yılın Süreli Yayını' ödülü, yine Telepati'nin olmuştu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Sektöre ve ülkemize layık olmak için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilecek etkinlik, 'Bilişim ve Haberleşme Teknolojileri'nde Zaman Tüneli' başlıklı video sunumla devam edecek. Etkinlikte ayrıca, yöneticiliğini S. Şahin Tulga'nın yapacağı, konuşmacıları arasında yirmi kadar sektör duayeninin de bulunacağı 'Hedef 2023' paneli düzenlenecek. Etkinlik ödül töreni ve kokteyl ile son bulacak.

200.sayı etkinliğinin bir de sürprizi olacak. AB yolunda Türkiye ve KKTC'nin ülke olarak tanınmasında yürütülmekte olan uluslararası faaliyetlere, çok özel bir destek de Avrupa Birliği'nin kurucu ülkelerinden olan Almanya'nın dünya devi kuruluşundan geldi. Bu konuda özel bir bölümün de yer alacağı etkinliğin, büyük ilgi odağı yaratacağı beklenmekte.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Telepati 200'üncü Sayısını Kutluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement