TMMOB'dan Ankaralılara Dayanışma Çağrısı… Koordinasyon Kurulu Sekreteri Seyit Ali: "Rant Yıkar Ama Dayanışma Yaşatır" - Son Dakika
Güncel

TMMOB'dan Ankaralılara Dayanışma Çağrısı… Koordinasyon Kurulu Sekreteri Seyit Ali: "Rant Yıkar Ama Dayanışma Yaşatır"

TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu, deprem bölgesinde çadır kent kurmaya başladı. Kurul Sekreteri Seyit Ali, “Şu anda bir teyakkuz halindeyiz, depremzedelerin ihtiyaçlarını nasıl karşılarız şeklinde. Ancak desteğe ihtiyacımız var, başta bot, ayakkabı, çorap, iç giyim, iç çamaşırı, mont olmak üzere birçok giyim malzemesine ihtiyacımız var. Bu konuda da tüm halkımızı dayanışmaya davet ediyoruz. Biliyoruz ki rant yıkar ama dayanışma yaşatır” dedi.

11.02.2023 19:09  Güncelleme: 19:15

Haber: CEYLAN SAĞLAM - Kamera: EYLEM LADİN DEĞER

TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu, deprem bölgesinde çadır kent kurmaya başladı. Kurul Sekreteri Seyit Ali, "Şu anda bir teyakkuz halindeyiz, depremzedelerin ihtiyaçlarını nasıl karşılarız şeklinde. Ancak desteğe ihtiyacımız var, başta bot, ayakkabı, çorap, iç giyim, iç çamaşırı, mont olmak üzere birçok giyim malzemesine ihtiyacımız var. Bu konuda da tüm halkımızı dayanışmaya davet ediyoruz. Biliyoruz ki rant yıkar ama dayanışma yaşatır" dedi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 2 büyük deprem 10 ili etkiledi. Depremin ikinci gününden beri depremzedelere yardım malzemesi götüren TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu, yardıma devam edeceklerini duyurdu.

TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Seyit Ali, ANKA Haber Ajansı'na şunu söyledi:

"ÇADIR KENT KURMA ÇALIŞMASI İÇERİSİNDEYİZ"

"6 Şubat meydana gelen deprem sonrasında biz TMMOB olarak hızlıca afet koordinasyon merkezimizi kurduk. Tüm Türkiye'de çalışmalarına başladı afet koordinasyon kurulu. Biz de TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu olarak burada bir dayanışma kampanyası gerçekleştirdik. Üyelerimize yaptığımız çağrı neticesinde Makina Mühendisleri Odası Eğitim ve Kültür Merkezi'nde bir toplanma alanı olarak kullanmaya başladık. Buradan topladığımız malzemeler ilk etapta bölgelere sevk ettik. Şimdiye kadar toplamda 10 tane tırı Hatay, İskenderun, Adıyaman, Kahramanmaraş, Elbistan olmak üzere bölgeden aldığımız bilgiler dahilinde ihtiyaçlar özelinde bölgeye sevk etmeye başladık. Şu anda güncel duruma baktığımızda bölgelerden çok fazla ihtiyaç olmadığı ancak barınma konusunda ciddi sıkıntıların yaşandığı bilgileri geliyor bize. Bunun için de çadır kent kurma çalışması içerisindeyiz. Çok büyük sıkıntılar yaşanıyor, çadır kent kurulması konusunda ama biz üyelerimizle bir dayanışma kampanyası başlatarak çadır kent kurmak için çalışmalara başladık. İlk etapta 400 tane çadırın siparişini verdik. Şu an imalatlarına başlandı, çok kısa süre içerisinde çadırları bölgeye ulaştırıp alt yapısı ile beraber bir çadır kent oluşturacağız.

"ANKARA TREN GARI'NDA BİR DAYANIŞMA NOKTASI DAHA AÇTIK"

Bölgedeki ihtiyaçlar şu an için gıda üzerinde yoğunlaşıyor, barınma haricinde kalan noktalarda. Biz de bölgeye sadece gıda göndermeye başlıyoruz. Ancak bölgeden çok fazla göç oluşmaya başladı doğal olarak. Bunlar da geçiş noktası olarak Ankara'dan geçiyorlar. Biz Ankara Tren Garı'nda bir dayanışma noktası daha açtık. Özellikle dış giyim, bot, iç çamaşırı gibi temel olarak ihtiyaç duyulan giyim malzemelerini oraya sevk ettik. Orada depremzedelerin bunlardan faydalanmasını bekliyoruz. Depremzede arkadaşlarımız orada ihtiyaç duyduğu bütün malzemeleri alabiliyorlar. Üyelerimize çok teşekkür ederiz, şimdiye kadar dayanışma çağrımıza olumlu cevap verdiler. Sürekli geldiler, gittiler. Aynı zamanda bizimle beraber hareket eden KESK Ankara Şubeler Platformu bize çok destek oldu. Kendilerine teşekkür ederiz. Çeşitli dernekler, özellikle Batıkent Kültür Evi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği bize malzeme konusunda, tedarik konusunda ciddi destekte bulundular. Onlara da teşekkür ederiz.

"RANT YIKAR AMA DAYANIŞMA YAŞATIR"

Ancak gelinen noktada bir sıkışmışlık var, bu sıkışmışlıkta şöyle bir durum getiriyor ortaya. İnsanlar da elinden gelen bütün yardımı yaptılar ama bu ihtiyaçlar için yeterli olmadı.  10 kentte bir yıkım söz konusu. Yarın binin üzerinde depremzedenin geleceği söyleniyor. Şu anda bir teyakkuz halindeyiz, depremzedelerin ihtiyaçlarını nasıl karşılarız şeklinde. Ancak desteğe ihtiyacımız var, başta bot, ayakkabı, çorap, iç giyim, iç çamaşırı, mont olmak üzere birçok giyim malzemesine ihtiyacımız var. Bu konuda da tüm halkımızı dayanışmaya davet ediyoruz. Biliyoruz ki rant yıkar ama dayanışma yaşatır. Bu konuda tüm halkımızdan destek bekliyoruz. Elinde çadır olan arkadaşlarımız da varsa bunları da bize iletirlerse bu kriz çözüldükten sonra biz kendilerine çadır alırız. Ama şu an çadır da bulamıyoruz."

TMMOB\'dan Ankaralılara Dayanışma Çağrısı… Koordinasyon Kurulu Sekreteri Seyit Ali: "Rant Yıkar Ama Dayanışma Yaşatır"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel TMMOB'dan Ankaralılara Dayanışma Çağrısı… Koordinasyon Kurulu Sekreteri Seyit Ali: 'Rant Yıkar Ama Dayanışma Yaşatır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement