Trabzonspor'dan Olaylı Derbi Kararına İlişkin Açıklama: Politik - Son Dakika
Spor

Trabzonspor'dan Olaylı Derbi Kararına İlişkin Açıklama: Politik

Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, olaylı Fenerbahçe-Beşiktaş derbisiyle ilgili devam kararının alınmasının ardından "Politik verilmiş bir karar" açıklamasında bulundu.

25.04.2018 16:59  Güncelleme: 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, Doğan Haber Ajansı'na (DHA) yaptığı açıklamada, sporda şiddetin en önemli hadiselerden biri olduğunu söyledi. Şiddeti hiçbir sporseverin normal karşılamasının mümkün olmadığını belirten Hacısalihoğlu, "Sporun temel felsefesi zaten dostluk, barış, kardeşliktir. Bu felsefede şiddeti görmemezlikten görmek, olağan karşılamak mümkün mü? Politik bile olsa, bunu spor politakası açısından söylüyorum, kendi yaptığı hataları insanların örtmemesi, üzerine gitmesi lazım. Kanadı, kanamadı, kafasına vurdu vurmadı, bunları kınamak lazım. Yanlışa prim vererek yanlışları nasıl önleriz" diye konuştu.

"BAŞKA BİR SPOR ADAMI DA YARALANSA ÜZÜLÜR, TEPKİ GÖSTERİRDİK"

Şenol Güneş'in yaralanmasının kendilerini üzdüğünü de ifade eden Hacısalihoğlu, "Tabiki bu olayda Trabzonspor için bir sembol olan Şenol Güneş'in yaraalanması bizi ayrıca üzdü. Başka bir spor adamı da orada yaralansa, şiddete maruz kalsa ona da üzülür, tepki gösterirdik" ifadelerini kullandı.

"OLAYLARI KAŞIYARAK SIYRILMAK İSTİYORLAR"

'Biz bu olayda kimseyle karşı karşıya gelmedik, onlar gelmek istiyor' diyen Hacısalihoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Herhalde bazı olayları kaşıyarak bu olaydan sıyırmak istiyorlar. İstanbul'da iki ayrı kulübün kendi aralarında yapacağı müsabakada bizi hiç ilgilendirmeyen bir konuda Trabzonspor'un ismini, renklerini ve değerlerini tartıştırmak, daha da ötesi 2011 yılını emsal göstermek, oralardan misaller vermek hiç anlaşılır bir davranış değil. Bana göre uygun bir davranış da değil."

"RENK DEĞERLENDİRMESİ İLKOKUL ÇOCUKLARI SEVİYESİNDE"

Giyilen kıyafetlerin renkleriyle ilgili yapılan değerlendirmelerin komik olduğunu vurgulayan Hacısalihoğlu, bu konuda şunları söyledi: "Geçmişte Şenol hocanın giydiği kıyafetlerle ilgili örnekler vermek abasle iştigal. Bunun ifadesi olamaz. Bordo renkten tahrik olan insanları anlamak mümkün değil. Böyle bir misal, örnek olamaz. Biz bordo maviyi de, sarı kırmızıyı da, sarı laciverti de, siyah beyazı da, yeşil beyazı da seviyoruz. Renklerle ilgili bu ilkokul çocukları seviyesinde olacak bir değerlendirme. Böyle bir şey görmedim, komik."

"POLİTİK VERİLMİŞ BİR KARAR"

Tatil edilen Fenerbahçe- Beşiktaş maçının seyircisiz olarak kaldığı yerden devam ettirilmesi yönünde alınan kararı, 2007-08 sezonunda Trabzonspor'un 1-0 öndeyken tatil edilen ve daha sonra 3-0 Sivasspor'un lehine sonuçlanan maçı da anımsatarak değerlendiren Hacısalihoğlu, "Bana göre bizim maçımız da, bugünkü de politik verilmiş bir karar. Herhalde dünyanın hiçbir yerinde böyle bir karar verilmezdi" diyerek açıklamalarını tamamladı.

Trabzonspor\'dan Olaylı Derbi Kararına İlişkin Açıklama: Politik
Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Trabzonspor'dan Olaylı Derbi Kararına İlişkin Açıklama: Politik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • Salih: Yaw arkadaş bu Trabzonspor da ne çok Başkan var !???? Her önüne gelen Başkan olmuş , 10 8 Yanıtla
  • Negibimesela: Siz önce kendi holiganlarınızla uğraşın da Stadınıza gelen hakemler can korkusu yaşamasın. Türkiyenin yüz karası olmaya devam ediyorsunuz. Galatasaraylıyım. 6 8 Yanıtla
    KADİR: ŞİMDİ FB GELİNCE CAN KORKUSU YAŞAYACAK YANİ DİMİ ÇOK HAKLISIN BEKLİYORUZ FBYİ MİSAFİR EDECEZ HELE GELSİNLER SEN UZULME GALATASARAYLIM İZLERSİN OLUP BİTENİ 1 1
  • TS: ŞİKE BAHÇE 6 7 Yanıtla
  • AYYILDIZ: hamsi sporla siyaseti karıştırıyor 3 6 Yanıtla
  • Reis : Sahada hakem dövdü nüz siz ona bakın.Büyüklerin işine karışmayın 2 6 Yanıtla
  • fethi: bunlara ne oluyor??? 5 2 Yanıtla
  • taraftar: mehmet topal ve hasan çetinkaya nın kafası yarıldığında neden tepki vermedin o zaman. 2 4 Yanıtla
  • mustafa 05: zorunuzamı gitti rizeyi yediniz 3 3 Yanıtla
  • DOĞRUCU DAVUT: DOĞRU SÖYLEYENİ- TS nın bu FB Komplexi bitmedi gitti. Tek doğru lafları politik verilmiş karar sözü. Ben iddia ediyorum ki bu iş İnönü de olsaydı ve FB sahadan ayrılsaydı, Tıpkı OTTO BARİÇ e atılan cisim sonrası Avnı Aker den ayrılan FB gibi yine 3-0 hükmen Mağlup ilan edilir di. Aykut Hoca ne güzel söylüyor. Herşeyi görüyoruz ve biliyoruz TFF.. Tarih sizi de lanetleyecek. 2 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement