TÜREL'DEN KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZLERİNE TEPKİ GÜNEŞ SANTRALİ BENİM DÖNEMİMDE YAPILDI - Son Dakika
Güncel

TÜREL'DEN KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZLERİNE TEPKİ GÜNEŞ SANTRALİ BENİM DÖNEMİMDE YAPILDI

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti MKYK Üyesi Menderes Türel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Burdur mitinginde yaptığı konuşmaya ilişkin, Antalya'da mevcut olan güneş santrali 2016 yılında benim dönemimde yapıldı.

27.04.2023 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti MKYK Üyesi Menderes Türel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Burdur mitinginde yaptığı konuşmaya ilişkin, Antalya'da mevcut olan güneş santrali 2016 yılında benim dönemimde yapıldı. Mevcut CHP'li yönetim üzerine 1 MW bile ilave yapmadı dedi.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Burdur'da düzenlenen mitingde, Dedim ki 'Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını bize verin, bütün çiftçilere en geç 2 yıl elektriği bedava vereceğiz.' Söz verdim, yapacağım. Hiç endişe yok, yapacağım. Çıktı dediler ki; 'Elinden tutan mı var, niye yapmıyorsun' Denizli Bozkurt Belediye Başkanlığımız yaptı. Çiftçiye elektriği bedava veriyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız burada, o da yaptı. O da çiftçiye ücretsiz veriyor. Demek ki oluyor sözlerine AK Parti MKYK Üyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel tepki gösterdi.

'HERHALDE BİZE TEŞEKKÜR ETMEK İSTEDİ'

AK Parti Manavgat İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen muhtarlar ve mahalle başkanları toplantısına katılan Menderes Türel, açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu'nun miting sırasında yanında duran Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'i işaret ederek, bu ifadeleri kullanmasının yatırımın sanki yeni yapılmış gibi algılanmasına neden olduğunu belirten Türel, Tabii Sayın Kılıçdaroğlu, 'Antalya Büyükşehir Belediyesi yaptı' diyorken herhalde bize teşekkür etmek istedi. Çünkü o yapılan yatırım bizim dönemimizde yapılmış bir yatırım. Biz güneş enerjisi santralini çiftçiye elektriği sulama suyunda bedava sağlamak üzere yaptık. Antalya'da herkes bunun bizim dönemimizde yapıldığını bilir. Bizden sonra da yatırımın üzerine 1 MW bile ilave yapılmadı. Hani, bizden sonra da yatırım devam etti diyeceğiz belki ama bu da mümkün değil, böyle bir şey de olmadı dedi.

'YAKLAŞIK 9 BİN 46 ÇİFTÇİ AİLEMİZ YARARLANDI'

Çiftçilere sulama suyunda elektriği bedava vermek için o dönem güneş enerji santrali (GES) yatırımına başladıklarını belirten Türel, sözlerini şöyle sürdürdü

Biz, 2016 senesinde güneş enerjisi santralimizin ilk etabını devreye aldık. Döşemealtı'nın Dağbeli mevkisinde 77 bin metrekarelik bir alanda 5 MW'lık bir GES kurmak suretiyle o dönemde 28 milyon liralık bir yatırım ile bu adımı attık. Yatırımı da biz tamamladık. Bizim dönemimizde tamamlandı. Bu 28 milyonluk yatırım kapsamında 43 sulama kooperatifi sulama suyunda elektrik parası ödemedi ve bu hizmetten istifade etti. Bundan yaklaşık 9 bin 46 çiftçi ailemiz yararlandı. Bu çiftçi ailelerimiz 43 kooperatifte sulama suyu elektriğinde bizim yapmış olduğumuz güneş santralini kullanmak suretiyle bedava yararlandı. Biz bu yatırımla 2018 yılı sonuna kadar bu çiftçi ailelerimize sulama suyunda yaklaşık 15,5 milyon liralık bir elektrik desteği sağladık. Bizden sonra, bizim birçok yatırımızı durdurdular ama hiç olmazsa bunu devam ettirdiler. Dolayısıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi'ndeki GES yatırımı bizim yaptığımız yatırımdı. Sayın Kılıçdaroğlu da herhalde bize teşekkür etmek istemiş olabilir. Kılıçdaroğlu bunu Şanlıurfa'da ilk söylediği zaman Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak biz bunu çiftçilerimize kullandırıyorduk. Şimdi de Burdur mitinginde bu yatırımın Muhittin Böcek döneminde yapıldığını ifade etmiş. Bu yatırım, bizim dönemimizde başlandı, bitirildi ve çiftçi ailelerimiz kullandırılmaya başlandı. Keşke üzerine bir miktar daha ilave edebilselerdi. (DHA)

TÜREL\'DEN KILIÇDAROĞLU\'NUN SÖZLERİNE TEPKİ GÜNEŞ SANTRALİ BENİM DÖNEMİMDE YAPILDI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TÜREL'DEN KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZLERİNE TEPKİ GÜNEŞ SANTRALİ BENİM DÖNEMİMDE YAPILDI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement