Türk Dünyasında Kadın ve Moda Etkinlikleri" - Son Dakika
Yerel

Türk Dünyasında Kadın ve Moda Etkinlikleri"

Türk Dünyasında Kadın ve Moda Etkinlikleri"

Etkinlik kapsamında Türk dünyasından gelen modacıların tasarımlarının sergilendiği "Kadın ve Moda" adlı defilesi sunuldu Defileye ünlü modacı Cemil İpek'in yanı sıra manken Şenay Akay da katıldı.

06.05.2014 23:04

Eskişehir'de Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı iş birliğiyle gerçekleştirilen, "Türk Dünyasında Kadın ve Moda Etkinlikleri" kapsamında, modacı Cemil İpekçi ve Türk dünyasından gelen sektör temsilcilerinin tasarımlarının yer aldığı "Kadın ve Moda" adlı defile sunuldu.

Bir otelde gerçekleştirilen etkinlikte, Türk dünyasından katılan modacıların yanı sıra Türkiye'den de Cemil İpekçi, Fatma Koç ve Emine Koca'nın tasarımları beğeniyle izlendi.

Defilede manken Şenay Akay'ın yanı sıra Türkiye güzelleri Açelya Samyeli Danoğlu, Rüveyda Öksüz, Çagıl Özge Özkul, Berrin Keklikler de defileye, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Moğolistan, Kırım, Makedonya, Altay, Tataristan, Saha Yakut, Hakas, Tuva, Başkurdistan, Çavuşistan, Kalmuk, Kabardin Balkar, Uygur'dan katılan modacıların tasarımlarını sundu.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, etkinliğin kapanışında yaptığı konuşmada, güzel bir defile izlediklerini belirterek, bu organizasyona Eskişehir'de ev sahipliği yapmanın "gurur verici bir hadise" olduğunu söyledi.

Etkinliğe, katılan tasarımcılara teşekkür eden Tuna, "Türk Dünyasında Kadın ve Moda Etkinlikleri" kapsamında yaptıkları çalışmaları anlatarak, bu etkinliklerin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Tuna, tüm katılımcılara plaket takdim etti. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Dünyasında Kadın ve Moda Etkinlikleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement