Türkiye ve Polonya'nın Kadim Dostluğu Bu Konserle Perçinlenecek - Son Dakika
Yerel

Türkiye ve Polonya'nın Kadim Dostluğu Bu Konserle Perçinlenecek

Türkiye ve Polonya\'nın Kadim Dostluğu Bu Konserle Perçinlenecek

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın düzenlediği 28. Uluslararası İzmir Festivali, 14 Haziran Cumartesi günü Efes Antik Tiyatro’da yapılacak açılış töreni ve Sinfonia Varsovia (Varşova Senfoni Orkestrası) konseriyle başlayacak.

10.06.2014 12:04

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın düzenlediği 28. Uluslararası İzmir Festivali, 14 Haziran Cumartesi günü Efes Antik Tiyatro'da yapılacak açılış töreni ve Sinfonia Varsovia (Varşova Senfoni Orkestrası) konseriyle başlayacak.

Türkiye- Polonya Diplomatik İlişkilerinin 600 Yılı Kutlamaları çerçevesinde Adam Mickiewicz Enstitüsü'ne bağlı dijital bir platform olan culture.pl işbirliği ile gerçekleşecek konserde Orkestrayı çağın müzik dehalarından besteci şef Krzysztof Penderecki yönetecek. Konserin solisti, ise besteci ve yorumcu olarak dünya çapında üne sahip piyanist Hüseyin Sermet. 50. kuruluş yıllarını, İzmir'in en büyük sanat organizasyonuna destek vererek kutlayan Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası'nın (ÇEİS)program sponsorluğunda yapılacak konserde Beethoven'in "Prometheus Uvertürü ve 5. Piyano Konçertosu ile Penderecki'nin 2 numaralı "Christmas" Senfonisi seslendirilecek.Polonya Cumhuriyeti Kültür ve Milli Miras Bakan Yardımcısı Monika Smolen, İstanbul Başkonsolosu Miroslaw Stawski ve çok sayıda Polonyalı yetkilinin de katılacağı Açılış Töreni 21.30'da, konser 22.00 de başlayacak.

3 EYLÜL'DE SONA ERECEK

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı'nın katkıları, Eczacıbaşı Topluluğu'nun ana sponsorluğu, Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası'nın program sponsorluğu, Adam Mickiewicz Enstitüsü, Polonya Cumhuriyeti Kültür ve Milli Miras Bakanlığı, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, Polonya Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosluğu, İzmir Goethe Enstitüsü, Yunanistan Büyükelçiliği, İzmir Yunanistan Başkonsolosluğu, İzmir İtalya Konsolosluğu ve Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği işbirliği ile düzenlenen 28. Uluslararası İzmir Festivali, 3 Eylül'de Silk Road Ensemle- Yo Yo Ma Konseriyle sona erecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye ve Polonya'nın Kadim Dostluğu Bu Konserle Perçinlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement