Uludere Kaymakamına Yapılan Saldırı - Son Dakika
Yerel

Uludere Kaymakamına Yapılan Saldırı

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'a yapılan saldırıyı kınayarak, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kaymakamına el kaldıranların ellerini kırarız" görüşünü bildirdi.

02.01.2012 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'a yapılan saldırıyı kınayarak, " Türkiye Cumhuriyeti'nin kaymakamına el kaldıranların ellerini kırarız" görüşünü bildirdi.

Özdağ, yaptığı yazılı açıklamada, Irak sınırındaki olayda hayatını kaybedenlerin ailelerinin acısını yaşadıklarını belirtti.

Terörle mücadelede bu tür hataların olabileceğini kaydeden Özdağ, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Kaçakçılık yapmak ne zamandan beri masum bir hareket gibi görülmeye başlandı- O bölgede operasyon yapılırken kaçakçılık gibi bir suçu alenen işlemek, kalabalık bir grupla işlemek niçin- Bu soruları da vatandaşlarımıza sormamız lazım. Elbetteki o bölgedeki vatandaşlarımızın ölümü talihsiz bir olaydır. Elbetteki üzüntü verici bir olaydır. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu olaylardan dolayı bir ihmali varsa, bir yanlış istihbarat varsa gerekli işlemler mutlaka yapılacaktır. Vatandaşlarımıza gerekirse tazminatta ödenir. Terörle mücadelede sivillere zarar verilmemesi adına çok büyük hassasiyet gösteriyoruz. Göstermeye de devam edeceğiz. BDP bu olayları istismar etmesin. Bizler PKK'ye karşı mücadelemizi yaparken sivil vatandaşlarımızı korumakla, kollamakla görevliyiz."

Hükümetin PKK ve KCK'ya karşı mücadeleye devam ettiğini ifade eden Özdağ,

"Hangi gelenek, görenekte taziyeye gelene el kaldırmak var- Türkiye Cumhuriyeti'nin kaymakamına el kaldıranların ellerini kırarız. Kaymakamımıza el kaldıranlar hakkında hukuki işlemler devletimizin yetkili savcılarınca derhal başlatılmalıdır" görüşünü kaydetti.

- MANİSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uludere Kaymakamına Yapılan Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement