Uluslararası İmam I Rabbani Sempozyumu 15 Kasım'da İstanbul'da Başlayacak - Son Dakika
Güncel

Uluslararası İmam I Rabbani Sempozyumu 15 Kasım'da İstanbul'da Başlayacak

Uluslararası İmam I Rabbani Sempozyumu 15 Kasım\'da İstanbul\'da Başlayacak

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'nın İmam ı Rabbani'yi anma ve anlama amacıyla düzenlediği Uluslararası İmam ı Rabbani Sempozyumu, 15 Kasım'da Haliç Kongre Merkezi'nde başlayacak.

24.10.2013 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'nın İmam-ı Rabbani'yi anma ve anlama amacıyla düzenlediği Uluslararası İmam-ı Rabbani Sempozyumu, 15 Kasım'da Haliç Kongre Merkezi'nde başlayacak.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Tasavvuf Araştırmaları Merkezi (İSTAM) koordinatörlüğünde, Üsküdar Belediyesi ile Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek sempozyuma, İtalya, Pakistan, Yeni Zelanda, Özbekistan ve Makedonya'dan da akademisyenler katılacak.

Hayatını, İslamiyet, Kur'an-ı Kerim ve sünnet ışığında yorumlanmasına ve dinin hurafelerden arındırılmasına adayan 17. yüzyılın alimlerinden İmam-ı Rabbani'yi anmak, anlamak ve onun misyonunu tekrar hatırlamak amacıyla hazırlanan sempozyum, 15 Kasım'da Haliç Kongre Merkezi'nde başlayacak, 16 ve 17 Kasım'da da Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde devam edecek.

Sempozyumda, İmam-ı Rabbani'nin tasavvuf tarihine ve kültürüne kazandırdığı yeni kavramlar ile Kur'an-sünnet çizgisindeki tasavvuf anlayışı anlatılacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası İmam I Rabbani Sempozyumu 15 Kasım'da İstanbul'da Başlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement