Ünlü Marka Stratejisti Peter Economides Pazarlama Zirvesi'nde! - Son Dakika
Güncel

Ünlü Marka Stratejisti Peter Economides Pazarlama Zirvesi'nde!

Ünlü Marka Stratejisti Peter Economides Pazarlama Zirvesi\'nde!

Apple, Coca-Cola, Nike, Citibank ve Olimpiyat Oyunları'nın marka danışmanı Peter Economides 7-8 Aralık tarihlerinde İstanbul'da yapılacak "Müşteri Çağında Pazarlama Zirvesi 2011"in konferans başkanlığını üstlenecek.

11.08.2011 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

rganizasyonel gelişim ve yönetici eğitimi alanlarında lider danışmanlık şirketi Management Centre Türkiye'nin geleneksel olarak düzenlediği Müşteri Çağında Pazarlama Zirvesi'nin bu yılki teması "Etkileşim Ekonomisinde Pazarlama". 7-8 Aralık 2011 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapılacak olan zirvede pazarlama dünyasının liderleri ve kanaat önderleri kitlesel odaklı pazarlamacılığın yerini bireysel etkileşime dayalı pazarlamaya bıraktığı yeni dönemi tartışacak. Zirvenin konferans başkanlığını, aralarında Pepsi, Avis, Levi's, Nestlé, Coca-Cola, Nike, Citibank, Apple ve daha pek çok küresel markaya strateji danışmanlığı yapmış olan Peter Economides üstlenecek.

"Sosyal paylaşım sitelerinin geçici olduğunu sanıyorsanız yeniden düşünün"

"Sosyal paylaşım siteleri 'medyayla' ilgili değil. Kültürde meydana gelen kökten bir sismik bozulma ile ilgili ve eğer kültür değiştiği halde ticaret değişmezse, ölür gider. Sosyal paylaşımın neden olduğu kültürel değişim geniş kapsamlı ve iş yapma tarzımızın her yönünü etkiliyor. Bugünün tüketicileri farklı düşünüyor ve farklı davranıyorlar. Üstelik bu sadece bilgisayar başında oldukları anlarla sınırlı değil" diyen Peter Economides kitle iletişim doktrini ile yetiştirilmiş pazarlamacıların yeni medya düzenine uyum sağlamakta zorlandıklarını söylüyor. Tüm markaların sosyal medyada var olma savaşı verdiğini vurgulayan Economides, insan ilişkilerine önem veren, karşılıklı konuşmayı temel alan markaların pazarlamanın bu yeni döneminde fark yaratacağına dikkat çekiyor.

Dört farklı kıtadaki markaları ve tüketicileri etkiledi

Güney Afrika doğumlu marka stratejisti Peter Economides dört farklı kıtada markaları ve tüketicileri etkileyen birçok projede çalıştı. Atina'daki Felix BNI'nın kurucusu ve sahibi olan Economides, McCann Erickson Worldwide'ın Başkan Yardımcılığı ve Müşteri Hizmetleri Global Direktörlüğü ile TBWA-Worldwide'ın Global Müşteriler Yönetimi görevlerini de yürüttü. Pepsi-Cola, Avis, L'Oréal, Gillette, Unilever, Levi's, Nestlé, Campari, Coca-Cola, Diageo, Nike, General Motors, Greek Tourism, Goodyear, Citibank, Bacardi, Apple, Absolut, Nissan, Henkel, Sony, Saudi Arabian Airlines, Nivea, Audi, illy, Chivas Regal, Olimpiyat Oyunları gibi pek çok ünlü marka ve şirketle çalışan Peter Economides, Yunanistan, Meksika ve ABD'de CEO ve Başkan sıfatıyla pek çok reklam ajansını kurdu ve geliştirdi. Economides ayrıca McCann Erickson Worldwide'da 1,8 milyar dolarlık küresel Coca-Cola reklam bütçesini yönetti ve TBWA-Worlwide'da Steve Job'sun Apple'a geri dönüşünün ardından "Think Different" kampanyasını şekillendirdi.

Uluslararası Pazarlama Komitesi ve Make-A-Wish Foundation (Bir Dilek Tut Vakfı) gibi kuruluşların da üyesi olan Economides, fikirlerini ve tecrübelerini 7-8 Aralık 2011 tarihlerinde Müşteri Çağında Pazarlama Zirvesi 2011'de katılımcılarla paylaşacak.

Zirve ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.pazarlamazirvesi.com adresinden ulaşılabiliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ünlü Marka Stratejisti Peter Economides Pazarlama Zirvesi'nde! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement