Uü'de Arabuluculuk Eğitim Programı Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Uü'de Arabuluculuk Eğitim Programı Düzenlendi

Uludağ Üniversitesi (UÜ), Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı ortaklığında düzenlenen Arabuluculuk Komisyonlarının Görev Yetki ve Sorumluluklarının Eğitim Programı başladı.

26.03.2018 19:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uludağ Üniversitesi (UÜ), Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı ortaklığında düzenlenen Arabuluculuk Komisyonlarının Görev Yetki ve Sorumluluklarının Eğitim Programı başladı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Arabuluculuk Komisyonlarının Görev Yetki ve Sorumluluklarının Eğitim Programının açılışı rektörlükte yapıldı.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, açılış oturumunda yaptığı konuşmada, yargının üzerindeki ağır iş yükünü azaltmak adına alternatif hukuki çözüm yöntemlerinin kullanılmasının büyük önem taşıdığını belirtti.

İngiltere'de uyuşmazlıkların yüzde 98'inin mahkemelere intikal etmeden arabuluculuk yöntemiyle çözüldüğünü aktaran Ulcay, "UÜ olarak ilklerin şehri olan Bursa'da tahkim ve arabuluculuk alanındaki çalışmalarımıza çok öncesinde başlamıştık. 2014 yılında ülkemizin ilk Tahkim ve Arabuluculuk Merkezini BTSO ile hayata geçirerek Türkiye'ye örnek olduk." dedi.

Ulcay, bu alanda şimdiye dek önemli faaliyetler gerçekleştirdiklerini ve gerçekleştirmeye de devam edeceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Toplumsal uzlaşıyı sağlayan önemli bir sosyal sorumluluk projemiz olan arabuluculuk konusunda ileri arabuluculuk eğitimlerini sürdürüyoruz. Bu çalışmalar sayesinde Bursa geçtiğimiz yıl arabuluculuk yöntemiyle en çok anlaşma sağlanan ikinci kent olma başarısını gösterdi. Tahkimin ülkemizde gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla Avrupa Tahkim Hakemleri Kurumu ile iş birliği protokolü imzaladık. Protokol kapsamında UÜ olarak dünyada ilk defa İngilizce dışında bir dilde Türkçe olarak tahkim eğitimleri düzenledik."

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş da uzlaşma kültürünün Türkiye'de yüzyıllardır aslında var olduğunu ve hukuk sistemi içerisinde hayata geçirilmesinde geç kalındığını ifade ederek, "Birçok meseleyi, ihtilafı adliyeye, hakim ve savcı önüne gelmeden çözebilmek lazım. Bu yüzden arabuluculuk ve uzlaştırma kurumlarını çok önemsiyoruz. Bu kurumlar için adliyelerimizde özel ortamlar oluşturuyoruz ve özel personeller görevlendiriyoruz. Personelimizi eğitiyoruz, fiziki ortamlarımızı da buna göre ayarlıyoruz." diye konuştu.

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar da program kapsamında yapılacak çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Eğitim programının açılışına Yargıtay 22. Hukuk Dairesi Başkanı Seracettin Göktaş, Sayıştay Grup Başkanı Levent Mutlu, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 8. Hukuk Dairesi Başkanı İzzet Yeşilkaya, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 7. Hukuk Dairesi Başkanı Şahin Çil, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Talat Canbolat, BTSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi Başkanı Irmak Arslan da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uü'de Arabuluculuk Eğitim Programı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement