We Love You Charles - Son Dakika
Güncel

We Love You Charles

We Love You Charles

Prens Charles ile Eşi Camilla Parker, Dün de İzmir ve Efes'i Ziyaret Etti. Eşi Efes Gezisini Sürdürürken Charles, İzmir'de Çeşitli Ziyaretlerde Bulundu. Onuruna Verilen Resepsiyona da Katılan Prens, Kadınların Fotoğraf Çektirme İsteklerini Kırmadı.

28.11.2007 02:21

Prens Charles ile eşi Camilla Parker, dün de İzmir ve Efes’i ziyaret etti. Eşi Efes gezisini sürdürürken Charles, İzmir’de çeşitli ziyaretlerde bulundu. Onuruna verilen resepsiyona da katılan Prens, kadınların fotoğraf çektirme isteklerini kırmadı.

İZMİR ve Efes Antik kenti ziyaret eden Prens Charles, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde onuruna verilen resepsiyonda kadınların ilgi odağıydı. Kendisiyle fotoğraf çektirmek için yarışan kadınlara iltifatlar eden Prens, tokalaştığı dekoratör Defne Atakan’a da "Elinizi tutmak beni heyecanlandırdı" dedi. Atakan’da Prense beyaz gül verdi. Bu sırada, Camilla Parker, Efes gezisini sürdürüyordu.  

Prens Charles ile eşi Cornwall Düşesi Camilla, dün 12.05’te özel uçakla Adnan Menderes Havalimanı’na indi. Geniş güvenlik önlemleri altında Efes’e giden Prens ve eşi protokol kapısından antik kente girdi. Efes gezisinde, Prens Charles’a İngiliz Arkeoloji Enstitüsü Başkanı Dr. Lutgarde Vandeput, Camilla Parker’a da Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nden Yrd.Doç.Dr. Veli Köse eşlik etti, bilgi verdi. Prens, Meryemana Kilisesi rahibi Tarcy Mathias’la konuşurken İsabey Camii imamı Mustafa Koçyiğit de yanında hazır bulundu. Prens ve eşi, Selçuk Belediyesi Halkoyunları ekibinin zeybek gösterisini ilgiyle izledi, zaman zaman müziğe ayağıyla tempo tuttu. Charles ve eşi Celsus Kütüphanesi’ni, zenginlerin yaşadığı Yamaçevleri gezerken Camilla Parker küçük dijital fotoğraf makinesiyle fotoğraflar çekti. Camilla Parker Efes’te kalırken, Prens Charles Kemalpaşa İlçesi’nin Ören beldesinde organik üzüm bağlarını ve tarım ürünlerinin sergilendiği kermesi gezdi. Ören’de köylü kadınlar Prens Charles’ın eşine 150 yıllık yemeni ve gümüş tabak hediye etti. Daha sonra İzmir’e gelen Prens Charles, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) gençlerle buluştu. Öğrenciler, Prens’i "We love you Charles" (Seni çok seviyoruz Charles) diye çığlıklarla karşıladı. Endüstriyel tasarım bölümü öğrencilerinin ’Felakete karşı giysi’ defilesini izleyen Prens’e, İEÜ Müteveli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş iki adet Devrek bastonu hediye etti. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Atilla Sezgin ise bereketin simgesi olan "Küçük Menderes’in Tanrısı Meandros"un heykelini hediye etti. Demirtaş’ın yeniden görüşme dileğini Prens Charles, Türkçe "İnşallah" diye yanıtladı. Charles, Adnan Menderes Havalimanı’nda bekleyen eşiyle birlikte Ankara’ya uçtu.

Köşk’te yemek

Prens Charles ve eşi İzmir’den sonra Ankara’ya gitti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Prens Charles onuruna akşam yemeği verdi. Charles ve eşi, Gül çifti ile yemek öncesi sohbet etti.

Camilla’nın galoşları fazla rüküş bulundu

GALLER Prensi Charles ve eşi Cornwall Düşesi Camilla’nın Mevláná Celaleddin Rumi’nin 800’üncü doğum yıldönümü törenleri için gittikleri Konya’da, ziyaret ettikleri Mevláná Müzesi’nde ayaklarına galoş giymelerini, İngiliz basını diline doladı.

Daily Mail Gazetesi, Camilla’nın galoşlu görüntüsüyle dalga geçerken, "Elbise Robinson Valentine couture, ayakkabılar LK Bennett ve o plastik poşetler... kesinlikle süpermarket şıklığı" diye yazdı. Gazetede daha sonra, sema gösterisi izlemek üzere Müze’den ayrılıp galoşları çıkartan Camilla’nın, "Tanrı’ya şükür, şunlardan kurtuldum" dediği belirtiliyor. Ziyaret sırasında, protokolün de çiğnendiği yolundaki haberler yine İngiliz basınında yer aldı. Protokole göre, İslam dini ve hoşgörü konuşmasını din adamlarına hitaben yapacağı belirtilen Prens Charles’ın karşısına küçük öğrencilerin çıktığını duyuran gazeteler, "Prens Charles, İslam ve dini hoşgörünün öneminden bahsettiği konuşmasını din álimlerine yapacağını sanıyordu ama karşısında sıkıntıdan patlayan okul çocukları buldu. Camilla da sıkılmış olacak ki sık sık saatine bakıyordu" diye yazdı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel We Love You Charles - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement