Yurdun Kıyı Kesimlerinde Yağmur, İç Bölgelerinde Kar Görülecek - Son Dakika
Güncel

Yurdun Kıyı Kesimlerinde Yağmur, İç Bölgelerinde Kar Görülecek

Yurdun Kıyı Kesimlerinde Yağmur, İç Bölgelerinde Kar Görülecek

Yağışların kıyılarda yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor.

03.01.2012 09:21

Yağışların kıyılarda yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Yurdun iç ve doğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis görülmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklığının, Türkiye'nin batı kesimlerinde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, Marmara ile Batı Karadeniz'de güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

-BUZLANMA VE SİS UYARISI-

Yurdun iç ve doğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis görülmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İstanbul: Az bulutlu (10)

Ankara: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülmesi bekleniyor. (5)

İzmir: Az bulutlu (14)

Adana: Az bulutlu ve açık (14)

Antalya: Az bulutlu ve açık (15)

Samsun: Parçalı bulutlu (10)

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer sis bekleniyor. (-3)

Van: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor. (3)

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülmesi bekleniyor. (9)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Trakya ile bölgenin güneydoğusunda sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülmesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, Doğu Karadeniz'in doğusu Hopa çevreleri yağmur, Artvin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, doğusunun çok bulutlu, Ardahan ile öğle saatlerine kadar Van ve Hakkari, Ağrı, Iğdır, Van ve Hakkari çevrelerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülmesi bekleniyor. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Yurdun Kıyı Kesimlerinde Yağmur, İç Bölgelerinde Kar Görülecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement