Netanyahu'dan seçime bir gün kala tedirgin eden paylaşım - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Netanyahu'dan seçime bir gün kala tedirgin eden paylaşım

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Netanyahu\'dan seçime bir gün kala tedirgin eden paylaşım

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yarın yapılacak genel seçimler öncesinde yapay zekâyla oluşturulmuş, İsrail'e yönelik nükleer patlamayı gösteren bir görsel paylaştı. Netanyahu, İran ve desteklediği grupların seçimleri sabote etmek amacıyla saldırı düzenleyebileceğini öne sürerek sert uyarılarda bulundu. İsrail'de seçim öncesi gerilim tırmanırken, Netanyahu hükümetinin İran, Lübnan veya Gazze'ye yönelik yeni bir askeri operasyon başlatabileceği iddiaları da gündeme geldi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, genel seçimler öncesinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gündem oldu. Yapay zekâyla oluşturulmuş, İsrail üzerinde nükleer patlamayı gösteren bir görsel paylaşan Netanyahu, iki atom bombasının ülkenin orta kesimine düşmesi ihtimalini konu alan ifadeleri aktardı. Netanyahu, İran'ın seçim sürecini sabote etmek amacıyla saldırılar düzenleyebileceğini de öne sürdü.

NETANYAHU'DAN NÜKLEER PATLAMA GÖRSELİ

İsrail'de 27 Ekim'de yapılması planlanan genel seçimler öncesinde Başbakan Binyamin Netanyahu'nun sosyal medya paylaşımları dikkat çekmeye devam ediyor.

Netanyahu, son paylaşımında yapay zekâ kullanılarak oluşturulan ve İsrail üzerinde nükleer bir patlamanın ardından yükselen mantar bulutunu gösteren görsele yer verdi.

Paylaşımında sağcı köşe yazarı Yuval Bloomberg'in, "Ülkenin orta kesimine iki atom bombası düşerse bu içi boş tartışmalar kimin umurunda olacak?" sözlerini aktaran Netanyahu'nun paylaşımı, seçimler öncesinde gündem oldu.

"İRAN SEÇİMLERİ SABOTE ETMEK İÇİN SALDIRABİLİR"

Netanyahu, yayımladığı video açıklamasında ise İran ve İran destekli grupların İsrail'deki seçim sürecini hedef alabileceğini iddia etti.

İsrail Başbakanı, ellerinde bu yönde istihbarat bulunduğunu öne sürerek şu ifadeleri kullandı:

"Elimizde, İran ve uzantılarının seçim sürecini sabote etmek amacıyla saldırılar düzenleyerek bize meydan okumaya çalışabileceğine dair istihbarat bilgileri var."

Netanyahu, olası saldırılara sert karşılık vereceklerini belirterek İran'a yönelik tehditlerini sürdürdü.

"SAKIN BİZİ SINAMAYA KALKIŞMAYIN"

İran ve müttefiklerine seslenen Netanyahu, İsrail'in olası saldırılara karşı hazırlıklı olduğunu savundu.

"Sakın bizi sınamaya kalkışmayın, karşılığında çok daha ağır darbeler alırsınız." diyen Netanyahu, İsrail'in düşmanlarının düşündüğünden daha güçlü olduğunu ileri sürdü.

Netanyahu, daha önce işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzey sınırında yaptığı konuşmada da seçimler öncesinde ülkeye yönelik saldırı tehditleri bulunduğuna ilişkin istihbarat aldıklarını iddia etmişti.

SAVUNMA BAKANI DA İRAN'I HEDEF GÖSTERMİŞTİ

İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz da yaklaşık iki hafta önce yaptığı açıklamada, İran'ın genel seçimler öncesinde sandık sonuçlarını etkilemek amacıyla saldırı girişimlerinde bulunabileceğini öne sürmüştü.

İsrail yönetiminin art arda yaptığı açıklamalar, seçimler öncesinde bölgedeki güvenlik tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı.

SEÇİM ÖNCESİ YENİ ASKERİ OPERASYON İDDİALARI

Öte yandan İsrail kamuoyunda ve uluslararası basında, Netanyahu hükümetinin seçimlerden önce İran, Lübnan veya Gazze Şeridi'ne yönelik yeni bir askeri operasyon başlatabileceği yönünde iddialar ortaya atıldı.

ABD Başkanı Donald Trump ile Netanyahu'nun ekim ayının ilk haftasında, İsrail'deki 27 Ekim genel seçimleri ve ABD'de 3 Kasım'da yapılacak Kongre ara seçimleri öncesinde İran'a yönelik yeni bir saldırı ihtimalini görüştüğü de iddia edildi.

Söz konusu iddialara ilişkin resmi bir doğrulama bulunmazken, Netanyahu'nun nükleer patlama görseli paylaşması ve İran'a yönelik açıklamaları seçimler öncesindeki gerilimi yeniden gündeme getirdi.

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • Selami Karagülle Selami Karagülle:
    israil ve abd yine iranı aparat olarak kullanıp başka bir Müslüman ülkeye çökmenin hesabını yapıyorlar 13 1 Yanıtla
    Beşir Beşir:
    Netenyahu halkına ölümü gösterip sıtma ya razı etme derdinde 5 0
    Mehmet Gelmez Mehmet Gelmez:
    bence Türkiye olabilir bu ülke 1 2
    Mutlu SÜTÇÜ Mutlu SÜTÇÜ:
    Görüntü şahane. 1 1
    yunus deniz yunus deniz:
    !!! eski israil başbakanı EHUD BARAK israilin suriyede türk üssünü vurduğu günlerde şunu demişti: netanyahu gerilim çıkarmaya çalışıyor,halkı seçime panik halinde götürmek istiyor.itamamen siyasi çıkar peşinde...şuanki haberde onu resmne doğruluyor.. netanyahunun anketlerde oyu %40..en büyük rakibi ise %48 alıyor.. yani bu tür şeylere başvurması anlaşılabilir bir durum. 1 0
  • b8xs9brf4h b8xs9brf4h:
    eee aslan kafesine eşşeği salmışlar kendini Aslan zannetmiş taaki bir aslana yem olana kadar 4 0 Yanıtla
  • yunus deniz yunus deniz:
    !!! eski israil başbakanı EHUD BARAK geçen gün şunu demişti: netanyahu halkı seçime panik halinde götürmek istiyoritamamen siyasi çıkar peşinde...şuanki haberde onu resmne doğruluyor.. 3 0 Yanıtla
  • Ayhan Araçlı Ayhan Araçlı:
    Üç ülkeden başka kimse atamaz. Bu iş tamamen piyasayı manipüle etme oyunu. Tamamen petrol fiyatları ile oynamak.... 3 0 Yanıtla
    Mehmet Vatandaş Mehmet Vatandaş:
    Bu mahlukat seçim derdinde İsrail'in petrolü mü var:)) 0 0
  • Hako Hako:
    İran korkak mermi bile atamazda İsrail senin sonuna az kaldı bekle az daha 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.