Bu Blogları İncelemeden Seyahate Çıkmayın! - Son Dakika
Kadın

Bu Blogları İncelemeden Seyahate Çıkmayın!

Bu Blogları İncelemeden Seyahate Çıkmayın!

‘Çok okuyan mı, çok gezen mi?’ tartışmalarına önce bu seyahat bloglarını okuyarak sonra da gezerek son verin!

03.07.2012 12:30

Travel Modus

özlem Avcıoğlu'nun seyahat sitesi Travel Modus, oldukça zengin içeriği ve görsel tasarımıyla sadece yurt içinde değil yurt dışında da takdirle takip edilen bir blog. Travel Modus, tüm dünyadan önemli destinasyonları takip edebileceğiniz görselleriyle sizi şimdiden bir yolculuğa çıkarıyor. Şehir, etkinlik ve ilgi alanlarına göre konu başlıklarını bulabileceğiniz son derece pratik ve yararlı bir site.

www.travelmodus.com

Geziyorum.net

Emre Tok, 30'lu yaşlarında bir araba fanatiği. Ama sadece bir 'araba fanatiği' değil, yeni yerleri keşfetmeye bayılan, macera ruhunu sürekli yanında taşıyan bir Endüstri Mühendisi aynı zamanda. Yaptığı gezileri, gözlemlerini aktardığı blogu internette sürekli tıklanır olunca basının da dikkatini çekmiş. çeşitli dergi ve gazetelere röportajlar da veren Emre Tok'un yurt içi ve yurt dışı seyahatlerinden oluşan oldukça fazla sayıda zengin görsel ve içeriği bulunan yazıları, ziyaretçilerinin hoş vakit geçirmelerini sağlıyor. Yeni destinasyonlar için son derece keyifli ve avantajlı bir kaynak. Bu arada, bisikletiyle binlerce kilometre kat eden Emre Tok, size farklı yerlerden bisiklet rotaları da sunuyor.

www.geziyorum.net

AzGezmiş

'Burada gezi ve fotoğraf hakkında bir şeyler var'. Bu cümle bizim değil, 2010 yılında Blog ödülleri'nde 'En İyi Gezi Blog'u seçilen azgezmis.com'un kurucuları olan Hakkı Ceylan ve Zehra Arslan'a ait. Azgezmiş, ülkemizden ve dünyanın farklı bölgelerinden gezip gördüklerini, fotoğrafladıklarını, yeni gezginlere ipucu niteliğinde bilgiler verdikleri bir paylaşım ortamı aynı zamanda. Haberler kısmında gezi, seyahat, fotoğraf ve sergi ile ilgili haberleri, birlikte gezelim kısmında da birlikte seyahat edebileceğiniz kişileri bulabiliyorsunuz. Yurt içi ve yurt dışı yazılarının blogdaki ilgili bölümlerde harita üzerinde işaretlenmiş olarak listelenmesi de oldukça profesyonelce. Blogda bulunan bir başka bölüm ise 'Fırsatlar'. Bu bölümde de gezilerinizi en ucuza getirmenin yolları ve bazı kampanyalar var.

www.azgezmis.com

Şimdi Gezelim

'Nasıl oluyor da bu kadar çok geziyorsun?' sorusunun cevabını en iyi verebilecek kişilerden biri herhalde Başar Kurtbayram. İspatı da zengin bir içeriğe sahip blogu, 'Şimdi Gezelim.' Haberleşme sektöründe mesleği icabı görev aldığı projeler için gittiği ve yaşadığı ülkeler ve bu ülkelerin komşu, çevre ülkelerinden edindiği tecrübeleri, topladığı notlarını taşımış buraya. Tam 117 ülke gezmiş Başar Bey. Dünya üzerinde gittiği yerler gitmediği yerlerden daha fazla olduğundan çoğu kişinin kendisini kıskanmasını sağlıyor. Gezip yazdığı ülke ve konuları sitesinde herkesle paylaşan Başar Kurtbayram'ın sitesindeki ucuz seyahat önerileri, 'nasıl gidilir, nasıl yapılır' bölümü oldukça yararlı bilgiler içeriyor. 'Şaşırmak için gezmeniz gereken 55 Yer' isminde bir kitabı da olan Başar Kurtbayram'ın mottosu; 'Yapıyorum, öyleyse varım!'

www.simdigezelim.com

çok Okuyan çok Gezen

Sevil Mert, 'çok okuyan çok Gezen, nam-ı diğer 'Elmayra', 'Oku, öğren, deneyimle, paylaş!' felsefesiyle çıkmış yola. Ona göre; öğrenmenin sonu yok, yeni yerler görmek, yeni insanlar tanımak, yeni bilgilere ulaşmak, araştırmak, kendini geliştirmek hiç bitmeyecek bir yolculuk. Neredeyse tüm Avrupa'yı gezmiş olan Sevil Hanım, Türkiye'den de oldukça yararlı kaçamak adresleri, tatil rotaları paylaşıyor. İddia ediyoruz ki burada okuyacak çok şey bulacaksınız ama asıl bulacağınız şey, daha gezecek ne kadar çok yeriniz olduğu. Hayalindeki duraklar Meksika, Singapur, Sharm-el Sheikh ve Mardin. Sizin hayalinizdeki durağınız neresi?

www.cokokuyancokgezen.com

Sandaletli Seyyah

İnternet camiasında 'Sandaletli Seyyah' olarak tanınan Bora Bilgin aslında bir doktor. Evli ve bir erkek çocuk sahibi olan Bora Bilgin, gençlik yıllarından beri otostopla gezmeye meraklı. Sandaletli Seyyah adını verdiği blogda, zaman içinde gezdiği yerleri, Taylan'dan Suriye'ye, Gökçeada'dan Diyarbakır'a paylaşıyor. 'Travelling in Sandals' adıyla İngilizce de yayında. Seyahatlerini yıl bazında listelemiş olan, eşsiz ve ilginç fotoğraflara da yer veren Bora Bilgin'in son notları Mart ayında Bulgarlar'ın yeşil pasaporta vize kaldırmasıyla uzun bir aradan sonra yeniden sefere çıktığı Bulgaristan'a ait. Kesinlikle tavsiye ettiğimiz bloglardan.

www.sandaletliseyyah.com

Löplöpçüler

özenç ve Semih Diken sanki bizlere 'çok yiyen mi bilir, çok gezen mi?' sorusunu soruyor. Gezmeyi ve yemeği sevenler için hem geziyor ve görüyor hem de yiyiyor ve içiyorlar. Nerenin nesi meşhur, herhalde en iyi onlardan öğrenilir. Onlarca farklı destinasyon, yüzlerce değişik yemek... Hepsi Löplöpçüler'de!

www.loplopculer.com

Trenle Geziyorum

Interrail hakkında merak ettiğiniz çoğu şeyi blog ortamına taşıyan, hazırlık aşamasından seyahat esnasındaki ipuçlara kadar çeşitli anket ve günlük yazılarıyla destekleyerek anlatan 'Trenle Geziyorum', 2002-2010 yılları arasında Interrail ile Avrupa'yı gezmiş olan 23 gezginin İnternet ortamında dağınık halde bulunan günlüklerinin tek bir adresten sunulması fikriyle doğmuş. Interrail ile ilgili temel ve pratik bilgiler için ziyaret edilmesi şart desek yanılmamış oluruz herhalde.

www.trenlegeziyorum.com

Gürkan Genç

Gürkan Genç, bir başarı öyküsü ve çoğu gence önemli bir örnek. Bisikletiyle dünyayı gezen bir seyyah olan Gürkan Genç, 'Doğa için Pedalla' diyor ve hikayelerini okuyucuları ile dogaicinpedalla.blogspot.com üzerinden paylaşıyordu. 1979 doğumlu, İletişim Fakültesi mezunu olan Gürkan, iki yıl önce çıktığı bisiklet yolculuğu sırasında Gürcistan, Azerbaycan, Türkmenistan, özbekistan, Tacikistan, Kırgızistan, Moğolistan, Rusya, Güney Kore, ve Japonya'ya ulaşmış. 11 ay süren yolculuğunda 11 ülke, 950 şehir ve kasaba gezip 15.000 kare fotoğraf çekip 2242 dakika video kaydetmiş. 12.500 kilometre pedal çevirmiş! Bisikletçilerin Everest'i kabul edilen 4.600 metre yükseklikteki Pamir Dağı'na bisikleti ile tırmanmış ilk Türk. Genç, 2012 yılında dünya turuna başlıyor olacak. 7 senede 6 kıta, 80 ülke, 110.000 kilometreyi pedallayacak. Dünyanın en büyük 5 çölü, en yüksek 5 geçidi ve Everest ana kamp alanı tırmanışı ve daha önce tek seferde denenmemiş bir rotayı deneyerek rekorlar kitabına girip Türkiye'ye geri dönmeyi planlıyor. Sitesinden videolara, notlara ulaşabilirsiniz...http://www.gurkangenc.com/

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kadın Bu Blogları İncelemeden Seyahate Çıkmayın! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement