Buca'da Atatürk'ü Anma Törenleri Düzenlendi - Son Dakika
Kültür Sanat

Buca'da Atatürk'ü Anma Törenleri Düzenlendi

Buca\'da Atatürk\'ü Anma Törenleri Düzenlendi

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85'inci yıl dönümünde Buca'da anma törenleri düzenlendi. Buca Demokrasi Meydanı'nda gerçekleşen resmi törene birçok katılımcı, Atatürk Anıtı önündeki anma törenine ise belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Saatler 09.05'i gösterdiğinde Buca'da hayat durdu ve tüm Bucalılar Ata'ya saygı duruşunda bulundu.

10.11.2023 13:21  Güncelleme: 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85. yılında İzmir'in ilçelerinde de törenlerle anıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85. yılı nedeniyle, İzmir'in bütün ilçelerinde törenler vardı. Urla Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Atatürk büstü önüne çelenk sunuldu. Saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini ilişkin konuşmaların ardından vatandaşlar, yanlarına getirdikleri karanfilleri Atatürk büstü önüne bırakarak Ata'yı saygıyla andı.

Törene; Urla Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Gözlet, Garnizon Komutanı Deniz Tamay Durgun, Urla Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yavuz, şehit yakınları, gaziler, ilçe birim müdürleri, muhtarlar, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve Urla halkı katıldı.

Bergama Ata'sını andı

Bergama'daki tören, çelenk sunumuyla başladı. Ardından saat 09.05'te siren sesleri eşliğinde saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Bergama Kültür Merkezinde devam eden anma programı ise konuşmalar ile başladı. Ardından Bergama 13 Nisan Anadolu Lisesinin müzik öğretmenleri ve öğrencilerinin hazırladığı Atatürk oratoryosu sahnelendi. Daha sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı anlatıldı, sevdiği türküler okundu. Zeybek gösterisinin yapıldığı, şiir ve kompozisyonların okunduğu törende, dereceye giren öğrencilere ödülleri de verildi.

Anma törenine ayrıca; Bergama Kaymakamı Avni Oral, Bergama Garnizon Komutanı Tank Albay Hüseyin Dindar, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, protokol üyeleri, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Buca'daki törene yoğun ilgi

Saatler 09.05'i gösterdiğinde Buca'nın da dört bir yanında hayat durdu. Buca Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen resmi törene; Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Garnizon Komutanı Albay Cenk Barut, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bin 600 öğrenciye "Gazi Mustafa Kemal Atatürk" kitabı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 85. yılında Selçuk Belediyesi, bin 600 lise öğrencisine Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın "Gazi Mustafa Kemal Atatürk" kitabını hediye etti.

Atatürk'ün "bütün ümidim" dediği gençliğin Cumhuriyetin ikinci yüzyılında daha etkin rol alacağını belirten Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, "Cepheden cepheye koşarken dahi kitap okumaktan ödün vermeyen bir lideri anlamanın yolu okumaktan geçer diye düşündük. Bu sebeple Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85. yılında ona ve devrimlerine dair İlber hocamızın eşsiz eserini gençlerimize armağan etmeyi anlamlı bulduk" dedi.

Seferihisar'da törenlerin adresi Cumhuriyet Meydanı'ydı

Seferihisar'da da Cumhuriyet Meydanı'nda tören vardı. Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te, sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sırasında bazı vatandaşların duygulandığı görüldü. Tören, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Çağan Irmak Kültür Merkezinde devam eden anma etkinliklerinde ise koro ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Anaokulu öğrencilerinin dans gösterileri de izleyenlerden büyük alkış aldı.

Düzenlenen programlara ayrıca; Seferihisar Kaymakamı Mehmet Şerif Olçaş, Seferihisar Cumhuriyet Başsavcısı Ebru Cansu, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. - İZMİR

Kaynak: ANKA

Son Dakika Kültür Sanat Buca'da Atatürk'ü Anma Törenleri Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement