Eskişehir'e Yeni Bir Müze Daha: Zühal Yorgancıoğlu Moda Tasarım Müzesi - Son Dakika
Kültür Sanat

Eskişehir'e Yeni Bir Müze Daha: Zühal Yorgancıoğlu Moda Tasarım Müzesi

Eskişehir\'e Yeni Bir Müze Daha: Zühal Yorgancıoğlu Moda Tasarım Müzesi

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in hayata geçirdiği projelerle birlikte yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Eskişehir'e, moda tasarım müzesi de ekleniyor. Zühal Yorgancıoğlu Moda Tasarım Müzesi, 23 Haziran Cuma günü ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak. Küratörlüğü, planlaması ve kurulumu, kızı Müberra Yorgancıoğlu Soyer ve büyük oğlu yüksek mimar Faruk Yorgancıoğlu tarafından yapılan müzede, Zühal Yorgancıoğlu'nun Türk moda ve tasarımına sunduğu değerli katkılarının durmak, dinlenmek bilmeyen yaratıcı ruhu misafirleri eşsiz bir yolculuğa çıkaracak. Müze, Eskişehir'in tarihi Odunpazarı bölgesinde yer alan Avlu Eskişehir Sanat Kompleksi'nin bulunduğu Akarbaşı mahallesi Şehit Yüzbaşı Güngör caddesi No: 1'de hizmet verecek.

21.06.2023 15:15

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in Eskişehir'e kazandırdığı çağdaş ve tematik müzelere özel bir müze daha ekleniyor. "Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Zühal Yorgancıoğlu Moda Tasarım Müzesi" 23 Haziran Cuma günü ziyaretçilere kapılarını açıyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in, "Şehir Turizmi" ve "Müzeler Şehri" hedefleriyle hayata geçirdiği projelerle birlikte yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Eskişehir, yeni bir müzeye daha kavuşuyor.

Bugüne kadar uluslararası birçok organizasyona imza atarak sayısız ödül kazanmış ve moda tasarımlarıyla dünyada Türk sanat ve kültüründen söz ettirmiş kreatör Zühal Yorgancıoğlu'nun yaratıcı ve çok renkli çalışma hayatını ele alan "Zühal Yorgancıoğlu Moda Tasarım Müzesi", 23 Haziran Cuma günü itibariyle ziyaretçilerini ağırlayacak.

Küratörlüğü, planlaması ve kurulumu, kızı Müberra Yorgancıoğlu Soyer ve büyük oğlu yüksek mimar Faruk Yorgancıoğlu; tasarımı ise mimar Han Tümertekin tarafından yapılan müzede, Zühal Yorgancıoğlu'nun Türk moda ve tasarımına sunduğu değerli katkılarının durmak, dinlenmek bilmeyen yaratıcı ruhu misafirleri eşsiz bir yolculuğa çıkaracak.

Eskişehir'in tarihi Odunpazarı bölgesinde yer alan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Zühal Yorgancıoğlu Moda Tasarım Müzesi, Avlu Eskişehir Sanat Kompleksi'nin bulunduğu Akarbaşı mahallesi Şehit Yüzbaşı Güngör caddesi No: 1'de hizmet verecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Kültür Sanat Eskişehir'e Yeni Bir Müze Daha: Zühal Yorgancıoğlu Moda Tasarım Müzesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement