Lıla Downs Dünya Turnesi Kapsamında 20 Kasım'da İş Sanat'ta - Son Dakika
Kültür Sanat

Lıla Downs Dünya Turnesi Kapsamında 20 Kasım'da İş Sanat'ta

Lıla Downs Dünya Turnesi Kapsamında 20 Kasım\'da İş Sanat\'ta

Meksikalı Diva Lila Downs yepyeni albümü 'Pecados y Milagros'un dünya turnesi kapsamında 20 Kasım'da İş Sanat'ta hayranlarıyla buluşacak.

15.11.2013 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEKSİKA'NIN DİVASI LILA DOWNS 'PECADOS Y MILAGROS' ALBÜMÜNÜN DÜNYA TURNESİ KAPSAMINDA 20 KASIM'DA İŞ SANAT'TA!

Latin Caz şarkılarıyla başladığı kariyerini Meksika uygarlıklarının geleneksel şarkılarıyla zenginleştiren, unutulmaz Frida filminin Oscar adayı şarkısı "Burn it Blue" ile hafızalara kazınan, Zapotekler, Mikstekler, Mayalar ve Nahualar gibi uygarlıkların zengin şarkılarını dünya müziğine tekrar kazandıran Meksikalı Diva Lila Downs yepyeni albümü 'Pecados y Milagros'un dünya turnesi kapsamında 20 Kasım'da İş Sanat'ta.

Latin Grammy ödülü aldığı albümü Una Sangre ve Shake Away'in şarkılarından Tortilla Soup filminde kullanılan meşhur "Perhaps Perhaps Perhaps" yorumuna, 2 Grammy birden alan son albümünden, caz yorumuyla İngilizce ve Fransızca şarkılara kadar yorumladığı her şarkıyı büyüleyici kılan etkileyici sesiyle ve kendi köklerine olan bağlılığı ile dikkat çeken dünyaca ünlü yıldız 20 Kasım'da İstanbul'da.

"Shake Down" için Santana'nın ünlü şarkısı "Black Magic Woman"'da sesi ve gitarıyla eşlik eden Raul Midon, 2009 yılında kaybettiğimiz Arjantinli Diva Mercedes Sosa ve ünlü İspanyol flamenko grubu Chambao'nun solisti La Mari gibi isimlerle yaptığı düetlerle de büyük ilgi gören Lila Downs son albümü Pecados y Milagros ile hem Grammy hem de Latin Grammy ödüllerinin sahibi oldu. Downs, kariyerinin en güzel şarkılarını, Meksika'nın köklerini ve geleneğini 20 Kasım'da İş Sanat'a getiriyor!

20 KASIM 2013 – 20.00 – İŞ SANAT
LILA DOWNS Hakkında

Lila Downs 19 yaşında kabarelerde şarkı söyleyebilmek için köyünden kaçan Mikstek yerlisi Anastasia Sanchez'le, onu şarkı söylerken izlediğinde aşık olan Minnesota- doğumlu, İskoç asıllı Amerikalı profesör, Allen Downs'ın kızı.

Lila Downs, binlerce kilometre yükseklikteki Tlaxiaco'nun cennet gibi dağ kasabası Oaxaca'da dünyaya gelmiş. Hatırladığı ilk şarkılar annesinin sesinden, Lola Beltrán'ın kalpten söylediği ranchera'lar ve babasının söylediği Woody Guthrie şarkısı ''This Land Is Your Land.''

Sınırları bulanık, çok kültürlülük içindeki yetiştirilme tarzı Downs'a haklarından mahrum edilen işçi sınıfını destekleyen ve farklı kültürleri kucaklayan bir dünya görüşü vermiş. Sonuç olarak Downs her iki sınırın en yenilikçi MezoAmerikan müzikleri yorumcusu haline gelmiş.

Şarkı sözleriyle entelektüel, duyarlı ve müzikleriyle hayat dolu Lila Downs'un, pan- Latin çizgideki tarzı ayrıca Amerikan folk müziklerini, caz, blues ve rock tarzlarını da buluşturuyor. Zengin müzikal çizgisi olan müzisyenleriyle oluşturduğu ekibi "La Misteriosa"'da dünya müziklerini sevenlerin hayranlığını toplamayı sürdürüyor.

Buğulu sesi ve izleyiciyi bir mıknatıs gibi çeken performanslarıyla tanınan Downs, herhangi bir türle kategorize edilerek sınırlandırılamayacak zenginlikte ve kendine has bir tarz yaratıyor.

Lila Downs 2004 yılında Latin Grammy Ödülü kazanan albümü "Una Sangre" ve 2008'de yine Grammy adaylığı getiren albümü "Shake Away" ile dünyanın çeşitli yerlerinden aldığı performans ödülleriyle de yıllardır Müzik Endüstrisi'nin itibarını kazanmış bir dünya müziği yıldızı olarak biliniyor.

Son albümü "Pecados y Milagros" albümüyle de Meksika listelerinde satış 1 numarası olan ve albüm yayınlanır yayınlanmaz platin plak satışlarını geride bırakan Lila Downs, albümünü Amerika'da da piyasaya çıkardıktan sonra "En İyi Folk Albüm" ve "En İyi Yerel Meksika Müzikleri" kategorilerinde Latin Grammy ödüllerini toplamış.

Pecados y Milagros (Günahlar & Mucizeler) albümü modern zamanların günah kavramını ve Lila Down'un deneyimleri üzerinden anne oluşuyla birlikte ( tam bir "mucize" olarak tanımlıyor) inançlarla ilgili duygularını müziklerle aktarıyor. Albüm hazırlanırken, müziklere ek olarak özel sipariş edilmiş yağlı boya resimler düşünülmüş ve 15 Meksikalı ressam, küratör Demián Flores'in önderliğinde Downs'la işbirliği yapmış.

Bu özel güzel sanatlar ve müzik işbirliği, MUNAL Güzel Sanatlar Müzesi sayesinde México City'de sergilenirken, yağlı boya tablolar ve müziklerin birlikteliği izleyicilere sunulmuş.

Dünyanın en ünlü sahnelerinde konserler veren Downs, yine dünyaca ünlü festivallerin konuğu olmaya da devam ediyor. Dalai Lama gibi Tibet Budizmindeki dini figürlerin katıldığı Kutsal Müzikler Festivali, WOMAD, Montreal Caz Festivali, San Francisco Caz Festivali bu festivallerden sadece birkaçı. Başkan Barack Obama için düzenlenen özel bir geceden, 2011 Pan Amerikan Oyunları ve 2012 Latin Grammy'leri gecesine kadar çok özel gecelerde de sahne alan Downs'ı, unutulmaz Hollywood sinema macerası olan Salma Hayek filmi "Frida" ile de sinemaseverler çok yakından tanıyor. Filmin şarkılarından biri Oscar adayı olan "Burn It Blue" şarkısını Lila Downs Oscar Ödül gecesinde de söyleyerek Akademi Ödülleri gecesinde canlı yayında şarkı söyleyen ilk Meksikalı yıldız olmuştu.

"Tortilla Soup" "Real Women Have Curves" "The Three Burials of Melquiades Estrada" Carlos Saura'nın "Fados" filmi ve "Mariachi Gringo" gibi filmlerde de şarkıları yer alan sanatçı, "Mariachi Gringo" filminde yine rol almış ve şarkı söylemişti. Meksika'nın zengin müzik tarihini anlatan belgesel "Hecho en Mexico" ile de beyaz ekranlara konuk olan yıldız son olarak "Deseo" adlı sinema filminde de yine bir şarkıcıyı canlandırıyor.

Lila Downs ayrıca Amerika'nın en prestijli ödüllerinden biri olan United States Artists Fellowship Ödülü'nün de sahibi.

DİSKOGRAFİ

Pecados y Milagros (2012) – Latin Grammy- Grammy

Lila Downs y La Misteriosa En Paris - Live A FIP ( 2010)
Shake Away/Ojo De Culebra (2008)
The Very Best Of El Alma de Lila Downs CD+DVD (2008)
La Cantina (2006)
Una Sangre (One Blood) (2004)
Border (La Línea) (2001)
Tree of Life (Yutu tata) (2000)
La Sandunga (1999)
Azuláo: En Vivo con Lila Downs (1996)
Ofrenda (1994)

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Lıla Downs Dünya Turnesi Kapsamında 20 Kasım'da İş Sanat'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement