Ödüllü Resimler Ahmed Adnan Saygun’da - Son Dakika
Kültür Sanat

Ödüllü Resimler Ahmed Adnan Saygun’da

Ödüllü Resimler Ahmed Adnan Saygun’da

DYO Resim Yarışması'nın 34'üncüsünde Ödül Alan Ve Sergilenmeye Değer Bulunan Eserler, İzmirli Sanatseverlerle Buluştu.

10.02.2011 12:49

Ahmet Adnan Saygun Kültür Merkezi'nde gerçekleşen sergi açılışına, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan da katıldı. Aydoğan, DYO'nun İzmir'in ilk büyük sanayi kuruluşlarından biri olduğunu belirterek, sanata ve spora yaptığı katkılardan ötürü de teşekkür etti.

Her sanat dalının kutsal olduğunu ancak resmin ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili, "Kanlı muharebelerde büyük zaferler kazanan komutanlar unutulacaktır ama büyük sanatçılar asla unutulmaz.. Ne resimde, ne müzikte, ne şiirde, ne romanda… Van Gogh'u, Fikret Mualla'yı bilmeyen yok. Nazım Hikmet'i dünya biliyor. Unutulmaya, öldürülmeye çalışılan sanatçılar ölmediler, onları unutturmak isteyenler unutuldu" diye konuştu.

Yaşar Holding İcra Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mehmet Aktaş'ın ev sahipliğinde düzenlenen sergi açılışına, İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, Yaşar Üniversitesi Rektörü Murat Barkan ve öğretim üyeleri de katıldı. Türkiye, Azerbaycan, Yunanistan, Hollanda, Fransa, İtalya ve İsviçre'den 1004 sanatçının 1609 eserle katıldığı yarışmada; 6 eser başarı ödülüne, 64 eser de sergilenmeye değer bulundu. İzmirli sanatseverlerin büyük ilgisini çekecek sergi 26 Şubat'a kadar gezilebilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Ödüllü Resimler Ahmed Adnan Saygun’da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement