Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi zengin bir program sunuyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi zengin bir program sunuyor

Anadolu Yakası'nın en büyük sanat merkezi olan Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi , Mart ayında çeşitli gösterilerle perdelerini açıyor.

15.02.2016 16:14  Güncelleme: 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SGM'nin Mart ayındaki programında rock ve klasik müzik konserleri ile çeşitli tiyatro oyunları sahnelenecek. Sanatseverler Mart ayında SGM'de, Mor ve Ötesi ile rock, Keman, Viyolonsel ve Piyano üçlüsü ile klasik müzik konserlerini dinleyebilecek. SGM'de Mart ayında müziğin yanı sıra zengin bir tiyatro programı da var. Ankara Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Kredi", İstanbul Devlet Tiyatroları tarafından sahnelenen "Tersine Dünya", Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Kurusıkı" ve Oyun Atölyesi tarafından sahnelenen "Köprüden Görünüş" oyunları SGM'de izlenebilecek

Mor ve Ötesi Konseri

1 Mart Salı, 20:00

Ünlü ve sevilen rock grubu Mor ve Ötesi sevenleri ile tekrar buluşuyor. Görsel ve işitsel yapısından övgülerle söz edilen grup, büyük beğeni toplayan albümlerinden seçtiği özel parçalarla bir kez daha Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde olacak.

"KREDİ" Ankara Sanat Tiyatrosu

8 Mart Salı, 20:00

Ünlü oyuncular Güven Kıraç ve Emre Karayel "Kredi" adlı tiyatro oyunu ile aynı sahneyi paylaşıyor. Uzun bir aradan sonra tiyatro sahnelerine dönen usta oyuncu Güven Kıraç ile başarılı oyuncu Emre Karayel'i bir araya getiren "Kredi"; izleyicilerini hem güldürmeye hem de düşündürmeye hazırlanıyor. Türkiye'nin en köklü özel tiyatrolarından biri olan Ankara Sanat Tiyatrosu ve AYSA Prodüksiyon'un birlikte sahneye koyduğu oyun Jordı Galceran tarafından kaleme alınmış, Deniz Yıldız tarafından çevrilen "Kredi"nin yönetmeni ise İskender Altın. "Kredi", toplumsal borç batağıyla çevrelenmiş, özgün, dinamik, çılgınca olaylarla bezeli bir komedi...

"Keman, Viyolonsel ve Piyano Üçlüsü" – Konseri

Avrupa'dan Güney Amerika'ya müzikli yolculuk

10 Mart Perşembe, 20:00

Bahar Biricik, Dilbağ Tokay ve Emine Serdaroğlu'ndan oluşan "Keman, Viyolonsel ve Piyano Üçlüsü" verecekleri konserde, Alman klasik müzik bestecisi Beethoven'dan, Arjantinli Bandoneon Ustası Astor Piazzola'nın tangolarına kadar geniş bir yelpazede dinleyicileri müzik yolculuğuna çıkaracaklar.

"TERSİNE DÜNYA" – İstanbul Devlet Tiyatrosu

Müzikal Oyun

15 Mart Salı, 20:00

Tüm mahalleliye yaka silktiren Bitirim Leyla yine bir gece yarısı naralar atarak mahalleye girer. Neye uğradığını bilemeyen mahalle halkı öfkeyle uyanır ve ortalık karışır. Olaya mahalle bekçileri el koyar. Bu kez yakayı kurtaramayan Bitirim Leyla, mahalle bekçisine hakaretten içeri atılır. Bitirim Leyla içerideyken, namuslu bir ev erkeği olan kocasını ve delikanlı oğlunun namussuz kadınların eline düşmesini dert eder. Cezaevinden çıkıp merakla mahalleye dönen Bitirim'in başına bakalım neler gelecek... Orhan Kemal'in aynı adlı romanından Mustafa Gültekin tarafından sahneye uyarlanan oyunda kadın-erkek kimlikleri tersine çevrilerek sistemin çarpıklıkları ortaya konuyor. Elif Erdal tarafından yönetilen oyunda Devlet Tiyatrosu oyuncuları rol alıyor.

"KURUSIKI" – Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu

Müzikal Komedi

22 Mart Salı, 20:00

Levent Kazak'ın yazıp yönettiği, geçen sezon kapalı gişe oynayan "Kurusıkı" bu sezon da izleyici ile buluşmaya devam ediyor. Mete Horozoğlu, Bihter Dinçel, Beyti Engin, Selen Uçer ve Bülent Alkış'ın rol aldığı bu gerilim-komedi ilginç matematiği ile seyirciyi şaşırtmakla kalmıyor, aynı zamanda toplumsal suç ortaklığı teması üzerine önermelerde bulunuyor. Geçen yıl Selen Uçer'in "Sadri Alışık En İyi Yardımcı Oyuncu Ödülü"nü aldığı "Kurusıkı" ile ilgili 30 Ekim 2015'de kaybettiğimiz duayen tiyatro eleştirmeni Üstün Akmen'in görüşleri şöyle:

"Reji, seyirciyi ayaktopu takımı kalecisi gibi bir o yana bir bu yana yatırıyor. Rejideki başarının yanına, takım oyunculuğunu "tesis" etme başarısı da eklenmiş. İzleyicinin hep birlikte oyun süresince kendini attığı ters köşelerde iyi ile kötü, dolu ile boş birbirlerine harmanlanıyor

"KÖPRÜDEN GÖRÜNÜŞ" – Oyun Atölyesi

24 Mart Perşembe, 20:00

Liman işçisi Eddie Carbone, karısının İtalya'dan özgürlükler ülkesi Amerika'ya kaçak olarak gelen kuzenlerine evini açar. Ama kuzenlerden biri, Eddie'nin karısının güzel yeğeni Catherine'e aşık olunca, Eddie'nin tutkusu onu trajik sona doğru götürecektir.

Orijinal Adı "A View from the Bridge" olan oyun Arthur Miller'ın eseri. Gül Yuyucu Yıldırım tarafından Türkçeye çevrilen oyunun yönetmenliğini Hira Tekindor yapıyor.

Oyunda rol alanlar ise: Bülent İnal, Aslı Yılmaz, Nazlı Bulum, Kubilay Karslıoğlu, Aykut Akdere, Ercüment Acar, Sedat Bilenler, Melih Pamukçu

Etkinlik biletleri tüm biletix satış kanallarından veya etkinlik öncesi SGM Bilet Satış Noktasından temin edilebilir.

Bilet fiyatları : Tam 22, indirimli 17, *SU Öğrenci 7 TL


Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi zengin bir program sunuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement