Sultanbeyli Belediyesi Uluslararası Kısa Film Yarışması Gazzeli Yönetmeni Ağırladı - Son Dakika
Kültür Sanat

Sultanbeyli Belediyesi Uluslararası Kısa Film Yarışması Gazzeli Yönetmeni Ağırladı

Sultanbeyli Belediyesi Uluslararası Kısa Film Yarışması Gazzeli Yönetmeni Ağırladı

Sultanbeyli Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda Gazzeli yönetmen Mohammed Almughanni'nin filmleri gösterildi. Almughanni, Gazze'deki yaşamı ve Filistin temasını işlediği filmleri hakkında söyleşi yaptı.

23.11.2023 17:15  Güncelleme: 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sultanbeyli Belediyesi'nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Uluslararası Kısa Film Yarışması, Gazzeli yönetmen Mohammed Almughanni'yi konuk etti.

Sultanbeyli'deki Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde bugün başlayan ve 26 Kasım'a kadar sürecek yarışmanın ilk gününde, Almughanni'nin "Son Of The Street", "Falafala" ve "Shujayya" adlı belgesel filmlerinin gösterimi yapıldı.

Gösterimlerin ardından sinema yazarı Döndü Toker'in moderatörlüğünde düzenlenen söyleşiye katılan Almughanni, Gazze'de doğup büyüdüğünü söyledi.

Gazzeli yönetmen, lise yıllarında Polonya'ya taşındığını belirterek, "Son çatışmalar başlamadan 10 gün önce Gazze'ye girmek istedim, fakat mümkün olmadı. Şu an orada ailem var. Güvenliklerinden endişe ediyorum fakat bölgeye giriş yapamıyorum." dedi.

Filmlerinde genellikle Filistin temasını işlediğini kaydeden Almughanni, sinema aracılığıyla Filistin hakkında farkındalık yaratmak ve oradaki halkın sesini duyurmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Mohammed Almughanni, Gazze'de İsrail'in saldırılarının başlamasından bu yana karışık duygular içinde olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

"Burada güvenli bir yerdeyim. Birçok Batı ülkesinde Filistin'in sesi kesilirken ben Türkiye'de, ülkemde neler olup bittiğine dair özgürce konuşabiliyorum fakat anavatanımda insanların bombardıman altında yaşadığını görünce ve elimden bir şey gelmeyince bazen kendimi faydasız hissediyorum."

Yönetmen Almughanni, İstanbul'da bulunduğu sürede Türk halkından gördüğü dayanışma ve destekten ötürü minnettar olduğunu vurguladı.

Söyleşinin ardından Almughanni'ye hediye takdimi yapıldı.

Yarışmaya ulusal kategoride 358, uluslararası kategoride ise 157 film başvurdu.

Yarışmanın her iki bölümünden finale kalan 15 film, "En İyi Film Ödülü" için yarışacak.

Festival kapsamında yarın Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yeşilçam Sineması'nda yapımcı Cemil Yavuz, sinema eleştirmeni Tuba Özden Deniz ve gazeteci Turan Kışlakçı'nın katılımıyla "Halep'ten Hollywood'a: Mustafa Akkad" başlıklı panel düzenlenecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Sultanbeyli Belediyesi Uluslararası Kısa Film Yarışması Gazzeli Yönetmeni Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement