Tarsus ilçesindeki geçmişi Neolitik Çağ'a kadar dayandığı değerlendirilen Gözlükule Höyüğü'nde 2014 yılı kazı çalışmalarına başlandı.
Kazı çalışmalarına katılan Columbia Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü doktora öğrencisi Türkan Pilavcı, yaptığı açıklamada, Gözlükule Höyüğü'nün arkeoloji dünyasında son derece önemli yeri olduğunu belirtti.
Kazı çalışmalarının Boğaziçi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim üyesi Prof.Dr. Aslı Özyar başkanlığında gerçekleştirildiğini kaydeden Pilavcı, 2007 yılında başlayan bilimsel kazı çalışmaları sırasında yaklaşık 200 metrekarelik alanda 5 ayrı açma noktasında Neolitik Çağ'dan itibaren çeşitli dönemlere ait bulgulara rastlanıldığını söyledi.
Pilavcı, bu yıl da 4 hafta sürecek kazı çalışmalarına 7'si yabancı20 üniversite öğrencisi ile 32 işçinin katıldığını ifade ederek, "Şimdiye kadar yapılan kazı çalışmalarında gündelik yaşama ait gelenekler, yaşamsal kalıntılar, camdan deney tüpleri, tunçtan imal edilmiş tıp aletleri ve hijyenle ilgili bulgulara ulaştık. İslami dönemden başlayarak klasik dönem öncesine kadarki dönemlere ait mimari bulgular bulduk. Bu yıl da çalışmalarımızı 500 metrekarelik alanda yapacağız" dedi.
Bu arada, kazılardan elde edilecek bulguların Tarsus St. Paulus Müzesi ve Kilisesi'nin yanında restorasyonu devam eden eski çırçır fabrikasının hangarlarındaki laboratuvarlarda incelendiği bildirildi. - Mersin
Son Dakika › Kültür Sanat › Tarihi Gözlükule Höyüğü'nde Kazı Çalışmaları Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?