Usta Sanatçı Tanju Tuncel Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Kültür Sanat

Usta Sanatçı Tanju Tuncel Son Yolculuğuna Uğurlandı

İstanbul'da kaldığı huzurevinde fenalaşarak hastaneye kaldırılan ve hayatını kaybeden Tanju Tuncel'in cenazesi Erenköy Galip Camii'nde düzenlenen cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Tuncel, Türk sinemasında birçok yapımda yer almış ve Türkiye tiyatrosu için büyük bir kayıp olarak nitelendirilmiştir.

16.07.2023 15:42  Güncelleme: 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Sanatçı Tanju Tuncel son yolculuğuna uğurlandı

İSTANBUL - İstanbul'da kaldığı huzurevinde fenalaşarak hastaneye kaldırılmış ve kaldığı hastanede hayatını kaybeden Tanju Tuncel Erenköy Galip Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Kartal'da kaldığı huzurevinde fenalaşarak hastaneye kaldırılan ve hastanede 83 yaşında hayatını kaybeden usta sanatçı Tanju Tuncel'in cenazesi Erenköy Galip Camii'nde düzenlenen cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Tuncel, 'Geniş Aile', 'Eyvah Eyvah 2', 'Eyvah Eyvah 3', Babamın Kemikleri gibi yapımlarda yer almıştı. Usta oyuncunun cenazesine kızı Banu Sezgin, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, tiyatro oyuncuları ve sevenleri katıldı.

"Çok sevdiğim biriydi"

Tiyatro ve sinema sanatçısı Nedim Saban, "Gerçekten çok acı çünkü ben son 2 yıldır kendisini ziyaret etmiştim ve çok yakından çok çok sevdiğim biriydi. 1978 yılında izlemiştim, o dönemden beri sıkı hayranıyım. Aynı zamanda bir dizide beraber oynamıştık. Son 2 yılda ne kadar şanslıyım, sevgili öğrencilerimle beraber onu ziyarete gitmiştik. Türkiye tiyatrosu için büyük kayıp" dedi.

"Böyle bir ölümü hak etmedi"

Oyuncu Feriha Eyüboğlu, "Ben 16 yaşındaydım kendisi 25 yaşındaydı çocukluk arkadaşı sayılırız. Böyle bir ölümü hak etmedi, hak etmediği bir yaşantısı oldu son günlerinde. Dünyanın en iyi insanıydı. Zarif, naif ve iyi bir oyuncu. Hayatı çalışmakla geçti. Bakımevinde yalnız kalınıyor ama arayanı soranı vardı. Sezon olduğundan dolayı çoğu kişi yok" şeklinde konuştu.

"Ailenin eli sürekli kendisinin üzerindeydi"

Tanju Tuncel'in ailesinin kendisine bakmadığı iddialarına cevap veren Aile dostu Oğuz Çineri, "Uzaktan bakınca her şey farklı görünüyor ama öyle değil. Aile elinden gelen her şeyi yaptı. Daha önceden kendi evinde yaşıyordu, orada mental ve fiziksel sıkıntıları oldu. Bu sebepten dolayı tek başına yürütememeye başladı. Yaşı da ileriydi, bunun akabinde en iyi huzurevinin en iyi odasına yerleştirildi. Ailenin eli sürekli kendisinin üzerindeydi. Bunu bilmeyenler, bazı hoş olmayan söylemlerde bulunması hoş olmadı. Aile bu konuda üzülüyor, Tanju hanım duysa o da üzülür" şeklinde ifade etti.

Tanju Tuncel kimdir

Adana'da 1940 yılında doğan Tuncel, Akhisar Ortaokulu, Erenköy Kız Lisesi ve İstanbul Konservatuvarı Tiyatro bölümü mezunudur. Tuncel, kendisi gibi oyuncu olan Necdet Yakın ile evlenip boşandı. Tiyatroya Gençlik Tiyatrosu'nda başlayan Tuncel, İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda emekli oldu. Tuncel, emekli olduktan sonra da dizilerde oynamaya devam etti.

Usta Sanatçı Tanju Tuncel Son Yolculuğuna Uğurlandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Usta Sanatçı Tanju Tuncel Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement