Aç susuz kalmış, toynakları yanmış canları şefkatle kucakladılar - Son Dakika
Magazin

Aç susuz kalmış, toynakları yanmış canları şefkatle kucakladılar

Aç susuz kalmış, toynakları yanmış canları şefkatle kucakladılar

'ARTIK TASMASIZ, ZİNCİRSİZ, MUTLU YAŞAYACAKLAR' Av. Ahmet Kemal Şenpolat, HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu Yönetim Kurulu BaşkanıManavgat'taki yangını duyar duymaz bölgeye intikal ettik. Yerinde müdahale için sahra hastanesi çadırları kurduk.

15.08.2021 08:07  Güncelleme: 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'ARTIK TASMASIZ, ZİNCİRSİZ, MUTLU YAŞAYACAKLAR' Av. Ahmet Kemal Şenpolat, HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı

Manavgat'taki yangını duyar duymaz  bölgeye intikal ettik. Yerinde müdahale için sahra hastanesi çadırları kurduk.

Kurtardığımız hayvanların özellikle alt kısımları yanmıştı. Koyunlar, keçiler, kuzular, hatta inekler… Hem aç susuz kalmışlar hem de toprak sıcak olduğu için toynakları, ayakları, karınları yanmıştı. Zehirlenenler vardı.

Çadırlarla ilgili medyada bazı yorumları gördüm… İddiaların aksine bu çadırlarda ortalama 100 bin liralık cihazlar var. Bunların çoğu zaten ortalama bir klinikte bile olmayan aletler. Yoğun bakımdaki her koyunun başında 24 saat gönüllü duruyor.

Marmaris, Manavgat ve Osmaniye'de 1.300'e yakın hayvanın tedavisi yapıldı. Hepsi iyileşince Bursa'daki Emekli Hayvanlar Çiftliğimize gönderilecek. Orada hayatlarının sonuna kadar zincir, tasma olmadan mutlu mesut yaşayacaklar.

Yoğun bakımda kurtulan hayvanlar için alkışlarla uğurlama töreni yapıyoruz

Kimseden bağış istemedik. Kendi donanımımızla gittik ve hayvanlara ücretsiz bakıyoruz.

'YABAN HAYATA MUTLAKA YEM DÖKÜLMELİ' Timur Ugan, Dayanışma Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı

Aç susuz kalmış, toynakları yanmış canları şefkatle kucakladılar

Büyükçekmece itfaiye ekipleri 50 kiloluk köpeği kucaklayıp kurtardı.

Manavgat, Marmaris, Muğla Merkez ve Milas'taydık.

Kaçamayan yavru ve sürüngen yaban hayvanları öldü. 300 civarında çiftlik hayvanı Muğla merkez bakımevi ve özel veterinerlere tedaviye götürüldü. İyileşince sahiplerine verilecek. Sahipsiz kalan, kaybolan evcil hayvanlara yuva aranıyor.

Yangın sonrası en büyük ihtiyaç bütün hayvanlar için besleme çalışması olacak. Yaban hayata da mutlaka yem dökülmeli çünkü hayvanların kaynağı kalmadı.

Hayvanlar üzerinden bağış suiistimal ediliyor, çağrı yapmıyoruz. ()

'YAŞADIKLARI TRAVMALARI SİLMEK İÇİN EPEY UĞRAŞACAĞIZ'

Sibel Çakır, Angels Farm Sanctuary Hayvan Çiftliği kurucusu

Fesleğen, Kavaklıdere, Çökertme, Milas ve Marmaris'e bağlı köylerde çalıştık.

Yangın sahasındaki hayvanları güvenli alanlara taşıdık. Yanık ve kırıklı vakalar için klimalı ahırlar inşa ettik. Sahiplerinden satın alıp çiftliğe getirdiğimiz yaralı 200, kurtarıp sahiplerine teslim ettiğimiz 400 hayvan oldu.

Tedavileri biten yaban hayvanları ormana geri salınacak, diğer çiftlik hayvanları bizimle. Yaşadıkları travmaları silmek  ve tedavi için epey uğraş vereceğiz.

Manavgat, Adana, Mersin ve Muğla'daki yangın alanlarından kurtarılan hayvanların çiftliğe gelmesi veya sahiplerine ulaştırılması için nakil ücreti olarak 100 bin lira ödeme yaptık. Hayvanları ve ahırları yananlara 80 bin liralık yem desteği verdik.

İsteyenler bize @angelsfarmsanctuary Instagram adresi ya da (0530) 492 89 98 numaralı telefondan ulaşabilirler.

'KURTARILANLARIN BİR KISMI HİMAYEMİZDE'

Ömür Gedik, HAÇİKO Derneği Kurucu Başkanı

Aç susuz kalmış, toynakları yanmış canları şefkatle kucakladılar

Manavgat, Marmaris, Muğla, Bodrum'daki yangın ve Van'daki selde ekiplerimiz sahadaydı.

Onlarca keçi, köpek, tavuk-horoz kurtarıldı. 60'ın üzerinde kaplumbağa tedavi edilip ormana salındı. Sahipli kedi-köpekler sahiplerine teslim edildi. 10 kedi koruma altında.

Afet bölgesinden kurtardığımız canlarımızı İstanbul'da HAÇİKO Yaşam Çiftliği'ne alacağız.

Afet dönemlerinde maddi katkıya çok ihtiyacımız oluyor. Her operatörden HAÇİKO yazıp 2645'e SMS göndererek 10 lira destek olabilirler. Gönüllü olmak için de telefon (549) 640 20 10.

'HEPSİ YİNE AYNI EKOSİSTEMDE VARLIKLARINI SÜRDÜRÜYOR'

Ozan Önen, Kaplumbağa Kurtarma Timi kurucusu/koordinatörü

Marmaris yangını başladığında söndürme çalışmalarına gönüllü katıldım. Aklıma en yavaş dostlarımızın, kaplumbağaların kaçamayacağı geldi. Instagram'da @kaplumbagakurtarmatimi hesa-

bını açtım. Birkaç saatte 140'ı aşkın gönüllü geldi. 1000'den fazla kara kaplumbağası kurtardık.

Kaplumbağalar çok yavaş olsalar da yangında 10-15 santimetre derinlikte çukurlar kazıp toprak altına saklanabiliyor. Kimi zaman da dere yataklarına hücum ediyorlar. Bu sayede 1000'den fazla kaplumbağa bulabildik ve tedaviye aldık.

Kaplumbağalar stresten biraz kurtulunca yine ait oldukları yere, Marmaris'te orijinal floraya sahip kır alanlarına tahliye ettik. Hepsi yine aynı ekosistemde, aynı coğrafyanın yaban hayvanları olarak varlıklarını sürdürüyor.

Maddi yardım kabul etmiyoruz. Biz bu kurtarma çalışmasını sadece gönül işi olarak yapıyoruz.

'ÇİP VE KARNELERİNDEN SAHİPLERİNİ BULDUK'

Suzan Zift, Marmaris Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü

Aç susuz kalmış, toynakları yanmış canları şefkatle kucakladılar

Yangın bölgelerinden ve tahliye edilen köylerden kurtarılan hayvanlar Marmaris Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'ne getirildi. Yabani hayvanların da aralarında olduğu 347 can buradaydı.

Bu hayvanlar ilk etapta güvenli bir alana alındı. Bakımları ve tedavileri gerçekleştirildi.  Sahipli hayvanların çiplerinden ve karnelerinden sahipleri bulunarak teslim edildi. Domuz, kaplumbağa, şahin gibi yabani hayvanlar da Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne teslim edildi. Bu arada sahiplendirme de yapıldı. Yangında köpeğini kaybeden bir aile yeni bir yavru sahiplendi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Magazin Aç susuz kalmış, toynakları yanmış canları şefkatle kucakladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'
    21:10 Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'

    Münih'te düzenlenen 35. Münih Türk Film Günlerinde Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar'a 50. Sanat Yılı dolayısıyla 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi. Müjde Ar ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada kadınları desteklemeye adadığı hayatını anlattı ve kendisine verilen ödülün iki sahibi olduğunu belirtti. Ayrıca, Müjde Ar'ın Şener Şen ile başrolleri paylaştığı 'Şalvar Davası' adlı film restore edilerek festivalde gösterildi.

  • Neşe Aksoy'dan Akciğer Kanseri İtirafı
    21:10 Neşe Aksoy'dan Akciğer Kanseri İtirafı

    Magazin dünyasının tanınmış isimlerinden Neşe Aksoy, yaklaşık 10 ay önce akciğer kanseri teşhisi konulduğunu ve yaşadıklarını magazinci.com'daki köşesinde paylaştı. Aksoy, son tahlillerinde yeni kitlelerin görüldüğünü belirterek gelecek süreç hakkında bilgi vermedi.

  • Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti
    20:11 Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin meşhur lezzeti tava ciğeri ve şehri tanıtmak için yaptığı çalışmalarla bilinen Dinar'ın vefat haberi, Edirnelileri derin bir üzüntüye boğdu. Cenaze törenine birçok önemli isim katıldı ve Bahri Dinar için duygusal açıklamalar yapıldı.

  • Arka Sokaklar 670. Bölüm: Ekip, Rus bürokrata suikast girişimini önlemeye çalışıyor
    17:28 Arka Sokaklar 670. Bölüm: Ekip, Rus bürokrata suikast girişimini önlemeye çalışıyor

    Kuzgun, İstanbul'da bir konferans verecek olan ünlü Rus bürokrat Ivan Nazımovıc'in peşindedir. Ekibimiz Ivan için bir koruma kalkanı oluşturur. Bir asker uğurlama töreninde havaya sıkılan kör bir kurşunla kızını kaybeden baba Kazım intikamını almak için ilginç bir yola başvurur. Arka Sokaklar 671. Bölüm 2. Fragmanı yayınlandı! Engin, casusluktan gözaltına alınıyor! Arka Sokaklar yeni bölümüyle 19 Nisan Cuma saat 20.00'da Kanal D'de!

  • Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı
    17:10 Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı

    2018 yılında hayatını kaybeden Türk Musikisi'nin önemli isimlerinden Erol Küçükyalçın için anma konseri düzenlendi. İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği Başkanı Nilüfer Fenerci Yargıcı, konuşmasında hocanın adını yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Konserde Küçükyalçın'ın en sevdiği Türk Musikisi şarkıları seslendirildi ve izleyiciler de şarkılara eşlik etti. Erol Küçükyalçın, TRT radyolarında bantları denetimden geçen nadir sanatçılardan biriydi ve 40 yıl boyunca İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği'nin hocası ve şefi olarak görev yapmıştı.

  • Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu
    17:09 Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu

    Ege, çekilen görüntülerden sonra İstanbul'u daha önce hiç böyle görmediğimizi söyledi. Ayrıca, oyuncuların şarkı söylemesi konusunda da açıklamalarda bulundu ve bu durumun mesleki etikle bağdaşmadığını ve haksız rekabete neden olduğunu belirtti.

  • Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı
    14:59 Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı

    A Milli Erkek Basketbol Takımı ve Panathinaikos'un başantrenörü Ergin Ataman'ın 89 yaşında vefat eden babası İbrahim Nuray Ataman, Zincirlikuyu Camisi'nde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Cenazeye birçok spor ve sanat camiasından isimler katıldı.

  • Tom Cruise'nin 10 yıldır görüşmediği kızı, yıllar sonra ilk kez görüntülendi
    14:45 Tom Cruise'nin 10 yıldır görüşmediği kızı, yıllar sonra ilk kez görüntülendi

    Babası Tom Cruise ile 10 yıldır görüşmeyen ve basında hiç yer almayan kızı Suri Cruise 18 yaşına bastı. Yıllar sonra ilk kez görüntülenen genç kızın, annesine benzerliği de dikkat çekti.


Advertisement