Türk Sinemasının Kötü Karakteri Lale Belkıs Kimdir? - Son Dakika
Magazin

Türk Sinemasının Kötü Karakteri Lale Belkıs Kimdir?

Türk Sinemasının Kötü Karakteri Lale Belkıs Kimdir?

Türk sinemasının kötü karakterlerinden Lale Belkıs, katıldığı magazin programıyla adından söz ettiriyor. Lale Belkıs kimdir? Lale Belkıs kaç yaşında?

18.04.2019 14:17  Güncelleme: 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinemanın kötü kadını Lale Belkıs, uzun bir aradan sonra ekranlara geldi. Lale Belkıs eşi kim? Lale Belkıs biyografisi ve hakkındaki tüm bilgi haberimizde…

LALE BELKIS KİMDİR?

Türk sinemasının önemli isimlerinden Lale Belkıs, 28 Kasım 1938 tarihinde İstanbul Eyüp'te dünyaya geldi. Gerçek adı Belkıs Durmaz olan oyuncu, Beyoğlu Olgunlaşma Enstitüsünden mezun oldu.

II. ELİZABETH'İN GÖRMEK İSTEDİĞİ İLK İSİM

1953 yılında manken olarak sanat dünyasına adım atan Belkıs, ilk Milli Manken unvanının sahibidir. 1954'de Olgunlaşma Enstitüsünde düzenlenen defilede mankenlik yaparak birçok ülkeye gider. Adını değiştiren oyuncu, İran Şahı Muhammed Rıza Şah Pehlevi, Kraliçe II. Elizabeth, Prenses Süreyya, Dwight David Eisenhower gibi isimlerin Türkiye'ye adım attıklarında ilk görmek istedikleri isim olur.

Türk Sinemasının Kötü Karakteri Lale Belkıs Kimdir?

LALE ORALOĞLU ARACILIĞIYLA SİNEMAYA BAŞLAR

Tiyatrocu Lale Oraloğlu sayesinde 1960'da Pangaltı Tiyatrosu'ndaki 'Evlilik Dolabı' oyununda yer alır. 'Ağaçlar Ayakta Ölür', 'Kötü Tohum', 'Kadınlar I-ıh Derse' gibi pek çok oyunda rol alır. Kendi tiyatrosunu kuran Belkıs, 'Evlilik Dolabı', 'Boeing Boeing', 'Becerikli Kaynana' gibi tiyatro oyunlarında rol aldı. 1962'de çıktıkları bir turnede Pekcan Koşar'la tanışarak dünya evine girer. Pekcan Koşar'la evlendikten sonra Oraloğlu, Dormen, Arena, Gong ve Küçük Tiyatro guruplarında çalıştı. Bir süre İpek Film Stüdyosu'nda dublaj yaptı.

'DAĞINIK YATAK' YER ALDIĞI EN ÖNEMLİ YAPIM

Sinemaya dünyasına 1966 yılında " Ölüm Tarlası " ile giriş yaptı ve "Bitmeyen Korku ", " Harun Reşit'in Gözdesi", "Feride", "Bir Demet Menekşe" gibi filmlerde oynadı. 'Bitmeyen Korku' ve "Fatih'in Fedaisi" filmlerinde yer aldı. 1984 tarihli Atıf Yılmaz klasiği 'Dağınık Yatak' o dönemde rol aldığı filmlerin en önemlisi olarak bilinir.

ANILARINDAN OLUŞAN KİTAP ÇIKARDI

1967' yılında müzikle ilgilenmeye başlayan oyuncu, gece kulüplerinde sahneye çıkarak İngilizce ve Fransızca şarkılar söyledi. Lale Belkıs'ın, "İpek Çoraplar" adlı anılarının yer aldığı kitabı bulunuyor.

Türk Sinemasının Kötü Karakteri Lale Belkıs Kimdir?

Lale Belkıs, 1970 yılında, 7. Antalya Altın Portakal Film Festivalinde, "Kalbimin Efendisi" filmindeki rolü ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülüne layık görüldü.

ATEŞ BÖCEĞİ YALÇIN İLE EVLENDİ

Efsane oyuncu, 1962 yılında tiyatro oyuncusu Pekcan Koşar ile evlense de kısa süre sonra boşandı. 1975 yılında ateş böceği Yalçın Otağı ile dünya evine girdi, ancak 15 Ağustos 2014 tarihinde Otağı hayatını kaybetti.

Son Dakika Magazin Türk Sinemasının Kötü Karakteri Lale Belkıs Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement