Vasiyeti Yerine Getirilen Halk Ozanı Ali Kızıltuğ, Toprağa Verildi - Son Dakika
Magazin

Vasiyeti Yerine Getirilen Halk Ozanı Ali Kızıltuğ, Toprağa Verildi

Halk ozanı Ali Kızıltuğ, Sivas'ın Divriği ilçesine bağlı Mursal köyünde yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı törenin ardından vasiyeti üzerine Abaranın Kaşı mevkiinde toprağa verildi.

14.12.2017 17:02  Güncelleme: 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz aylarda kanser teşhisi konulan ve Ankara'da tedavi gördüğü özel birÿhastanede hayatını kaybeden halk ozanı Ali Kızıltuğ için memleketi Sivas'ın Divriği ilçesine bağlı Mursal köyünde tören düzenlendi.

SEVENLERİ AKIN ETTİ

Sabah saatlerinde Ankara'dan karayolu ile köyüne getirilen 73 yaşında hayata veda eden Kızıltuğ için Mursal Köy Odası'ndaki törene yakınları ile Vali Davut Gül, CHP Sivas Mileletvekili Ali Akyıldız, Divriği Kaymakamı Tolga Özdemir, Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök, CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu, sanatçı Mustafa Özarslan ve binlerce seveni katıldı.


"TÜRKİYE'NİN BAŞI SAĞOLSUN"

Cenaze töreni öncesi konuşan Ali Kızıltuğ'un oğlu Serhat Kızıltuğ babasının son dakikalarını anlattı. Serhat Kızıltuğ, "Son safhalarında yürüyemiyordu. Kolundan tutup gezdiriyorduk. Bize dedi ki 'Beni birkaç güne morga koyarlar' dedi. 'Baba dedim, nasıl konuşuyorsun daha bana sözün var, Mursal'da kuzu keseceksin'. 'İnşallah ama oğlum daha gözüm kesmiyor' dedi.

VASİYETİ YERİNE GETİRİLDİ

Gece saat 2 gibi ağırlaştı. Yapılan müdahalelere rağmen kurtaramadık. Hakkın rahmetine kavuştu. Ankara'da büyük bir tören düzenlendi. Şimdi de köyümüze getirdik. Burada babamıza son görevimizi yapacağız. Sivasımızın, Divriğimizin, Mursalımızın, Türkiyemizin başı sağolsun. Halka mal olmuş bir halk ozanıydı. İnsan ayırımı yapmazdı. Bize vasiyeti, 'Eğer ben ölürsem köyüme götürün sevenlerim oraya da gelir hiç değilse Divriği'ye, Mursal'a bir katkım olur' dedi. 'Tamam baba' dedik. Dediği yerede getirdik." dedi.


Diğer oğlu Mustafa Kızıltuğ ise şöyle konuştu: "Baba ocağına, doğduğu, büyüdüğü topraklara getirdik. Daha önce getirmek istiyorduk ama olmadı. Babam ölmedi, yaşayacak. Sevenlerinin duygusuyla, sevgisiyle, aşkıyla, türküleri susmayacak. Sevenleri onu yalnız bırakmayacak. Benim babamdı ama sevenlerinin dostuydu, arkadaşıydı."

"TÜRKİYE BÜYÜK BİR DEĞERİNİ KAYBETTİ"

Cenaze töreninde konuşan Sivas Valisi Davut Gül çocukluğunda babasının evde hep Ali Kızıltuğ dinlediğini ifade ederek "Türkiye büyük bir değerini kaybetti. Biz inanıyoruz ki her canlı ölümü tadacaktır. Önemli olan kalıcı izler bırakmak. Ozanımızı buraya ilk tayin olduğumuzda tanıştırmışlardı. Bize şiir okudu, türkü okumuştu. Daha öncesinde de çocukluğumuzda rahmetli babam evde Ali Kızıltuğ hep dinlerdi oradan biliyoruz. Allah rahmet eylesin. Ailesinin sevenlerinin başı sağolsun" dedi.


EŞİ VE KIZLARI FENALIK GEÇİRDİ

Konuşmalardan sonra yapılanÿduanın ardından Ali Kızıltuğ'un naaşı omuzlar üzerinde taşınarak Abaranın Kaşı mevkisine getirildi. Cenaze defin sırasında eşi Fatma ile kızları Gülşen ve Sakine fenalık geçirdi. Kızıltuğ'un mezarının üstü çiçeklerle donatıldı.1944 yılında Sivasın Divriği ilçesine bağlı Mursal köyünde dünyaya gelen Kızıltuğ, 'Asrı gurbet harab etmiş köyümü' isimli ilk plağını 1969 yılında doldurmuştu. Sanatçının bugüne kadar 103 plak ve 87 kaseti çıktı. 1969 yılından bu yana sadece kendi eserlerini seslendiren Kızıltuğ'un, 2 bini aşkın eseri bulunuyor.

Cenaze töreninden kareler;

Vasiyeti Yerine Getirilen Halk Ozanı Ali Kızıltuğ, Toprağa Verildi

Son Dakika Magazin Vasiyeti Yerine Getirilen Halk Ozanı Ali Kızıltuğ, Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • Herşey kader: Bu adam bir ara alkol içiyordu kesin cehenneme gidecek!!! 2 29 Yanıtla Avdullah: Sen kimsinki? cehennemlik ettin adamı! Kim bilir? belki o cennete sende cehenneme gidersin. Her şeyi bilen Allah tır. 21 1 .: Herşeyin kader olduğunu biliyonda Allahın iişine ne karışıyon? 5 0
  • i-p: karısının suratında meymenet yok. 1 23 Yanıtla
  • reel olalım: iki türkü söylemekle ülkeye ne katmış oluyor acaba.varmı sanayi ve bilime katkısı.birde devletin jandarmasını meşgul ediyor arkadan gelen sürüler. 3 13 Yanıtla kırk dinle bir söyle: doğru valla,işin bide bu tarafı var 2 7
  • Kral 65: Arkadaşlar ölenin arkasından konuşmak hiç bir inançta yeri yoktur artık Allah’la ölenin arasında kalır yapılan allah rahmet eylesin biz kendimizi düşünelim 11 1 Yanıtla
  • Haktan: Kimin cennete veya cehenneme gireceğine ALLAH (C.C.) karar verir. 11 1 Yanıtla
  • abc: yorumcu cahiller 7 2 Yanıtla
  • ersin yılan: allah sana rahmet etsin ali kızıltuğ.....insanım ben insan bir türeğim bir kalbim var çanakkalede dedemin sağ yanında tokatlı kızılbaş haydar amca solunda Ardahanlı kürt zeki amca yatıyor biz iç içe girmiş harman olmuşuz anadolu topraklarında kim ayırabilir bizi ben kürdüm aleviyim türküm hanefiyim şafiiyim ben anadoluyum...... 9 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'
    21:10 Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'

    Münih'te düzenlenen 35. Münih Türk Film Günlerinde Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar'a 50. Sanat Yılı dolayısıyla 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi. Müjde Ar ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada kadınları desteklemeye adadığı hayatını anlattı ve kendisine verilen ödülün iki sahibi olduğunu belirtti. Ayrıca, Müjde Ar'ın Şener Şen ile başrolleri paylaştığı 'Şalvar Davası' adlı film restore edilerek festivalde gösterildi.

  • Neşe Aksoy'dan Akciğer Kanseri İtirafı
    21:10 Neşe Aksoy'dan Akciğer Kanseri İtirafı

    Magazin dünyasının tanınmış isimlerinden Neşe Aksoy, yaklaşık 10 ay önce akciğer kanseri teşhisi konulduğunu ve yaşadıklarını magazinci.com'daki köşesinde paylaştı. Aksoy, son tahlillerinde yeni kitlelerin görüldüğünü belirterek gelecek süreç hakkında bilgi vermedi.

  • Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti
    20:11 Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin meşhur lezzeti tava ciğeri ve şehri tanıtmak için yaptığı çalışmalarla bilinen Dinar'ın vefat haberi, Edirnelileri derin bir üzüntüye boğdu. Cenaze törenine birçok önemli isim katıldı ve Bahri Dinar için duygusal açıklamalar yapıldı.

  • Arka Sokaklar 670. Bölüm: Ekip, Rus bürokrata suikast girişimini önlemeye çalışıyor
    17:28 Arka Sokaklar 670. Bölüm: Ekip, Rus bürokrata suikast girişimini önlemeye çalışıyor

    Kuzgun, İstanbul'da bir konferans verecek olan ünlü Rus bürokrat Ivan Nazımovıc'in peşindedir. Ekibimiz Ivan için bir koruma kalkanı oluşturur. Bir asker uğurlama töreninde havaya sıkılan kör bir kurşunla kızını kaybeden baba Kazım intikamını almak için ilginç bir yola başvurur. Arka Sokaklar 671. Bölüm 2. Fragmanı yayınlandı! Engin, casusluktan gözaltına alınıyor! Arka Sokaklar yeni bölümüyle 19 Nisan Cuma saat 20.00'da Kanal D'de!

  • Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı
    17:10 Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı

    2018 yılında hayatını kaybeden Türk Musikisi'nin önemli isimlerinden Erol Küçükyalçın için anma konseri düzenlendi. İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği Başkanı Nilüfer Fenerci Yargıcı, konuşmasında hocanın adını yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Konserde Küçükyalçın'ın en sevdiği Türk Musikisi şarkıları seslendirildi ve izleyiciler de şarkılara eşlik etti. Erol Küçükyalçın, TRT radyolarında bantları denetimden geçen nadir sanatçılardan biriydi ve 40 yıl boyunca İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği'nin hocası ve şefi olarak görev yapmıştı.

  • Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu
    17:09 Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu

    Ege, çekilen görüntülerden sonra İstanbul'u daha önce hiç böyle görmediğimizi söyledi. Ayrıca, oyuncuların şarkı söylemesi konusunda da açıklamalarda bulundu ve bu durumun mesleki etikle bağdaşmadığını ve haksız rekabete neden olduğunu belirtti.


Advertisement