Nuri Bilge Ceylan'dan Yılmaz Güney Pozu - Son Dakika
Medya

Nuri Bilge Ceylan'dan Yılmaz Güney Pozu

Nuri Bilge Ceylan\'dan Yılmaz Güney Pozu

Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye kazanan Nuri Bilge Ceylan, Yılmaz Güney'in 1982'de aynı ödülü alırken verdiği pozu verdi.

26.05.2014 07:24  Güncelleme: 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

67. Cannes Film Festivali sona erdi. 18 filmin yarıştığı büyük ödül "Altın Palmiye", Türk Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kış Uykusu'na verildi. Ceylan, ödülü Türkiye'de son 1 yılda hayatını kaybeden gençlere ve Soma'da hayatını kaybeden madencilere ithaf etti.

YILMAZ GÜNEY POZU

Cannes Film Festivali'nde Nuri Bilge Ceylan'ın bir pozu ise dikkatlerden kaçmadı. Hatırlanacağı üzere Yılmaz Güney de, 1982'de senaryosunu yazdığı ve Şerif Gören'in yönettiği "Yol" filmiyle Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülünü Yunanlı yönetmen Costa Gavras'ın "Missing" (Kayıp) filmiyle paylaşmıştı.
Yılmaz Güney o gün ödülünü aldıktan sonra sağ yumruğunu havaya kaldırmıştı. Nuri Bilge Ceylan da ödülün ardından aynı pozu verdi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Medya Nuri Bilge Ceylan'dan Yılmaz Güney Pozu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Murat: sen kim Yilmaz Baba kim...serseri..Halkin Sanatçısı olmak var ve ezilen Halktan ve İsçisinden Köylüsüne bir Faşizme ıkarşı ve Kapitalizme karşı bir ONURLU duruşu sergilemek vardır bir HALKIN Sanatçısında ve bunu yaşamıyla ve siyasi duruşuyla pekistirmek..sen isen Gezi de ölenler dahi diyemecek kadar ötlek ve sembolik taklitçi bir yumrukla inandırıçılığı dahi olmayan bir komedyan sın...ARADAKI FARK: Güney, yoksul emekçi halkların meselelerini ele alıp, çıkış yollarına işarete ederken, sadece Uzak filmini izlediğim Bilge, okumuş kentli küçük burjuvaların bitip tükenmek bilmez psikolojik bunalımlarına, o bunalımlar içinde debelenmelerine odaklanıyor. Sonra sinema sadece iyi fotoğraf çekmek değildir. Hikayeyi fotoğraflaştırmaktır. Y.Güney bir çok filminde işaret ederken parmağını gözümüze sokmuş olsa da, yapılması gerekenin farkındaydı.? 1 0 Yanıtla

Advertisement