2017 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulunda - Son Dakika
Politika

2017 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulunda

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Vatanseverlik her türlü tehdide karşı kefenini giyerek meydanlara çıkmakla olur.

15.12.2016 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Vatanseverlik her türlü tehdide karşı kefenini giyerek meydanlara çıkmakla olur." dedi.

TBMM Genel Kurulunda 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın görüşmeleri devam ediyor.

MHP Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, Türkmenlerin bugüne kadar etnik temizliğe maruz kaldığını söyledi.

Son gelişmelerle birlikte Halep'te bugün insanlığın tükendiğini belirten Ahrazoğlu, "Halep'te sıkılan kurşunlar ile Türkiye'de patlayan bombalar aynı sinsi odakların oyunu. Türkiye'nin Güvenlik hattı Kerkük'ten başlar Musul'dan, Rakka'dan Halep'ten geçer, Bayırbucak'tan Akdeniz'e ulaşır. Bu coğrafyada Türkmenlerin korunması Türkiye'nin milli güvenliğinin garantisidir." diye konuştu.

TSK'nın dünyanın en caydırıcı ordulardan birisi olabilmesinin, savunma sanayisinin geliştirilmesine bağlı olduğunu ifade eden Ahrazoğlu, şöyle konuştu:

"Bu yolda atılacak adım önemlidir. Türkiye'nin yürütmekte olduğu silah sistemleri projeleri söylenen gibi yüzde yüz milli değildir. Birçok proje yabancı firmalardan alınan parçalarla yapılmaktadır. Bu projeleri yüzde 100 milli olarak yansıtmak kendimizi kandırmaktan öteye gitmeyecektir. Dışa bağımlı olduğumuz sürece Türkiye'nin yeni pazarlara açılması parçayı bize satan ülkelerin rızası olduğu sürece mümkündür."

MHP olarak savunma sanayinin tamamen bağımsız hale gelmesi taraftarı olduklarını vurgulayan Ahrazoğlu, "Lojistik ihtiyaçlar dışa bağımlı olmaktan kurtarılmalıdır. Ülke olarak bulunduğumuz jeopolitik konum bizim güçlü olmamızı zorunlu kılmaktadır. Ülkemizin bütünlüğü için verilen mücadelede Rabbim güvenlik güçlerimizi güçlü kılsın." dedi.

"Biz mi onları kıskanacağız yoksa onlar mı bizi kıskanacak?"

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, 15 yıllık AK Parti iktidarında katma değeri yüksek hiçbir yatırımı göremediklerini söyledi.

Almanya'nın bir otomotiv firmasının cirosunun Türkiye gelirinin dörtte birine tekabül ettiğinin öne süren Özdiş, "Biz mi onları kıskanacağız yoksa onlar mı bizi kıskanacak?" diye sordu.

Hükümet yetkililerinin söylemlerinden ülkenin iflasın eşiğine geldiğini anladıklarını iddia eden Özdiş, Anayasa değişiklik teklifini de eleştirerek şöyle konuştu:

"Bu Türkiye'nin geleceğini, anayasasını bir kişinin çıkarına göre şekillendirmeye kalkmaktır. Bu gaflettir, delalettir ve hatta hıyanettir. Sayın Cumhurbaşkanı kendinize yönelik bu tek adam sistemini getirmek için seçim sandığında daha çok oy kazanmak uğruna toplumu kutuplaştırmaya, keskin cephelere ayırmaya devam ederseniz, dünya tarihi göstermiştir ki ülke olarak varacağımız yer gözyaşı, kan yani cehennem çukuru olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanı kişisel hırsınız için iç savaşı göze almış bir lider görüntüsü veriyorsunuz. Bu inadınızın başka bir tarifi yok. Öteleyen, parçalayan, bölen başka ikinci bir isim yok bu ülkede."

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın'ın uyarıları üzerine Özdiş, "Sayın Başkan, bilerek bu sözleri konuşuyorum, ısrar ediyorum. Türkiye'nin yararına olan her şey Sayın Cumhurbaşkanının aleyhine, Sayın Cumhurbaşkanının işine gelen her şey ise ülkenin aleyhinedir maalesef. Gezi direnişi sırasında sokağa çıkanlar için çapulcu diyenler kendi çıkarları söz konusu olduğunda halkı sokağa davet etmekte sakınca görmüyorlar. Gezi eylemlerinin ne kadar doğru bir hak arama yöntemi olduğu, FETÖ darbesinden sonra ortaya çıkmıştır. Sizin bu garabet, ucube rejim değişikliğiyle ülkemizi karanlığa sürükleme hesabınıza sonuna kadar karşı çıkacağız, sizin tabirinizle 'çapulculuğa' devam edeceğiz. Sadakati değil, liyakati esas alın. Kişisel geleceğinizi değil, ülkemizin geleceğini düşünün. Rejim değişikliği inadınızdan vazgeçin ki çocuklarımıza el birliğiyle yaşanacak bir Türkiye bırakalım." diye konuştu.

"İfadelerinize lütfen dikkat edin"

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, vatanseverliğin çapulculuk olmadığını söyledi.

"Vatanseverlik her türlü tehdide karşı kefenini giyerek meydanlara çıkmakla olur" diyen Aydın, "Sayın Cumhurbaşkanı bölen değil, birleştirendir. Hoşunuza gitmeyebilir ama bu milletin yüzde 52'sinin oyuyla iş başına gelmiş bir Cumhurbaşkanına azami saygıyı göstermek zorundasınız. Bu kadar hakareti bu millette hak etmiyor, sayın Cumhurbaşkanı da hak etmiyor." dedi.

Aydın, eleştirinin serbest olduğunu, bunun saygıyla karşılanabileceğini ancak ağır eleştiriyi de aşan bu tür ithamları kabul etmenin mümkün olmadığını söyledi.

Devletin birliğini temsil edenin Cumhurbaşkanı olduğunu vurgulayan Aydın, "Ona karşı ifadelerinize lütfen dikkat edin. Hakaret etmeyin, buna müsade etmem." ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Özdiş'in açıklamalarının hakaret olmadığını, söylemlerinin hiçbirinde hakaretin yer almadığını belirtti.

Gök, Özdiş'in açıklamalarının eleştiri mahiyetinde olduğunu savundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise kimsenin aynasına ihtiyaçlarının olmadığını ifade etti.

Burada rejim değişikliği diye birşeyin olmadığını, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin baki kalacağının altın çizen Muş, şöyle konuştu:

"Burada hükümet etme sistemi tartışılıyor. Milletin iradesinden neden çekiniyorsunuz. Millete sorarız, hangi kararı veriyorsa başımızın üstüne koyarız. Cumhuriyet sizin tekelinizde değildir. Cumhuriyet 80 milyon yurttaşın ortak değeridir. Sayın Cumhurbaşkanı yüzde 52 ile seçilmiş ve devleti temsil etmektedir. Tutanakları ortaya koyacağız ve bir milletvekili olarak hukuki anlamda da ne gerekiyorsa yapacağız. Böyle birşey kabul edilebilir değildir. Bu millet, rejimin ne olduğunu bilmiyor mu? Ortaya atılan iddiaların tamamını da reddediyoruz."

AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak da Türkiye'nin yaklaşık 10 yıldan beri savunma sanayinde önemli atılımlar gerçekleştirdiğini söyledi.

Bu durumun da dış güçlerin hiçbir şekilde işine gelmediğini belirten Çanak, şunları kaydetti:

"Yabancı ülkeleri anlıyoruz, düşmanlarımızı da anlıyoruz. Onlar Sayın Cumhurbaşkanımızı sevmeyebilir ama bu sıralarda oturan insanların düşmanca, bu kadar öfkeli bir şekilde, bu sözlerle Cumhurbaşkanımızı yermesi kesinlikle hakkaniyetli bir durum değildir. Evet Cumhurbaşkanımız taraftır. Cumhurbaşkanımız her zaman milletinin yanında, milletten taraftır. Halep'teki kardeşlerimiz gibi, dünyanın neresinde olursa olsun Cumhurbaşkanımız gibi destek vermeye devam edeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 2017 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement