AK Parti Mardin Milletvekili Süleyman Çelebi'den Açıklama - Son Dakika
Politika

AK Parti Mardin Milletvekili Süleyman Çelebi'den Açıklama

AK Parti Mardin Milletvekili Süleyman Çelebi\'den Açıklama

AK Parti Mardin Milletvekili Süleyman Çelebi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya Tarafından AK Parti'nin Kapatılması İstemiyle Anayasa Mahkemesi'nde Dava Açılması ile İlgili Olarak Söyleyeceklerinin Başbakan Erdoğan'ın Söylediklerinden Farklı Olamayacağını Belirtti.

15.03.2008 19:40

AK Parti Mardin Milletvekili Süleyman Çelebi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya tarafından AK Parti'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açılması ile ilgili olarak söyleyeceklerinin Başbakan Erdoğan'ın söylediklerinden farklı olamayacağını belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın Siirt'te düşüncelerini açıkladığını hatırlatan Çelebi, Başbakan Erdoğan'ın yarın Mardin'e geçeceğini ve İl Gençlik Kolları Kongresi'ne katılacağını bildirdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mardin Milletvekili Avukat Süleyman Çelebi, seçim bölgesi olan Mardin'de incelemelerde bulundu. Midyat'a gelen Çelebi, AK Parti Midyat ilçe Başkanı Edip Demirdağ, Söğütlü Belediye Başkanı Şükrü Şahin ve Çavuşlu Belediye Başkanı Ahmet Akay ile birlikte Çavuşlu beldesine gitti. Çavuşlu beldesinde partililer ile birlikte seçmenlerini ziyaret eden Süleyman Çelebi, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Siirt'teki konuşmasını televizyondan izlerken düşüncelerini aktardı.

Başbakan Erdoğan'ın yarın da Mardin Gençlik Kolları Kongresi'ne katılacağını belirten Çelebi, "Bir partide en bağlayıcı söz Başbakan'ın sözleridir. Bir partide demokrasiye ve laikliğe aykırı tavır ve davranış olmaz, bizim demokrasiye ve laikliğe aykırı tavır ve davranış içinde olmamız da mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyeti yasaları neyi gerektiriyorsa, parti olarak, bir parti mensubu olarak, bir Mardin Milletvekili ve bir AK Parti mensubu olarak, yasaların dışına bizim çıkmamız mümkün değildir. Bizi dayatmalarla, bunun dışına çıkarmaya da kimse gidip-gelip yeltenmesin, bunun dışına çıkarmaya çalışmasın. Bu ülkenin yararına çıkarılmış olan bütün kanunların uygulayıcısıyız ve bu kanunların çıkarılması için gayret sarf eden de çalışan da en fazla AK Parti'dir" dedi.

AK Parti Mardin Milletvekili Süleyman Çelebi daha sonra gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Gelinkaya beldesine gitti. Çelebi yarın Gençlik Kolları Kongresi'ne katılmak için Mardin'e geçecek olan Başbakan Erdoğan'ı sabırsızlıkla beklediklerini sözlerine ekledi.

(SE-CMH-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Mardin Milletvekili Süleyman Çelebi'den Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement