Akdağ, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ile Bir Araya Geldi - Son Dakika
Politika

Akdağ, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ile Bir Araya Geldi

- Akdağ, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ile bir araya geldiLEFKOŞA - Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, KKTC'deki resmi temasları kapsamında Meclis Başkanı Sibel Siber ile bir araya geldi.

29.09.2017 20:16

- Akdağ, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ile bir araya geldi

LEFKOŞA - Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, KKTC'deki resmi temasları kapsamında Meclis Başkanı Sibel Siber ile bir araya geldi.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, KKTC'deki resmi temasları kapsamında Meclis Başkanı Sibel Siber ile bir araya geldi. Görüşmede KKTC Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı ve Milletvekili Ersin Tatar da hazır bulundu. Akdağ'a ise Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay eşlik etti. Akdağ, "Rum tarafına mesaj vermek istiyorum: KKTC'de su var. İnşallah önümüzdeki yıllarda ucuz elektrik geliyor. 90 binin üzerinde öğrenci bulunuyor ve turizm iyi. Yakında çok güzel bir hastane olacak. Bu kadar güzel bir ülke ile münasebetlerini düzeltseler daha faydalarınadır" dedi.

Akdağ, Bangladeş temaslarına da değinerek, dar bir alanda zor şartlarda yaşamaya çalışan Arakan Müslümanlarına Türkiye Cumhuriyeti'nin desteğinin devam edeceğini bildirdi. Akdağ, yaklaşık 100 bin Arakanlı Müslüman'ın barınabileceği bir kamp kurabilmek için Bangladeş Hükümetinin alan tahsis etmesini beklediklerini de kaydetti.

Meclis Başkanı Sibel Siber de, "Çok güzel bir ülkede yaşıyoruz, yaşam kalitesini aynı oranda yükseltmek hedefimizdir" diyerek, Türkiye'nin katkı ve tecrübeleri ile ortak çözüm bularak daha iyiye ulaşılacağını ifade etti.

"Her başarı öyküsü aidiyetimizi artırıyor, ancak hedefi, çıtayı yüksekte tutmak, yaşam kalitesi yüksek bir halk haline gelebilmek için yapacak daha çok iş var" diyen Siber, planlı ve belli bir vizyonla projeleri hayata geçirmenin ortak amaç olduğunu söyledi.

Akdağ, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ile Bir Araya Geldi
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Akdağ, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ile Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement