HDP eleştirisine Meral Akşener'den yanıt: Bu mesele çok cıvıdı - Son Dakika
Politika

HDP eleştirisine Meral Akşener'den yanıt: Bu mesele çok cıvıdı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gazetecilerin sorularını yanıtladı. "ABD Başkanı Joe Biden'ın açıklamasına yönelik eleştirileri hükümet üzerinden yaptığı, HDP üzerinden herhangi bir eleştiride bulunmadığı" yönündeki tepkilere Akşener, "HDP meselesi çok cıvıdı. HDP'nin söylediklerine Kürtler de dahil olmak üzere bir vatandaş, 'Aferin ne güzel yaptınız' derse ben adımı değiştiririm" yanıtını verdi.

28.04.2021 17:38  Güncelleme: 21:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştü. Saadet Partisi Genel Merkezi'nde yaklaşık 2 saat süren görüşme, basına kapalı gerçekleşti. Görüşmenin ardından Karamollaoğlu ve Akşener açıklama yaptı.

Akşener, aşı konusundaki iddialara ilişkin soru üzerine, "Aşı meselesi bitmeyen bir senfoniye döndü. O iddiaları biz de duyuyoruz. Eğer doğruysa bu kabul edilebilir bir durum değildir. Türkiye vatandaşını ücretsiz aşılama imkanları olan bir devlettir. Böyle de olması gerek, tersini düşünmek bile doğru değildir. Ama böyle bir yönteme başvurulacaksa bu çıldırmış olmak anlamına gelir" dedi.

"CAMBAZA BAK TARTIŞMASIDIR"

Tam kapanma döneminde alkol satışının yasak olacağının belirtilmesi üzerine Akşener, şunları söyledi:

"Bu tartışmalar cambaza bak tartışmasıdır. Çok usturuplu bir şekilde alkol satışının engellenmesi, 'Ramazan ayında bunu niye yasakladınız' denilmesi başka bir mesele, denilmemesi başka bir mesele. Kapanma ile birlikte esnafın stopajlarını sıfırlayacaklar mı, vergilerini uzatacaklar mı, elektrik paralarını geriye itecekler mi? Çalışan başına 10 bin lira bir yıl ödemesiz, faizsiz kredi verecekler mi? İhtiyaç sahibi insanlara kişi başı 500 lira verilecek mi? Bu taleplerin konuşulması gereken tam kapanmada, alkol satışlarının yasaklanıp yasaklanmaması tam bir cambaza bak meselesidir. Asıl mevzuları kapatmak üzere ortaya konulan bu tür tuzaklara düşmememiz lazım. Çünkü zaten, esnafın alkol satanı da satmayanı da iflasın eşiğinde. Alkol satmayana ne yapılacak? Onunla ilgili bir bilgi var mı? Yok."

"MUHALEFETE BİR KULAK VERSELER"

Karamollaoğlu ise bunun dikkatleri başka tarafa çekme gayreti olduğunu belirtti. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in, eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile ilgili bir soruya, "Muhalefete göre iş yapmıyoruz" yanıtı verdiğinin belirtilmesi üzerine Akşener, "Sorunun içinde yorumu var. Muhalefete göre iş yapmadıkları kesin, onun için de böyle oluyor. Muhalefete bir kulak verseler millet nefes alacak, insanlarımız rahat edecek. Biz önerilerimizi söylüyoruz. Dolayısıyla tescillenmiş Sayın Çelik. Muhalefete göre iş yapmazlar" diye konuştu.

"HDP MESELESİ ÇOK CIVIDI"

Akşener, "ABD Başkanı Joe Biden'ın açıklamasına yönelik eleştirileri hükümet üzerinden yaptığı, HDP üzerinden herhangi bir eleştiride bulunmadığı" yönünde değerlendirmeler olduğunun ifade edilmesi üzerine, şunları söyledi:

"HDP meselesi çok cıvıdı. HDP'nin söylediklerine Kürtler de dahil olmak üzere bir vatandaş, 'Aferin ne güzel yaptınız' derse ben adımı değiştiririm. Dolayısıyla pek çok STK, HDP bu konuda Türkiye'nin dışında yer aldılar. Türkiye'nin dışında yer almak demek, bu ülkenin geleceği üzerine söz sahibi olmaktan vazgeçmek demektir. Lanet olsun bunu diyenlere."

" MİNNAK ORTAK HEPTEN KINAMIŞTI"

Çelik'in, "Bugün İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in grup toplantısında, Cumhurbaşkanımız hakkında kullandığı ifadeleri kınıyoruz." ifadelerinin anımsatılması üzerine Akşener, şunları kaydetti:

"Anlama özürlü ki ben Sayın Ömer Çelik'i cin gibi bir adam olarak tanırım. Dolayısıyla kader utansın, şartlar böyle gerektiriyor, ne yapsın. Açık net konuşulmuş bir konuyu bu kadar çarptırmak zavallılığın karşılığıdır. Biz 'Geri adım at Sayın Erdoğan' demedik, Sayın Erdoğan'ın ve arkadaşlarının güçlü olabilmesinin yolu dış dünyaya karşı, muhalefeti de davet ettikleri bir memleket masası kurulmasını bir kere daha söyledim. Kurban Bayramı'nda da bunu teklif ettiğimde yine Sayın Çelik en tumturaklı şekilde bunu kınamıştı, küçük ortak da aynı şekilde, minnak ortak hepten kınamıştı. Dolayısıyla yine kınamışlar, benim için problem yok."

"MAHKEMEDEN KAÇMAK TEREDDÜTLERİ ARTIRIR"

Karamollaoğlu ise muhalefetin eski Ticaret Bakanı Pekcan'ın yargılanması yönündeki ifadelerinin hatırlatılması üzerine, "Bir bakanla ilgili olarak birtakım iddialar varsa onun bağımsız yargı önünde görüşülmesi icap eder. Aklanacaksa da orada aklanır. Yok bir cezai varsa, cezai durum da orada verilir. Mahkemeden kaçmak biraz ister istemez soruları tereddütleri artırır. Bunu dikkate almaları icap eder kanaatindeyim." değerlendirmesinde bulundu.

Akşener ise "Cezaiden ziyade ahlaki bir durum var orada." ifadesini kullandı.

HDP eleştirisine Meral Akşener\'den yanıt: Bu mesele çok cıvıdı
Kaynak: AA

Son Dakika Politika HDP eleştirisine Meral Akşener'den yanıt: Bu mesele çok cıvıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement