Ambarlı İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Açıldı - Son Dakika
Politika

Ambarlı İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Açıldı

Ambarlı İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Açıldı

Başbakan Erdoğan: (3) "30 Mart seçimlerinin hemen ardından malum çevreler, Türkiye'nin gündemini değiştirmek, sandıkta elde edilen o büyük yenilgilerini örtmek amacıyla yapay bazı tartışmaları başlattılar" "Dikkat ederseniz, muhalefet partileri kendi öz eleştirilerini yapmak, seçimdeki başarısızlıklarını analiz etmek yerine, gündemi farklı yerlere çekmeye çalışıyorlar.

12.04.2014 17:49

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart seçimlerinin ardından malum çevrelerin, Türkiye'nin gündemini değiştirmek, sandıktaki büyük yenilgilerini örtmek amacıyla yapay bazı tartışmaları başlattığını belirterek, "Dikkat ederseniz, muhalefet partileri kendi öz eleştirilerini yapmak, seçimdeki başarısızlıklarını analiz etmek yerine, gündemi farklı yerlere çekmeye çalışıyorlar. İşte, 'Bu başbakan çok gerilimci, bu başbakan çok sert, bu başbakan niye böyle?' Bize bunu söyleyenler, önce kendileri aynaya baksınlar. Başbakanı hedef tahtasına koymak suretiyle, ağızlarına gelen her şeyi, hakaretin en alasını, ailesini de karıştırmak suretiyle yapanlar, acaba bunu millete neyle izah edecekler?" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avcılar Ambarlı İleri Biyolojik Arıtma Tesisinin açılış töreninde konuşan Erdoğan, sadece atık suları arıtmak için İstanbul'da 20 yılda yaptıkları yatırımın 12 milyar lira yani 12 katrilyon olduğunu söyledi.

İstanbul'un, yeşil alanlar, parklar ve ağaçlandırma noktasında zenginliğini kat kat artırdığını vurgulayan Erdoğan, hayata geçirilen çevre koruma projeleri sayesinde İstanbul'u, tablolardaki, hatıralardaki, fotoğraflardaki İstanbul haline getirdiklerini anlattı.

Erdoğan, İstanbul sahillerinin tamamında artık denize girilebildiğini, Caddebostan, Menekşe ve Florya plajlarının o tarihi kimliğine yeniden kavuşturulduğunu kaydetti.

Eskiden Haliç'te canlı balık türlerinin ortadan kalktığını, balık tutmak bir yana mikrop kapmamak için yanına yaklaşılamadığını aktaran Erdoğan, İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü'nün yaptığı araştırmaya göre bugün Haliç'te 47 balık türünün yaşadığını söyledi.

Erdoğan, İstanbulluların artık güvenle, hiç çekinmeden, endişe etmeden, musluktan akan suyu içebildiklerini belirterek, önceden atık suları ve sanayi atıklarının işgal ettiği Küçükçekme Gölü'ne bugün atık su girişinin mümkün olmadığını, Haliç ve Küçükçekmece Gölü'nün uluslararası spor müsabakalarının merkezi haline geldiğini vurguladı.

"Çok çalışmaya, çok üretmeye devam edeceğiz"

Bugün artık denizlerin bir kültür, turizm ve ticaret alanına dönüştüğünü, çok daha fazlasını, çok daha iyi ve güzel eserleri bu dönemde de İstanbul'a kazandırmaya devam edeceklerini aktaran Erdoğan, "Her zaman ifade ediyorum. İstanbul'a hizmet etmek, bu kadim, bu kutlu şehre hizmet etmek bir şereftir, bir gurur vesilesidir. Rabbime, bize bu şerefi bahşettiği için, milletimize de bize bu kutlu vazifeyi tevdi ettiği için şükranlarımızı ifade ediyorum. Sadece İstanbul'da değil, tüm Türkiye'de, ülkemizi büyütmek, milletimizin huzurunu, refahını artırmak, bayrağımızın itibarını daha da yüceltmek için çok çalışmaya, çok üretmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Erdoğan, bir hususu özellikle vurgulamak istediğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"30 Mart seçimlerinin hemen ardından malum çevreler, Türkiye'nin gündemini değiştirmek, sandıkta elde edilen o büyük yenilgilerini örtmek amacıyla yapay bazı tartışmaları başlattılar. Dikkat ederseniz, muhalefet partileri kendi öz eleştirilerini yapmak, seçimdeki başarısızlıklarını analiz etmek yerine, gündemi farklı yerlere çekmeye çalışıyorlar. İşte, 'Bu başbakan çok gerilimci, bu başbakan çok sert, bu başbakan niye böyle?' Bize bunu söyleyenler, önce kendileri aynaya baksınlar. Başbakanı hedef tahtasına koymak suretiyle, ağızlarına gelen her şeyi, hakaretin en alasını, ailesini de karıştırmak suretiyle yapanlar, acaba bunu millete neyle izah edecekler? Eğer benim milletim, bu iktidara yüzde 45,5 oy verdiyse, bunun bir nedeni var. Demek ki, Başbakanı'na sahip çıkıyor. Başbakanı'nın söylemleri onun gönlünü, onun dilini ifade ediyor. Ama muhalefet, şunu kendilerine sorması lazım; 'Acaba ben niye 28 aldım?' Öbürü de sorması lazım, 'Acaba ben niye 15 aldım?' Öbürü de sorması lazım, 'Acaba ben niye 5 aldım, 4 aldım?' Onlar bunu sormuyor. Ama biz, 45,5 almamıza rağmen, ben o günden bu güne arkadaşlarımla oturuyorum; 'Niye biz bunu 50-60 yapamadık?', bunun hesabını yapıyoruz."

Erdoğan, salı günü kürsüye çıkan muhalefetin genel başkanlarının kendilerini, seçim sonuçlarını konuşmadıklarını, başarısızlıklarını asla gündeme getirmediklerini ifade ederek, "İşte ana muhalefet partisi. Türkiye'nin 26 ilinde yüzde 5 oy oranının altında kaldı. 26 ilde. Diğer muhalefet partisi 16 ilde yüzde 5'in altında kaldı. Mecliste grubu olan diğer parti, tam 62 ilde yüzde 5 oy oranının altında kaldı. Bizim böyle bir sorunumuz yok hamdolsun. Yüzde 5'in hatta yüzde 10'un altında kaldığımız bir tek il yok. Yüzde 20'nin altında kaldığımız sadece bir il var. Bunun dışında 80 vilayetin hepsinde yüzde 20'nin üzerinde oy aldık. 81 vilayetin 48'inde birinci parti olduk" diye konuştu.

"Biz eser siyaseti üretiyoruz"

Muhalefetin bunları konuştuğunu kimsenin duyamayacağını söyleyen Erdoğan, "Bu büyük başarısızlığı, bu büyük hezimeti örtmek için gerilim siyasetini, korku, istismar ve iftira siyasetini sürdürmeye çalışıyorlar. Biz bunlara asla aldanmadık. Biz eser siyaseti üretiyoruz. Türkiye için yapmamız gereken çok iş var. Bizim gündemimizde her zamanki gibi planlar, projeler ve yatırımlar olacak. Türkiye'yi büyütmek, refahı, huzuru, istikrarı, kardeşliği daha da güçlendirmek için onların gündemine takılmadan yolumuzda ilerlemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, bu yolda önce Allah, sonra da İstanbullularla yürüdüklerini ifade ederek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Biz, 'önce insan, önce hizmet, önce millet' dedik. Bundan sonra da aynı şiarla yolumuzda devam edeceğiz. Bu güzel şehrin, bu mübarek şehrin elbet bir koruyucusu, kollayıcısı var. Biz bu yüce davanın, yüce milletin hizmetkarıyız. Allah yolumuzu açık etsin. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Bugün açılışını yaptığımız Ambarlı İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi, İstanbulumuza, siz kıymetli hemşehrilerimize hayırlı olsun. Büyükşehir Belediye Başkanımızı, İSKİ mensuplarımızı, gerek seçimlerde elde ettiği başarıdan, gerek bu yatırımdan dolayı bir kez daha tebrik ediyor, bir kez daha başarılar diliyorum. Bu büyük yatırımda emeği geçenleri, yüklenici firmayı, mimar, mühendis tüm işçisini şahsım, ülkem ve milletim adına tebrik ediyor, kendilerine teşekkür ediyor, hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum."

Törenden notlar

Açılış törenine, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, milletvekilleri ve bazı ilçe belediye başkanları da katıldı.

Ellerinde Türk bayrakları bulunan tören alanındaki kalabalık, Başbakan Erdoğan'ın konuşması sırasında "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganları attı.

Tören alanına büyük ebatlarda Türk bayrağı, Atatürk ve Erdoğan'ın posterlerinin asıldığı görüldü. Bazı vatandaşlar, Başbakan Erdoğan'a iletilmek üzere mektup ve notlarını alandaki görevlilere verdi.

Tesisin açılış kurdelesini Başbakan Erdoğan, protokoldeki diğer ilgililerle birlikte kesti. Erdoğan, lalelerin bulunduğu saksıları tören alanındaki kadınlara dağıttı.

- İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Ambarlı İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement