Bakan Eroğlu: "Türkiye'nin Kalkınmasında İTÜ'nün ve İTÜ'den Mezun Olanların Büyük Rolü Var" - Son Dakika
Politika

Bakan Eroğlu: "Türkiye'nin Kalkınmasında İTÜ'nün ve İTÜ'den Mezun Olanların Büyük Rolü Var"

Bakan Eroğlu: "Türkiye\'nin Kalkınmasında İTÜ\'nün ve İTÜ\'den Mezun Olanların Büyük Rolü Var"

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) düzenlenen fahri doktora töreninde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Türkiye'nin kalkınmasında İTÜ'nün ve İTÜ'den mezun olanların büyük rolü var" dedi.

22.05.2013 21:27

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) düzenlenen fahri doktora töreninde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, " Türkiye'nin kalkınmasında İTÜ'nün ve İTÜ'den mezun olanların büyük rolü var" dedi.

İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi sanatçı Yücel Paşmakçı ile Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık'a, İTÜ tarafından "fahri doktora" unvanı verildi. Törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bu müessese mühendis yetiştiriyor. Türkiye'de ne kadar barajlar, büyük dev eserler, yollar varsa, Türkiye'nin kalkınmasında İTÜ'nün ve İTÜ'den mezun olanların büyük rolü var" diye konuştu.

İstanbul Teknik Üniversitesi ile ilgili bir anısını anlatan Bakan Eroğlu, "1994 yılında Sayın Başbakanımız, 'Veysel Hoca gel İstanbul'un su meselesini halledelim' deyince 'Sayın Başkanım ben ancak bir yıl izin alırım, gelir su meselesini halleder geri dönerim' demiştim. 8 ay sonrasında biz su kesintisini kaldırdık. 2 yıl geçtikten sonra ben 'Sayın başkanım üniversiteye geri döneyim' dediğim zaman 'Haliç ne güne duruyor' dedi. Bu şekilde gide gide 8 yıl İSKİ'de görev yaptık. Daha sonra tam kurtuldum derken 2002'nin sonunda Başbakanım İstanbul'un işi bitti, şimdi sırada Türkiye'nin işleri bekliyor seni dedi. 13 yıl boyunca maaşımı İTÜ'den aldım. Sizlere borcum var. 2007'nin sonunda siyasete atılınca mecburen bu güzel yuvadan kopmak durumunda kaldım. Gönlüm sizlerle beraber. Birlikte çok güzel projelere imza atıyoruz" dedi.

Törenin ardından Bakan Eroğlu ve beraberindekiler bir açılış için kampus içinde yürüyerek öğrencilerle sohbet etti. Bakan Eroğlu, öğrencilerden bir problemleri olup olmadığını sorarak notlar aldı. Ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Ulusal Membran Teknolojileri Araştırma Merkezi'nin açılışını yapan Bakan Eroğlu, merkez hakkında bilgi alarak okuldan ayrıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Eroğlu: 'Türkiye'nin Kalkınmasında İTÜ'nün ve İTÜ'den Mezun Olanların Büyük Rolü Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement