Bakan Yıldırım: Bizde 'Naylon', Çakma Proje Yok - Son Dakika
Politika

Bakan Yıldırım: Bizde 'Naylon', Çakma Proje Yok

Bakan Yıldırım: Bizde \'Naylon\', Çakma Proje Yok

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'in Dikili İlçesi Çandarlı Beldesi'nde belediye ek hizmet binasını hizmete açtı.

29.08.2013 14:28

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'in Dikili İlçesi Çandarlı Beldesi'nde belediye ek hizmet binasını hizmete açtı. Yıldırım, İzmir'de 35 projenin 17'sinin yapımına başlandığını bunun için 28.5 milyar lira harcanacağını belirterek, "Bizde 'naylon', çakma proje yok. Baba projeler var. İzmir'e yakışan projeler var" dedi.

Ulaştırma, Denizcik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'in Dikili İlçesi Çandarlı Beldesi'nin AK Partili Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen'i makamında ziyaret etti. Önümüzdeki yerel seçimlerle birlikte kapatılacak ve Dikili'nin mahallesi olacak Çandarlı Belediyesi'nin ek hizmet binasının açılış törenine İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir milletvekilleri İlknur Denizli, Ali Aşlık ve çok sayıda kişi katıldı. Başkan Ahmet Dağdelen, yaptıklarını anlatırken, şöyle dedi:

"Ek hizmet binası yaptık. İlçe belediyesinin bile yapamadığı bir yatırımı gerçekleştirdik. Konferans salonu, düğün salonu ve çay bahçesi yaptık. Yağmur ve su kanallarını yaptık. Balıkçı barınağının mendireğini yaptık. 148 bin metrekarelik yeşil alan ve park çalışması yaptık, içme suyu sondajları yaptık. Elektriği yer altına aldık. Sosyal etkinlik binamızı gerçekleştirdik. Engelsiz denize giriş platformu kurduk."

Dağdelen, Bakan Yıldırım'a fahri hemşehrilik beratı verildi.

DAĞDELEN'E ÖVGÜ

Bakan Yıldırım, konuşmasına Dağdelen'i överek başladı. Yıldırım, "Çandarlı gibi güzel size yakışan bir başkanınız var. Tevazu, insanlık, çalışkanlık desen var. Gönül dostu hizmet adamı Ahmet Dağdelen. Mütevazı imkanlarıyla yokluk içinde ne kadar güzel işler yaptığını kısa ve öz olarak bize anlattı" dedi.

KUZEY EGE LİMANI'NIN ÜST YAPI İHALESİ 5 EYLÜL'DE

Bakan Yıldırım, Çandarlı'nın UNESCO'nun kültür mirası listesine girdiğini hatırlatarak, Kuzey Ege limanının üst yapısı için 5 Eylül'de üst yapını ihalesine çıkılacağını söyledi. Yıldırım, şöyle konuştu:

"İzmir, Türkiye'nin üçüncü büyük kenti. Altı ay öncesine kadar tarihi turizmi tarımı denizciliği bu kadar gelişmiş bir şehrimizin kültür değerlerini tarih varlıklarını kültürel mirasını UNESCO'ya kabul ettiremeyen bir il olduğunu biliyor musunuz. Bunu İzmir'de ilk olarak başaran Çandarlı. Bergama ve Selçuk sırada. Onlar da bu mirasa sahip olmak için çalışıyorlar. Kale onarıldı restore edildi. Mütevazi imkanlarla elektrik şebekesi altyapı işleri yapıldı. Şimdi 2 milyon metreküplük 150 bin nüfusa yetecek içme suyu için göletin temeli atıldı. Bir yıl sonra hizmete giriyor. Çandarlı ve Dikili'de şu anda devam eden projelerin sayısı 67. Bizde gürültü yok iş var. Sessiz sedasız iş yaparız. Türkiye'nin en büyük limanını yanı başınızda yapıyoruz. 15 Mayıs 2011 tarihinde temel attık 700 metrelik ana mendirek inşaatı bitmek üzere. Harcanan para 300 milyon lira. 5 Eylül'de üst yapının ihalesine çıkıyoruz. Yapılacak yatırım miktarı 750 milyon Euro, 2 milyar liranın üzerinde. Kuzey Ege'ye Çandarlı'ya yapılıyor. 10 milyon konteyner kapasiteli bir limandan söz ediyoruz. 15 bin doğrudan çalışan olacak. 2023'e giden cumhuriyetin 100. kuruluş yıldönümüne giden Türkiye'de cumhuriyetin kuruluşuna öncülük eden İzmir'e de bu yakışır."

"MAZERET DEĞİL ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ"

Bakan Yıldırım, Dikili'de belediyenin yapması gereken Salihleraltı yolunu da yaptıklarını belirterek, şunları anlattı:

"2011 seçimleri öncesi Dikili'ye gittiğimde 'Bakanım, Salihleraltı diye bir yer var. Buranın bir yolu var. 30 yıldır her gelen siyasetçi söz veriyor ama yola bakan yok. Burada 150 bin insan yaşıyor' dediler. Türkiye'nin en güzel sahillerinden turistik yerlerinden biri. Buradaki yol yürekler acısı. Baktık yol karayollarının yolu değil, belediye yolu. Belediye yapacak mı? İmkanları yok. Vatandaşın ihtiyacı mı, o zaman çözüm üretmek bizim işimiz. Biz mazeret üreten bir iktidar olmadık. Hemen gerekli mevzuatı ürettik yola da başladık ve bitirdik."

"TEKNOLOJİYİ DOSTLUK İÇİN KULLANACAĞIZ"

Bakan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dünyanın en derin, boğazın 60 metre altından geçen 150 yıllık rüyayı Asya'yı Avrupa'yı bağlayan Marmaray'ı yapıyoruz. Teknolojiyi sonuna kadar kullanacağız ama insanlara hakaret etmek sövüp saymak için kullanmayacağız. İnsanların hayatını kolaylaştıracağız için kullanacağız, karartmak için kullanmayacağız. Biz iletişimi bunun için geliştirdik. Kardeşliği dostluğu geliştirelim."

"İZMİR'E 17 PROJE İÇİN 28.5 MİLYAR LİRA HARCADIK"

Yıldırım, İzmir'de 35 projenin 17'sinin yapımına başlandığını bunun için 28.5 milyar lira harcanacağını belirterek, sadece İzmir'in değil Türkiye'nin kaderi değiştirecek büyük projelerin 17 tanesini başlattıklarını ifade ederken, "Bunların Tutarı 28.5 milyar lira. İzmir- İstanbul Otoyolu, 15 milyar lira. Adnan Menderes Havalimanı. Bu yıl sonu açıyoruz. Yaptığımız havalimanını idari binası Esenboğa'dan büyük. Ankara- İzmir yüksek hızlı tren. Bu kadar yeter diğerleri kalsın. Naylon proje yok, çakma proje yok. Baba projeler var. İzmir'e yakışan projeler var" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Yıldırım: Bizde 'Naylon', Çakma Proje Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement