Bakanlar Şahin, Ergün, Güler ve Yıldırım Gaziantep'te - Son Dakika
Politika

Bakanlar Şahin, Ergün, Güler ve Yıldırım Gaziantep'te

Bakanlar Şahin, Ergün, Güler ve Yıldırım Gaziantep\'te

İçişleri Bakanı Güler: "Bu güçlü iktidarlar devam etsin ki biz de adımlarımızı ileriye doğru kararlı bir şekilde atabilelim" Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: "Bir...

30.11.2013 21:39

İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Bu güçlü iktidarlar devam etsin ki biz de adımlarımızı ileriye doğru kararlı bir şekilde atabilelim" dedi.

İçişleri Bakanı Güler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Gaziantep AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Güler, burada yaptığı konuşmada, cumhuriyet tarihinin en uzun süre Gaziantep Valiliği yapmak şerefinin kendisine nasip olduğunu söyledi. Geleceğe doğru bir projeksiyon belirlerken Gaziantep adına il genel meclisi olarak, büyükşehir ve ilçe belediyeler olarak, merkezi yönetim olarak yapmak istedikleri her şeyin 11 yıllık AK Parti iktidarında gerçekleştirilmiş olduğunu görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu vurgulayan Güler, şöyle devam etti:

"Ben 19 yıllık valilik süremin 10 yılını bu hükümetle tek parti hükümeti ile geçirdim. Koalisyon dönemlerinin zorluklarını, memlekete getirmiş olduğu sıkıntıları, önünüzü göremediğiniz, bir karara varamadığınız, bir yatırım yapamadığınız, bir projeksiyon çizemediğiniz dönemleri hatırlıyorum.

Bu güçlü iktidarlar devam etsin ki biz de adımlarımızı ileriye doğru kararlı bir şekilde atabilelim. Bunu bu irade gerçekleştirdi. İnşallah bundan sonrası da çok daha iyi olacak. Bu huzurun, bu güzel ortamının beraberinde getir güzelliği mahalli idareler seçiminde yaşayacağız. Her yerde bir yarış var ama bu yarışın Gaziantep'te farklı bir şekilde gerçekleştirildiğini gördüm. Burada kişiler arasında bir yarış yok. Burada Gaziantep'e nasıl hizmet ederiz gibi bir yarış var. Herkes bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdi."

Gaziantep'in sorunlarını en iyi bilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin'in Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğunu ve Şahin'in 2,5 yıldır Gaziantep'i kabinede başarıyla temsil ettiğini anımsatan Güler, başarı diledi.

- "Bölünmüş yollar hayat kurtarıyor"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise Türkiye'nin son 11 yılda destan yazdığı bir dönem yaşadığını söyledi.

İktidarları döneminde cumhuriyet tarihinde hatırda kalacak hizmetlerin birer birer hayata geçirildiğini, 6 bin kilometrelik bölünmüş yolun üzerine bir 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bölünmüş yollar hayat kurtarıyor. Şu anda yollardaki trafiğimiz iki kat fazla, kazaların sayısı üç kat artmasına rağmen ölümlerde, hayat kaybında yüzde 52 azalma oldu. Bunlar bölünmüş yollar sayesinde gerçekleşti. İki bin 500 kişinin hayatı kurtuldu bu yollarda. Bir vatandaşımızın hayatını bile kurtarmaya bu yollar katkı sağladıysa vesile olduysa bu bile her şeyin üzerindedir."

Yıldırım, iletişimi Türkiye'de Afrika seviyesinden alıp Avrupa'nın ilk 5 ülkesi arasına soktuklarını ifade ederek, "Bir süre önce Fransa'daydım. İletişimi bizden daha kötü. Şu anda hem iletişim hızı, hem internette Türkiye liste başında. Sosyal medyada liste başında. Telefon konuşmasında Avrupa'da açık ara öndeyiz" şeklinde konuştu.

Ortadoğu'ya hızlı tren bağlantısı

Bakan Yıldırım da Gaziantep'e önemli miktarda yol yaptıklarını, kenti Hatay'ın Hassa ilçesi üzerinden İskenderun'a ulaştıracak ve güzergahı 90 kilometre kısaltacak yeni yol çalışmaları olduğunu kaydetti.

2023 hedeflerinde Gaziantep'e hızlı trenin ulaşacağını aktaran Yıldırım, şunları söyledi:

"İnşallah bölgede işler düzelir Suriye düzelirse ver elini Halep, Şam, Maan ve Medine. Suriye'deki olaylar çıkmadan önce bunun hazırlığını yapmıştık. Antep ve Halep'i yarım saate düşürecek projemiz hazır. Hicaz demiryolu başlangıcı. Şu anda Suudi Arabistan, Mekke Medine yapıyor. Ondan sonra Taif bağlantısı da var. Ürdün'den Maan'dan geçecek ve bizim hatla birleşecek. Ecdadımız bunu yüz yıl önce yapmış. O gün Sultan Abdülhamid 5 yıl öncesinden bu hattı yapmış ve bitirmiş. Bir kuruş da yabancı bankalardan para almamış. Tamamen İslam aleminin topladığı paralarla bu yol yapılmış. Belki de Osmanlı'nın çöküşünü hızlandıran proje bu olduğu da uzmanlarca söyleniyor."

- Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bakanlar Şahin, Ergün, Güler ve Yıldırım Gaziantep'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement